Critica

El millor de la setmana (30 de gener-5 de febrer): Per molts anys, Mozart!

04-03-2017
L’aniversari de Mozart, el passat 27 de gener, va ser motiu d’homenatge al compositor austríac en diverses ciutats. No obstant això, a Barcelona, probablement a causa de la visita del director rus Valéry Gergiev i el seu magne projecte de col·laboració amb l’OBC, aquesta celebració s’ha postergat uns dies. Serà just aquest cap de setmana quan l’orquestra de referència de la ciutat celebri una sèrie de concerts monogràfics dedicats a Mozart, sota la direcció d’un habitual col·laborador de la casa, Jan Willem de Vriend.
 
A més d’aquest homenatge mozartià, durant els pròxims dies, Barcelona rep la visita de dues destacades formacions de música antiga i d’un pianista i compositor internacional, Fazil Say, qui per primera vegada actuarà al Palau de la Música Catalana. Tot això forma part de la nostra selecció de concerts i esdeveniments per a gaudir de la música clàssica entre el 30 de gener i el 5 de febrer.
 
Dilluns, 30 de gener: Una de les formacions més veteranes en la interpretació musical amb criteris històrics, la Capella de Ministrers, celebra el seu trentè aniversari amb un concert dedicat al Llibre vermell de Montserrat, la gran antologia de cants i danses del Monestir de Montserrat que suposen una fita fonamental en la història de la música. (Palau de la Música Catalana, 19 hores. Entrada: 16-20€)
 
Dimarts, 31 de gener: L'oferta d'òpera a Barcelona, ​​força rica sumant la programació del Liceu, Palau de la Música, el Teatre de Sarrià i espais alternatius com els centres cívics, summa també les projeccions en directe als cinemes des dels principals teatres del món. Per exemple, aquesta setmana Balañá programa en tres dels seus cinemes (Les Arenes, Grand Sarrià i Bosque Multicines) l'òpera Il trovatore, de Giuseppe Verdi, des de la Royal Opera House de Londres. (Cinemes Balañá; 20.15 hores. Entrada 23,50 €)
 
Dimecres, 1 de febrer: En el marc de la programació especial que el Palau de la Música Catalana està dedicant aquest any a Beethoven, destaca un cicle de conferències a càrrec de l'especialista Carlos Calderón, en què es repassaran les nou simfonies del compositor. Aquest dimecres està previst el comentari de les dues primeres. La iniciativa es perllongarà durant les següents setmanes i finalitzarà just a temps per al gran cicle de concerts de Gustavo Dudamel al març, amb la integral de les simfonies de Beethoven. (Palau de la Música Catalana; 19 hores. Entrada: 8€)
 
Dijous, 2 de febrer: L'Auditori rep a una de les formacions europees més destacades en la interpretació amb criteris històrics. Concerto Italiano, liderada por Rinaldo Alessandrini, va ser creada el 1984. El seu enregistrament de l'Orfeo de Monteverdi és considerat per la crítica com una versió de referència de la primera gran òpera de la història, i precisament aquesta serà l'obra que Alessandrini oferirà a Barcelona. (L'Auditori; 20.30 hores. Entrada: 10-58€)
 
Divendres, 3 de febrer: L'OBC dedica el cap de setmana a un concert monogràfic sobre Mozart que inclou la interpretació de les tres últimes simfonies escrites pel compositor. Intervindrà com a director Jan Willem de Vriend, principal director convidat de l'OBC, i com a violí solista actuarà Giuliano Carmignola. (L'Auditori. Divendres, febrer 3: 20.30 hores. Dissabte 4 febrer: 19 hores. Diumenge 5 febrer: 11 hores. Entrada: 10-56 €)
 
Dissabte, 4 de febrer: L'Orquestra Simfònica del Vallès torna al Palau de la Música Catalana amb un convidat especial: el pianista turc Fazil Say, que fa el seu debut a l'emblemàtic espai (en les seves recents visites, sempre ha actuat a l'Auditori). Say no només és conegut com a intèrpret, sinó també per les seves composicions. Al costat de l'OSV, oferirà una de les més famoses, Silence of Anatolia. (Palau de la Música Catalana; 19.00 hores. Entrada: 18-68 €)
 
Diumenge, 5 de febrer: El Cor de Cambra GAC, una jove formació que ha emprès un ambiciós projecte musical, actua a l'Ateneu Barcelonès per oferir un repertori coral de peces del Renaixement, pertanyents a àmbits diversos, sacres i profans. Dirigit per Laia Santanach, el concert s'organitza sota la fórmula de taquilla inversa (entrada lliure i recollida d'aportacions voluntàries al finalitzar l'actuació). (Ateneu Barcelonès; 12.30 hores)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *