Piano

Set concerts de piano per marcar a l'agenda de maig

Dimarts 9 Maig 2017

Maig ens ofereix una bona programació de piano a Barcelona, amb profusió de noms internacionals – de Kristian Bezuidenhout a Rudolf Buchbinder- i també nacionals (Alba Ventura, Josep Colom, Àlex Alguacil o Carles Marigó, entre d'altres).

Per posar una mica d'ordre, suggerim set propostes destacades per l'intèrpret i el programa triat. Així i tot, en l'agenda de Barcelona Piano trobem al voltant d'uns quaranta concerts de piano, incloent-hi tant recitals de piano sol com de piano amb orquestra, piano i veu o instrumentals de cambra.

  • Piano i pintura digital en directe amb Albert Guinovart i Xano Armenter: L'Ateneu Barcelonès presenta un concert-performance que fusiona música i art visual inspirat en la figura d'Aleksandr Skriabin, un dels compositors més associats al color. Mentre Albert Guinovart interpreta obres del músic rus i també peces pròpies, l'artista Xano Armenter realitzarà una sessió de pintura digital en directe mitjançant una Tablet la imatge es projectarà en una pantalla. (3 de maig, 19.00 hores; Ateneu Barcelonès. Entrada gratuïta)
 
  • El Beethoven de Rudolf Buchbinder i la BBC Philharmonic: El pianista austríac torna un any més al Palau de la Música Catalana, aquesta vegada en un programa compartit amb la BBC Philharmonic i el seu director titular, Juanjo Mena. Buchbinder presenta Beethoven, la seva gran especialitat, amb la interpretació del que està considerat com el primer concert pròpiament romàntic. (10 de maig, 20.30 hores; Palau de la Música Catalana. Entrada: 15-80 €)
 
  • El viatge al Romanticisme d'Arcadi Volodos: És un dels pocs pianistes que aquesta temporada repeteixen presència a la cartellera. Recentment va estar a l'Auditori amb l'OBC (interpretant, precisament, el 3r de Beethoven, la mateixa obra que Rudolf Buchbinder presentarà el dia anterior). Aquest mes de maig protagonitza en solitari al Palau de la Música Catalana, dins la temporada Ibercamara, un recital d'obres romàntiques, període en el qual l'artista es troba plenament centrat en l'actualitat. (11 de maig, 20.30 hores. Palau de la Música Catalana. Entrada: 21-82 €)
 
  • Un jove Mozart per Alba Ventura: La pianista interpreta un concert compost per Mozart als 21 anys, el nº9 'Jeunehomme', al costat de l'Orquestra Camera Musicae, dirigida per Antoni Ros-Marbà. Després de Barcelona, ​​el programa es repetirà a l'Auditori Nacional de Madrid i al Festival de Calonge a França, en una mini-gira que consolida la projecció d'una orquestra jove que va creixent imparable i d'una pianista que ja fa temps que està considerada com un valor molt ferma. (13 de maig, 18.00 hores. Palau de la Música Catalana. Entrada: 24-36 €)
 
  • Giorgi Latso, del Romanticisme a l'Impressionisme: El Conservatori del Liceu rep la visita del georgià Giorgi Latso, qui oferirà una masterclass per a estudiants de piano i un concert amb algunes de les seves especialitats. Per exemple, Beethoven, un compositor de qui Latso ha realitzat interpretacions molt destacades per la crítica. No falten en el programa Chopin i Debussy, a qui el pianista ha dedicat els seus últims treballs discogràfics. (24 de maig, 20.00 hores. Conservatori del Liceu. Entrada: 10 €)
 
  • Khatia Buniatishvili, la pianista que va felicitar Zubin Mehta: La jove intèrpret, també georgiana -com Giorgi Latso- actua amb l'arxiconegut concert número 1 per a piano i orquestra de Txaikovski dins d'un cicle especial dedicat al compositor rus al Gran Teatre del Liceu. És la mateixa obra que la jove pianista va tocar per a Zubin Mehta en el concert de celebració del 80 aniversari del famós director, al costat de l'Orquestra Filharmònica d'Israel. (25 de maig, 20.00 hores. Entrada: 10-170 €) 
 
  • El mite de Joaquín Achúcarro: Amb una vida dedicada a la música que l'ha portat a actuar a les principals sales del món i amb els grans directors del segle XX, Joaquín Achúcarro és una llegenda del piano a Espanya. En les seves entrevistes assegura que vol arribar en actiu als 90 anys, com Rubinstein. De moment, encara en els 85, visita Barcelona per actuar al costat de l'OBC, dirigida per Kazushi Ono, i interpretar un concert de Mozart. (26, 27 i 28 de maig. Diversos horaris. Entrada: 10-56 €)

Foto: Esther Haase / Sony Classical

Més, sobre...: piano
Últimes Notícies