Cambra

Nota 79: el local modern que aposta per la música clàssica

31-05-2017

La música clàssica té a Barcelona un nou espai de concerts. Es tracta de Nota79, un local ubicat al carrer Vallirana, al costat de la plaça Lesseps, i obert de dijous a diumenge amb una programació de música en directe en la qual hi caben tots els gèneres, del blues al rock passant pel reggae. El torn de la clàssica arriba els diumenges a la tarda.

La sala està vinculada al centre de formació musical Trémolo, situada al local contigu. Ambdues iniciatives estan dirigides pel guitarrista Bernat Pedrosa, qui ens explica com la idea de crear Nota79 va sorgir en el moment en què Trémolo va començar a impartir el grau professional de música i es va necessitar un lloc per a les actuacions dels alumnes.

 

Però les ambicions de Nota79 van més enllà de la pedagogia: “És un espai modern pensat per prendre una copa mentre escoltes música en directe. I amb la programació de clàssica ens agradaria recrear, en certa mesura, l'ambient d' aquell Café París en què estaven Albéniz, Turina i els seus amics músics tocant i escoltant … “, explica Padrosa.

La programació de clàssica es reserva per als diumenges “perquè és un dia més d'escoltar música”, afirma el director de la sala. De tota manera, Nota79 aposta per un format diferent dels concerts convencionals, amb recitals al voltant de temes concrets i un ambient de tertúlia que afavoreixi que el públic pugui acostar a l'artista.

La propera cita és per al diumenge 4 de juny i està dedicada al fortepiano. Roger Illa, especialista de l'instrument, oferirà un recital d'obres de Mozart i Beethoven amb dos pianos històrics que reprodueixen les característiques dels instruments de l'època dels compositors. La programació de clàssica d'aquest mes es completa amb els pianistes Manuel Esteban (11 de juny) i Marco Mezquida (18 de juny)

Els resultats de públic acompanyen la il·lusió posada en el projecte: “De moment, els concerts de música clàssica funcionen millor que els d'altres gèneres, perquè hem omplert la sala en tot el que hem programat”, assegura Padrosa. El local té una capacitat màxima per a unes 80 persones. Les entrades per als seus concerts es poden adquirir per la pàgina web de forma anticipada, a un preu de 15 €, o en taquilla, a 19 €.

Amb l'arribada de l'estiu, la sala interromprà fins al setembre la programació regular, encara que possiblement s'organitzaran recitals puntuals durant el mes de juliol.


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *