Piano

El Concurs Internacional de Música Maria Canals escalfa motors per a l’edició 2018

Dijous 6 Juliol 2017

L’organització del Concurs Maria Canals ha obert el termini d’inscripcions per a la 64ª edició, que se celebrarà del 10 al 24 de març del 2018. El reglament de la nova convocatòria té com a principal novetat que el primer premi passa a estar atorgat per la Fundació Jesús Serra i incrementa la seva dotació dels 15.000 als 25.000 euros. En total, el concurs oferirà més de 80.000 euros en premis econòmics, premis especials i concerts remunerats, entre els quals hi destaquen concerts en les temporades d'abonament de les orquestres simfòniques de Madrid, Bilbao, Tenerife, Granada i Sevilla. Els premis també inclouen la gravació d’un CD per a Naxos sobre l’obra del Pare Antoni Soler.

Imatge a partir del dibuix creat per l'artista Celia Burgos
Altres novetats rellevants fan referència a la gran final del concurs, que se celebrarà al Palau de la Música Catalana el 21 de març a les 20.00 hores, amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. El repertori de la prova final incorpora el concert número 2 de Brahms, de forma que el ventall d’obres entre les quals els finalistes poden triar per optar al primer premi passa de set a vuit.

Els interessats a participar poden presentar la seva candidatura fins el 15 desembre del 2017 a través de la web. A més de la documentació demanada, tots els candidats hauran d’enviar una gravació audiovisual per a optar a tenir una plaça al concurs, un requisit que fins ara era optatiu. Però, el vídeo ha demostrat ser pel jurat del Maria Canals una peça fonamental en la selecció de participants.

Els guanyadors d’altres premis de la Federació Mundial de Concursos no hauran d’enviar DVD, ja que passaran a estar acceptats directament. A l’edició del 2017, es van rebre 180 inscripcions de més de 40 països, entre les quals es van escollir els 81 concursants per a les diferents proves presencials.

L’organització notificarà als candidats si han estat acceptats el 20 de gener del 2018.

Més, sobre...: piano
Últimes Notícies