Coral

La Fura dels Baus presenta a Barcelona la seva visió del "Carmina Burana"

Dimecres 15 Març 2017

La Fura dels Baus torna a Barcelona amb la seva particular visió de l'obra de Carl Orff Carmina Burana, aquest clàssic que cada temporada es repeteix (diverses vegades) a la cartellera. Precisament per la seva omnipresència, la versió de La Fura és una interessant opció: ens ofereix una lectura absolutament diferent a les posades en escena tradicionals.

"Sobre l'escenari un cilindre de deu metres de diàmetre envolta literalment l'orquestra, mentre que les imatges projectades sobre ell il·lustren l'obra de principi a fi: una lluna gegant, el desglaç, un èxtasi floral, una verema en directe, les tavernes, vi, aigua i foc ... " És la presentació oficial que la companyia fa de l'espectacle.

La veritat és que els textos dels monjos goliards a favor dels plaers terrenals s'adapta perfectament a la visió del món de La Fura dels Baus i, en particular, del seu fundador Carlus Padrissa, director de l'espectacle: "Els textos, tot de tenir més de 800 anys, parlen de desitjos que ens tornen a unir amb allò més ancestral de la nostra espècie ... El cercle es tanca per seguir rodant ", afirma.

Des del punt de vista musical, la direcció recau en Josep Vicent, que liderarà la World Orchestra Ensemble, una formació en la qual participen joves músics internacionals. La interpretació coral va a càrrec de la Polifònica de Puig-Reig, mentre que els solistes són Amparo Navarro i Beatriz Díaz (sopranos), Josep Ramon Olivé i Carles Daza (barítons) i Jordi Domènech (contratenor).

L'obra estarà al Teatro Tívoli del 16 al 26 de març de 2017. Les entrades costen entre 25 i 52 euros.

 

Més, sobre...: cors , la fura dels baus
Últimes Notícies