Concerts

Gran temporada de BCN Clàssics

Dimecres 13 Juny 2018

L’Orquestra Filharmònica de Berlín va tancar, divendres passat, la temporada 2017/18 del cicle BCN Clàssics al Palau de la Música Catalana, amb un ple absolut de públic. En aquesta segona edició s’han presentat 7 concerts entre novembre i juny, amb un total de 10.720 espectadors i una ocupació mitjana del 77%, unes xifres molt positives per a un cicle que tot just comença a situar-se entre la programació de música clàssica de la capital de Catalunya. Representa, a més, un increment de més de 2.700 espectadors respecte de la temporada anterior.

La Filharmònica de Berlín, l’orquestra més prestigiosa de tots els temps, dirigida pel seu titular, Sir Simon Rattle, va oferir la Dansa al volcà, de Widmann, la Simfonia núm. 3 de Lutosławski i la Primera simfonia de Brahms. L’èxit va ser total, amb 1.980 espectadors. El recital del gran Daniel Barenboim, amb Schubert, Chopin i Liszt i una audiència de 1.850 espectadors, va ocupar el segon lloc en l’aforament del cicle, seguit  del concert de la Simfònica de Bamberg, dirigida per Jakub Hrusa, amb 1.600 espectadors que van gaudir de Sibelius, Smetana i Dvorak, i el de l’Orquestra Simfònica de Cadaquès, sota la direcció de Vladimir Ahskenazy i amb el pianista Denis Kozhukin, amb 1.500 espectadors. A destacar el fet que en tots els concerts del cicle hi ha hagut més de 1.200 espectadors, amb una mitjana superior als 1.500.

La temporada 2018/19 de BCN Clàssics es presentava el passat 6 d’abril, amb la programació d’11 concerts, entre els quals destaquen els de l’Orquestra Gewandhaus de Leipzig, dirigida per Andris Nelsons (24/05/19), la London Philarmonic amb Javier Perianes al piano (16/02/19), l’Oslo Filharmonien dirigida per Vasily Ptrenko (29/01719) i la formació Europa Galante, amb Fabio Biondi com a director i vilolí solista (17/12/18). A més, l’Orquestra de Cadaqués tindrà un lloc destacat, amb els 4 concerts que realitzarà amb diferents directors i solistes convidats.

La propera cita de BCN Clàssics serà el 16 d’agost, amb un concert extraordinari al Palau de la Música, on la cantaora Mayte Martín interpretarà El amor brujo de Manuel de Falla, acompanyada de l’Orquestra de Cadaquès amb Joan Enric Lluna a la batuta.

BCN Clàssics combina la programació del repertori de la música universal amb obres d’autors catalans, contribuint a la seva difusió entre el gran públic. El cicle neix de l’estreta col·laboració entre el segell editorial i discogràfic Tritó, la promotora Ibermúsica i l’Orquestra de Cadaquès, la formació catalana de projecció internacional que enguany celebra el seu trentè aniversari i que participa com a orquestra resident al cicle.

Foto: Berlin Philharmoniker al Palau de la Música |Foto: Monika Rittershaus

Més, sobre...: bcnclàssics , simfònica
Últimes Notícies