Piano

Youtubers del piano

Dilluns 11 Setembre 2017

Un dia, algú decideix gravar-se a si mateix tocant el piano i pujar-lo a Youtube. El vídeo té tant d'èxit que aquesta persona, que fins llavors era pràcticament anònima, aconsegueix seguidors a tot el món i acaba convertint-se en un pianista professional; o, si ja ho era, fa enorme salt en la seva carrera i aconsegueix gravar discos i actuar en els millors auditoris del món. No es tracta de la versió moderna de La Ventafocs; això és ja una realitat que ha succeït en diverses ocasions.

Repassem aquí alguns dels casos més famosos.


Jason Lyle Black
Aquest pianista i compositor va començar a guanyar seguidors a YouTube amb uns curiosos vídeos en què apareixia tocant el piano d'esquena. El que ell mateix denominava "comèdia musical" va acabar obrint-li les portes de la televisió, amb una actuació al programa d' Ellen Degeneres, i de la indústria discogràfica. El 2016 va publicar el seu primer disc, Piano Preludes, compost i interpretat per ell mateix. El seu canal supera en l'actualitat els 40.000 subscriptors i més de 30 milions de persones han vist els seus vídeos. Possiblement, el més conegut sigui aquest duel pianístic amb la seva germana.

 


Valentina Lisitsa
Fins a 2006, Valentina portava una trajectòria clàssica de pianista: nascuda a Kíev, va començar a tocar amb tres anys i aviat es va incorporar a una escola per a nens dotats per a la música. Quan va acabar els estudis, va guanyar alguns premis i es va instal·lar als Estats Units, on va obtenir un èxit moderat com a concertista. Però, el 2016, el seu marit va pujar a Youtube un vídeo domèstic d'ella tocant els Estudis de Chopin i es va desencadenar la bogeria. Actualment acumula més de 359.000 subscriptors al seu canal i més de 95 milions de visualitzacions dels seus vídeos. El 2012, al Royal Albert Hall la va "fitxar" per a un gran recital en solitari que va ser gravat per la discogràfica Decca. Des de llavors, Valentina publica un disc per any i té una agenda de concerts per tot el món.
 


Kyle Landry
Quan va començar a estudiar piano, amb només vuit anys, era tan hiperactiu que ningú va pensar mai que aguantaria més d'un curs. No només va ser així, sinó que es va convertir en un apassionat de l'instrument. D'adolescent, va començar a pujar a Youtube vídeos amb les dues coses que més li agradaven: el piano i els videojocs. Les seves versions al piano de la banda sonora de videojocs cèlebre començar a viralitzar-se ... i es va convertir en un dels pianistes amb més èxit a Youtube, amb més de 640.000 seguidors avui.
Aquest èxit li va permetre dedicar-se professionalment al piano. Avui, és intèrpret i compositor, amb nou àlbums al mercat i fins a una línia pròpia de merchandising a la venda al seu web. Segueix publicant regularment les seves versions al piano de la música de pel·lícules o de videojocs.

 
 
 

Vika Yermolyeva
Nascuda a Kíev fa 39 anys, va iniciar la seva carrera com a pianista clàssica. Va estudiar a Ucraïna, Alemanya i Holanda sota la tutela de reconeguts mestres i va aconseguir diversos premis internacionals. El que pocs sabien és que Vika alternava la música clàssica amb una secreta devoció pel rock i el heavy metal. Un dia, sota el pseudònim de Vkgoeswild, va començar a publicar vídeos amb les seves versions al piano de temes de grups com Metallica i Guns n'Roses, i les seves interpretacions van començar a guanyar admiradors. El 2011, a Islàndia, va actuar per primera vegada en directe en un concert rock, al costat del bateria Brian Viglione. Actualment, la seva carrera està completament enfocada al seu canal de Youtube i la composició de la seva pròpia música.

 


Philip Sear
El piano no té edat, i Youtube, tampoc. Aquest veterà pianista, que portava tota una vida combinant la seva carrera professional a la banca londinenca amb petits projectes musicals, va començar a pujar vídeos interpretant als seus compositors favorits, amb preferència per la música dels segles XIX i XX. Avui, acumula milers de seguidors i milions de reproduccions. El seu canal de Youtube va merèixer fins i tot una ressenya de la revista Gramophone, una de les més prestigioses del món de la música clàssica.
Els seus vídeos no són, probablement, els més atractius de Youtube, però la qualitat de la música ho compensa.
.
 

 
 

Més, sobre...: piano , Youtube
Últimes Notícies