Critica

Victor Jiménez, el contratenor de Purcell

11-06-2018

El jove contratenor català Víctor Jiménez ha fet una selecció de les millor cançons i àries que va compondre l’autor més representatiu de la música antiga anglesa, Henry Purcell (1659-1695), per a interpretar-les amb l’ensemble Il Gesto Armonico a l’Església Adventista del Setè Dia el pròxim dissabte 16 de juny a les 19.00 hores.

Amb el projecte A Thousand Ways, Víctor Jiménez tornarà a actuar a Barcelona amb un programa d’àries i de cançons que ens proposa redescobrir joies tan poc conegudes del catàleg musical de Henry Purcell, com Timon of Athens o el seu Don Quixot, al costat de peces tant emblemàtiques com “Music for a while” o el lament “When I am Laid in Earth” del Dido and Aeneas. Tota una tradició músical que Jiménez rep de la mà de David Mason, el seu mestre i un dels màxims especialistes en Purcell i en la música antiga britànica.
 
En aquest concert, que tindrà lloc el dissabte 16 de juny a l’Església Adventista del Setè Dia (Carrer Comte d’Urgell, 133), la veu extraordinària de Víctor Jiménez es podrà sentir acompanyada del conjunt instrumental Il Gesto Armonico, fundat al 2014 per la flautista Laura Sintes i el viola gambista Dimitry Kindynis. Completen la formació la clavecinista Mireia Ruiz, la violinista Eva Febrer i l’especialista en corda polsada, Maike Burgdor (tiorba i guitarra).
 
Aquesta temporada, Víctor Jiménez ha interpretat les cantates d’Antonio Vivaldi al Real Teatro de las Cortes de Càdis, ha presentat el projecte Sancta Maria en una actuació especial pel TEDx a Màlaga i estrenarà un nou projecte musicològic i de concert amb barroc espanyol dins del Festival que commemora el 400 aniversari del naixement de Joan Cererols a Martorell.
 
Segons els crítics, Victor Jiménez “ofereix grans moments emocionals, amb una veu amb certa raresa, sostinguda en l’agut, amb un timbre molt bell i, sempre, amb capacitat de sorprendre…” (Jacques Pelet, L’independant). Francis Albpu publica a L’union que Jiménez és “tècnicament enlluernador, totalment immers en una comunió amb el públic. El sorprenent He was despised és un autèntic lament operístic, un gran moment de gràcia!…”. D’altres, com Maeva Da Cruz, a Bachtrack, lloen el seu timbre brillant i la seva maestria per transmetre la màxima autenticitat de la partitura, un cantant “d’aguts definits i greus solvents que donen profunditat, amb uns ornaments complexes que, tanmateix, executa amb gran agilitat” (Damien Dutilleul, Olyrix).

Foto: Víctor Jiménez, contratenor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aina Vega Rofes
Aina Vega i Rofes
Editora
ainavegarofes