Recomanacions

Una orquestra a la recerca del públic familiar: la Simfònica del Vallès obre temporada amb 'Pere i el llop'

08-03-2017

L’Orquestra Simfònica del Vallès comença aquest dissabte 17 de setembre la seva nova temporada al Palau de la Música Catalana. La iniciativa aposta “per apropar la clàssica a nous públics i innovar en formats escènics”. I el cert és que les propostes de la Simfònica del Vallès suposen una oportunitat per a que tota la família pugui gaudir de la música clàssica. 
 

Els horaris solen ser aptes per a tothom, amb programació els dissabtes a la tarda. A més, el preu està situat en una franja molt propera al cost mig d’un concert simfònic a Barcelona: entre 55 € i 73€ per concert en les millors localitats i entre 16€ i 18€ en el cas de les butaques més econòmiques, amb possibilitat de trobar altres entrades millor posicionades a altres preus. Si es vol anar a diversos concerts, es pot contractar un abonament de temporada, amb interessants descomptes.
 
Els programes també mostren aquesta vocació d’obrir la Simfònica del Vallès a un públic eclèctic. No falten algunes obres claus al repertori clàssic (i molt programades), com la Quarta Simfonia de Mahler, els valsos de Johan Strauss per cap d'any o la Novena Simfonia de Beethoven (que l’OSV interpreta cada any). Però, s’ofereixen concerts més enllà de la música clàssica, com un programa amb el crooner Michael Feinstein cantant Frank Sinatra o una col·laboració amb el Cor de Noies del Palau Català per a oferir Els planetes de Holst i la banda sonora de Star Trek. I també s'ofereixen altres programes amb obres contemporànies, com el Stabat Mater de Salvador Brotons o peces del pianista turc Fazil Say amb el mateix compositor com a solista. 

Per a subratllar aquesta voluntat de fer les coses diferents, el concert inaugural del cicle és tot un exemple. S’ofereix una obra clàssica molt coneguda, Pere i el Llop, de Prokófiev, habitualment adreçada a nens per la seva voluntat pedagògica. La música anirà acompanyada d’una coreografia de la companyia de hip hop i dansa urbana Brodas Bros.

Cal recordar que aquesta temporada 2016/17, la Simfònica del Vallès té nou director titular, James Ross, el qual dirigirà dos concerts al Palau de la Música durant la temporada: un al març, amb el Stabat Mater de Salvador Brotons i un segon al maig, titulat  Pompa británica, amb obres d’Elgar, Bruch i Haydn. Ross pren el relleu de Rubén Gimeno, el qual també col·laborarà enguany amb l’orquestra com a director d’alguns programes del cicle.

 


Etiquetes: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *