Recomanacions

Música clàssica per a nens: els concerts del novembre

02-11-2017

Amb el retorn del curs, l’agenda torna a omplir-se de propostes de concerts familiars, dirigits a nens de diferents edats. L’oferta és prou rica com per trobar projectes adequats a nens de totes les edats, incloent fins als que encara es troben en estat de gestació.

Hem repassat la nostra agenda per seleccionar aquells concerts de música clàssica per a nens que ens semblen més interessants (i que encara tenen entrades a la venda). Qui estigui interessat ha de saber que l’aforament s’esgota amb més freqüència del que pensaríem.

  • Tallers per a embarassades: Es diu que els nadons tenen desenvolupat el sentit des dels quatre mesos de gestació. Per això, regularment es programen tallers per a dones embarassades, en els quals es treballen experiències musicals especials per a tota l'etapa anterior al naixement del nen. Aquest mes, el podem veure al Palau de la Música Catalana (3 de novembre, 14 €).
 
  • Concerts per a nadons: També hi ha oferta musical per a nens durant els seus primers mesos de vida. El Palau de la Música ofereix 'Bim Bom, nadons al Palau' el 4 de novembre (adults, 14 €; nens, 6 €), adreçat a nadons de menys d'1 any. Per a la mateixa franja d'edat, l'Auditori organitza un concert especial el dia 19 de novembre, tot i que, en aquest cas, les entrades ja estan esgotades. D'altra banda, el dia 5 al Palau acull un altre concert per a nens una mica més grans, entre 1 i 2 anys.
 
  • Mozart pels petits: L'Auditori presenta aquest mes de novembre la producció “Ma, me, mi, Mozart”, adreçada a famílies amb nens a partir de 2 anys. El concert té lloc els dies 25 i 26 de novembre. A més, prèviament (5 i 12 de novembre), s'organitzen uns tallers preparatoris en els quals es treballa la música del concert mitjançant un CD i un seguit de jocs i activitats per fer a casa (8 €).
 
 
 
  • Espectacles participatius amb instruments: El Museu de la Música programa “Quotidiàfons bufats”,, una sessió amb el músic Xavi Lozano, especialista en transformar els objectes quotidians en instruments. Adreçat a infants a partir de 4 anys, els assistents podran construir el seu propi “quotidiàfon” (4 de novembre, 5 €). En una línia similar, el Museu ofereix “Bufant sons” el 19 de noviembre.donde qualsevol objecte domèstic es converteix en recurs musical (5 €). D'altra banda, els nens podran també conèixer instruments d'altres cultures al taller “Toquem el janggu”, dedicat a un tambor tradicional coreà (Museu de la Música 25 de novembre; 5 €).
 
  • Òpera per a nens: Durant novembre i desembre, al Teatre Borràs manté en cartellera “Opera for kids” un espectacle pensat per introduir en l'òpera a nens a partir de 6 anys (5, 9 i 19 de novembre, 18 €). Així mateix, el Centre Cívic Pere Pruna programa una versió per a nens de “La flauta mágica”  (18 de novembre, 3,19 €).
 
  • Música i altres arts, tot en un: Per amants del cinema i de la música clàssica, Barcelona projecta el dia 11 de novembre la pel·lícula “Franz i el director d'orquestra”, en la qual es narren les aventures del petit Franz en un campament musical (4 €). Els que prefereixin la plàstica, al Palau de la Música ofereix la possibilitat de visitar l'edifici i fer una activitat relacionada amb l'art modernista el 25 de novembre (nens: 11 €; adults, 3 €). Aquest mateix dia, es pot assistir a l'espectacle “Trencadís de cançons”, que barreja música, poesia i dansa (11 €).
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *