I Puritani
Concerts

Diumenges de música antiga i xocolata al Maldà

Dijous 9 Novembre 2017

El Maldà acull durant tot aquest mes de novembre la cinquena edició del cicle “Maldà 1700: música i xocolata”. Es tracta d’un cicle de música antiga que s’ha guanyat el seu espai a l’agenda cultural de Barcelona gràcies a una fórmula diferent a l’habitual: concerts en horari de diumenge al matí, en un edifici singular com és el Palau Maldà, en un format de proximitat i, a més, amb l’ incentiu gastronòmic de la xocolata.

Com ens explica Ariadna Cabiró, la idea del cicle homenatja també Rafael d’Amat i Cortada, un dels més coneguts barons de Maldà i resident a l’edifici durant el segle XVIII: “Als seus dietaris, el baró explica moltes coses de la Barcelona de l’època i parla de la música, la literatura i l’art. I també fa referència a que la xocolata estava esdevenint una nova moda gastronòmica.”

L’apunt històric va servir d’inspiració per a programar un cicle de música del Renaixement i el Barroc, que encaixés de ple amb l’edifici del Palau Palau i, especialment, amb la sala de concerts, un espai d’aforament limitat a 52 cadires, però amb una acústica especial.

L’organització va buscar també un horari adient a l’experiència i el va trobar en la franja del diumenge al matí. Com comenta Ariadna, “s’ha de veure com és l’oferta de la ciutat i la veritat és que l’horari de diumenges a les 12.30 s’ha consolidat. Sembla que és l’hora en que la gent li ve de gust sortir i anar a fer un vermut o un segon esmorzar. I això encaixa bé amb el que oferim nosaltres”.

I el que ofereix el cicle del Maldà és bona música, a càrrec de formacions diverses. “Estem oberts a tots, des de persones que tot just comencen a grups amb una carrera consolidada”, explica Ariadna. A la programació d’aquest 2017, hi veiem formacions com a Vox Harmonica, Atrium Ensemble o Il gesto armonico, així com un concert dedicat de forma monogràfica a la viola, de la mà de Meritxell Tiana i Núria Pujolràs, i un recital d’àries de Mozart i de Martin i Soler amb Jorge Morata i Esteban Mazer. Curiosa també es la Jam Session de música antiga i dansa prevista pel 19 de novembre.

El que destaca també és la intenció de combinar la música amb altres experiències culturals. Així, dos dels concerts d’enguany, els dels dies 12 i 26, ofereixen, a més del concert, una visita a la Xocolateria Fargas, a la veïna plaça del Pi, en el que suposa una ocasió per veure un obrador artesà dels pocs que es mantenen a Barcelona. I el dia 3 de desembre combina concert amb un itinerari per la Barcelona del Baró de Maldà a càrrec de Musicològics.

Més, sobre...: música barroca , música antiga
Últimes Notícies