Critica

El millor de la setmana (13-19 de febrer): el viatge al futur de Juan Diego Flórez

04-03-2017

El gran protagonista dels propers dies és el tenor peruà Juan Diego Flórez, qui visita Barcelona de nou per oferir el segon dels tres recitals que té compromesos amb el Palau de la Música Catalana fins 2018.
 
Aquest cop, sorprèn el repertori, en què figuren, per exemple, l’ària Pourquoi me réveiller de Werther (paper que va començar a cantar l’any passat, a París) i fragments d’obres famosíssimes que Flórez encara no ha protagonitzat en representacions operístiques, com La Bohème, La Traviata o Gianni Schicchi. Sens dubte, l’artista ve a mostrar-nos és com està ampliant el seu repertori, més enllà de les obres per a tenor lleuger que tan famós li han fet. Tindrà pensat ja quin serà el seu primer Verdi líric o el seu primer Puccini sobre l’escenari d’un teatre?
 
Però hi ha molt més que òpera en el panorama musical barceloní. De fet, en el nostre habitual article de recomanacions ens han cabut concerts gratuïts, grans pianistes, música barroca, música romàntica, música contemporània, càmera, orquestral i fins un sopar gastronòmic. Aquests són els nostres suggeriments musicals de la setmana.
Dilluns, 13 de febrer: La Casa Elizalde programa concerts de música clàssica tots els dilluns de febrer i març a les 20.30 hores. L'entrada és gratuïta, tot i que, per les limitacions d'aforament, cal reservar plaça amb antelació. Aquest dilluns, la mezzosoprano Eulàlia Fantova, acompanyada per la tiorba de Ferran Pisà, presenta un programa de música anglesa del segle XVII. (Casa Elizalde; 20.30 hores. Entrada gratuïta, prèvia reserva)

Dimarts, 14 de febrer: Juan Diego Flórez actua en el Palau de la Música Catalana. Encara queden algunes entrades a la venda, però, en el sistema online de ticketing, no hem aconseguit trobar-ne cap per sota dels 50 euros. (Palau de la Música Catalana, 20.30 hores. Entrades: 25-140€. Ja esgotades en diverses zones)

Dimecres, 15 de febrer: Aquest mes és generós en concerts de piano, amb la visita de grans estrelles internacionals. Alexei Volodin és una d'elles. El rus va actuar per primera vegada a Barcelona el 2006 i va causar una gran impressió. Avui dia, la seva agenda està plena de compromisos amb les orquestres més importants del món, però ell manté les visites a la capital catalanes per a actuar en solitari. (Palau de la Música Catalana, 20.30 hores. Entrada: 15-35€)

Dijous, 16 de febrer: Dia intens en la programació, amb una oferta abundant i interessant. Hi coincideixen estrenes de nous cicles en el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música i l'ESMUC que mereixen atenció especial. Però, a l'hora de destacar un únic concert, hem de fer referència a l'actuació a L'Auditori del trio format per tres artistes internacionals amb carreres molt brillants en solitari: la violoncel·lista Marie Elisabeth Hecker, la violinista Viviane Hagner i el pianista Martin Helmchen. (L’Auditori, 20.30 hores. Entrada: 28€)

Divendres, 17 de febrer:  El contratenor Hugo Bolívar protagonitza l'edició del mes dels Sopars Lírics, organitzats en el restaurant 7 Portes pels crítics Roger Alier i Jordi Maddaleno. Bolívar oferirà una selecció de peces de música barroca i un avanç del nou repertori de lied que treballa. (Restaurant 7 Portes, 20.30 hores. Entrada: 50€. Hi inclou sopar gastronòmic i recital)

Dissabte, 18 de febrer:  El concert de l'OBC de la setmana té al director titular, Kazushi Ono, i un programa en el qual destaca la Simfonía número 2 de Brahms, una obra qualificada de “fresca, alegre i divertida”. Completen el repertori Mozart i (no és broma) Emilio Aragón, compositor de La flor más grande del mundo. L'obra forma part d'un projecte d' integració social a través de la música i 14 orquestres de tot Espanya s'han compromès a interpretar-la durant la temporada regular. El seu torn a Barcelona és aquest cap de setmana.  (L’Auditori. Divendres 17: 20.30 hores.  Dissabte 18: 19 hores. Diumenge 19: 11 hores. Entrades: 10-56€)

Diumenge, 19 de febrer: Tarda de sarsuela a les grans sales de Barcelona. D'una banda, L'Auditori ofereix un recital amb la Banda Municipal de Barcelona i els cantants Marta Mathéu i Toni Marsol (18 hores; 16€). D'altra banda, la companyia Novaria Artist programa de nou Cançó d'amor i de guerra en versió concert. (Palau de la Música Catalana; 18.30 hores. Entradas: 25-49€)
 
Domingo, 19 de febrero: Tarde de zarzuela en las grandes salas de Barcelona. Por un lado, el Auditori ofrece un recital con la Banda Municipal de Barcelona y los cantantes Marta Mathéu y Toni Marsol (18 horas; 16€). Por otro, la compañía Novaria Artist programa de nuevo Cançó d'amor i de guerra en versión concierto. (Palau de la Música Catalana; 18.30 horas. Entrades: 25-49€)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *