Nens

"Setze cordes": un concert amb aplicació mòbil per a nens a partir d'1 any

Divendres 10 Març 2017

El Quartet Quixote apropa la sonoritat del quartet de corda a “Setze Cordes”, un concert que compta també amb una aplicación mòbil que permet als nens i les seves famílies jugar amb les músiques abans i després de venir a L’Auditori.

Els dies 11 i 12 de març L'Auditori torna a programar Setze Cordes, un espectacle que acosta la música de cambra al públic familiar amb el Quartet Quixote i la direcció escénica de Toni Mira. El concert està pensat per nens a partir d'un any.

El Quartet Quixote és l’encarregat d’acostar la música dels instruments de corda amb una escenografia dissenyada per Toni Mira i pensada per mantenir en tot moment l’atenció dels més petits. A l’escenari hi trobem una pila de caixes d’on aniran sortint elements que aniran conduint el concert d’una peça a una altra. El repertori també ha estat curosament seleccionat perquè els nens i nenes puguin descobrir el gran repertori per a quartet de corda de la mà de Mozart, Txaikovski, Beethoveen, Mendelssohn o Schumann. També s’hi podran escoltar peces de compositors catalans i algunes cançons populars catalanes que han sigut arranjades per Joan Vidal expressament per a l’espectacle.

El concert, que ja s'ha presentat altres temporades a L'Auditori, es complementa amb una aplicació mòbil pensada perquè els nens puguin gaudir de la música clàssica abans i després del concert. L’app Setze cordes està pensada perquè hi puguin jugar nens a partir d’un any d’edat i ha estat creada a partir de les músiques i l’estètica del concert que porta el mateix nom. A través de tres jocs senzills es facilita que els nens i nenes es familiaritzin amb algunes de les músiques i els instruments que després sentiran en directe al concert i s’aconsegueix d’aquesta manera captar molt més la seva atenció.
 
  • El primer joc es diu "Compon" i proposa un repte als nens i nenes: ser capaços d’esbrinar com segueix la melodia que estan escoltant. Per fer-ho han d’escoltar les diferents opcions que s’amaguen dins unes caixes i seleccionar la que pensen que és la correcta. Amb aquest joc s’aconsegueix que, gairebé sense adonar-se’n, els petits treballin l’oïda a l’hora que van descobrint el repertori que veuran en directe a L’Auditori.
  • La segona proposta és el joc "Cronomúsica", on cal aconseguir que el músic agafi el seu instrument i arribi a temps a l’escenari per interpretar la peça abans no acabi de sonar la melodia que estem escoltant. Si ho aconseguim rebrem l’aplaudiment del públic i si no, el sentirem queixar-se. 
  • El tercer joc porta per nom 4 cordes i ens proposa tres petits reptes per conèixer bé les diferents parts dels instruments de corda. Els nens aprenen d’una manera divertida quines són les parts que formen un instrument de corda fregada i veuen molt gràficament les diferències entre un violí, un violoncel o una viola que son els instruments que formen el quartet de corda.
L’app Setze cordes, que és gratuïta, ja està disponible per al sistema Android i molt aviat estarà disponible també per a iOS.

Així sona Setze cordes al vídeo promocional de L'Auditori:
 
 

Últimes Notícies