Concerts

BCN Festival of Song

Dilluns 25 Juny 2018

El dia 26 de juny arrenca el XIV Barcelona Festival of Song, dedicat a la música ibèrica i llatinoamericana del repertori vocal. Patricia Caicedo n’és una de les responsables, i serà l’encarregada d’obrir el cicle a la Sala Mompou de la SGAE dimarts a les 19:30h. El cicle s’allarga fins el dia 4 de juliol.

Dimarts 26 de juny tenim cita amb la soprano i musicòloga Patricia Caicedo i Nikos Stavlas, que obren el XIV Barcelona Festival of Song, que es dedica a la música vocal ibèrica i llatinoamericana. Podrem sentir meravelloses veus en espais com la Sala Mompou de la SGAE, l’Institut d’Estudis Nord-Americans, la Residència d’Investigadors, el Convent de Sant Agustí i la Biblioteca de Catalunya.
 
El concert de Caicedo ens presenta “Un món ideal”, i al·ludeix a l’idíl·lic desig d’harmonitzar la coexistència entre les diferents cultures i influències que hi ha entre el món ibèric i el llatinoamericà. Presenten cançons en ladino (judeoespanyol), àrab, català, espanyol i portuguès, un món on la meravellosa diversitat acaba confluint en la veu de la soprano colombo-espanyola.
 
Dimecres 27 tindrem l’ocasió de vivenciar “Paisatges de Nova York”, amb la pintora americana Susan Martin, que exposa per primera vegada a Barcelona una col·lecció de pintures de gran format que inclou autoretrats i escenes de la vida novaiorquesa, on resideix l’artista. Un cop inaugurada l’exposició podrem sentir el pianista americà Mac Mc Clure, que interpretarà obres d’autors catalans al voltant de la figura de Xavier Montsalvatge. “Montsalvatge i amics...”, comptarà amb obres de Frederic Mompou, Francesc Capilla o Miguel Ortega, i debutarà amb peces de Moisès Bertran, Carlota Garriga i Joan Torrà.
 
Dijous 28, el BCN Festival of Song ens té preparada una sessió de poesia centrada en Roma arran d’un llibre que l’escriptor català Santiago Montobbio acaba de presentar. Els periodistes Rafael Lozano, Berta Sánchez de León i Francisco Sancho Más compartiran conversa amb Patricia Caicedo. I de Roma, la ciutat de l’amor, passem a “Intoxicated with Love: Arabic and Sephardic art songs”, que seran interpretades per l’Ensemble Triada de San Francisco, oferint obres del repertori sacre i música tradicional instrumental i per a veu originària del segle IX a la Península Ibèrica, dominada per Al-Andalus. Sentirem espanyol, ladino, àrab, turc i hebreu.
 
El guitarrista i compositor José Lezcano ens ofereix, el dia 29, “Entre dos orillas”, amb obres catalanes, espanyoles i llatinoamericanes amb obres seves que seran prémiere del festival. Les “Dones màgiques” envairan la residència d’investigadors dissabte 30, amb obres d’autores brasileres, presentades per tres reconegudes cantants del país que estrenaran un bon grapat de cançons a Catalunya. I la Biblioteca de Catalunya acull, per la seva banda, un recital de cançó brasilera amb el tenor Lenine Santos, que farà un homenatge al poeta Manuel Bandeira, que crea un lloc imaginari anomenat Pasárgada a qui compositors hi han posat música. Aquest 2018 es commemoren els 50 anys de la seva mort.
 
El fado i el flamenco també tenen lloc al Festival of Song. “Casa de Fado: cançons ibèriques i llatinoamericanes” oferirà un tast de les millors melodies amb Clara Rozo, veu, i Luís Gabriel Mesa, piano. Serà el dia 30 a la Residència d’Investigadors, a les 19:30h.
 
I el dia 4 comptem amb dos concerts, un d’alumnes avantatjats i l’altre de clausura. Els participants del Barcelona Festival of Song, que són cantants professionals i pianistes d’Austràlia, Alemanya, els Estats Units, Colòmbia, Mèxic, Cuba, Turquia i Israel, interpretaran cançons espanyoles, catalanes i portugueses de compositors ibèrics i llatinoamericans. Una nit de música i poesia inoblidable. I tot plegat es clourà amb un concert de tancament amb el mateix repertori que el concert anterior.

Foto portada: Patricia Caicedo
Foto 1: Patricia Caicedo
Foto 2: Mac Mc Clure

Més, sobre...: canço , piano , veu
Últimes Notícies