Piano

El Concurs Maria Canals i Barcelona Clàssica posen en marxa Barcelona Piano

Dijous 9 Març 2017

Barcelona Clàssica es va crear el gener del 2015 amb la idea –una mica utòpica- de recollir la informació bàsica sobre el que passa a la ciutat de Barcelona al voltant de la música clàssica per fer-la més accessible a tot tipus de públic. Durant aquests dos anys, davant la nostra sorpresa, l’ acollida del públic i també dels músics protagonistes dels diferents projectes ha estat excel·lent.

Foto: Deeped Niclas & Amanda Strandh
Sota llicència Creative Commons
Sense deixar la vocació de bloc de nínxol, Barcelona Clàssica s’ha consolidat amb xifres de lectors molt per sobre de les expectatives inicials.Hem d’agrair bona part d’aquest èxit al suport de molts músics i institucions culturals, que han accedit a explicar-nos els seus projectes i concedir-nos entrevistes, moltes vegades en exclusiva.

Ara, Barcelona Clàssica creix amb l’objectiu de consolidar el projecte i aprofitar encara més les eines tecnològiques per fer difusió de la música. Per aquest motiu, hem iniciat una col·laboració amb el Concurs Internacional de Piano Maria Canals. Fruit d’aquest acord és la creació de la revista digital Barcelona Piano.

La nova publicació neix com un lloc web exclusivament dedicat al piano en un sentit ampli. Evidentment, parlarà de les activitats del Concurs Maria Canals, però la voluntat és anar molt més enllà: es mantindrà activa tot l’any i oferirà informació de concerts, novetats discogràfiques, projectes de pianistes locals, visites d’artistes internacionals i qualsevol informació d’interès pel públic que, independentment dels seus coneixements musicals, vulgui saber més sobre el piano.

Barcelona Clàssica i Barcelona Piano seran publicacions germanes, tant en el disseny com en la línia editorial. Tot l’equip editorial de Barcelona Clàssica col·laborarà amb Barcelona Piano, amb l’afegit de que els experts vinculats al Concurs Maria Canals també hi participaran. I disposarem de nous serveis, com les newsletters amb el resum de la programació setmanal i mensual.

Creiem que el Concurs Maria Canals és el millor soci que podíem trobar en aquesta nova etapa, perquè és una organitzacio que destaca pel seu compromís i alt grau de creativitat a l’hora de fer divulgació sobre la música i apropar-la a les persones.

No només es tracta d'allò que de vegades anomenen "crear públics". Sentir música és una necessitat de les persones i el piano és una de les formes més senzilles d'apropar-s'hi. Es tracta d' un instrument accessible, en tots els sentits: d'acord amb les estadístiques de l'agenda de Barcelona Clàssica, els recitals de piano suposen prop del 10% del total de l'agenda, i caldria afegir totes les propostes de cambra, piano d'acompanyament i concerts amb orquestra. El 2016, el preu mitjà per assistir a un concert de piano sol a Barcelona es va situar entre els 13 i els 18 euros. 

A més, avui dia, el piano continua com l'instrument més estudiat a les escoles de música, mentre que, entre els adults que no han pogut estudiar música, el somni d'arribar a tocar el piano és molt habitual. Creiem que crear un lloc per a saber més sobre el piano és una forma d’inspirar a la gent a fer realitat els seus somnis de música.

Últimes Notícies