opera

El Liceu, Lleó de Bronze a Cannes

Dilluns 25 Juny 2018

Divendres passat es van conèixer els resultats del certamen de publicitat del Film Cannes Lions que otorgaven el Lleó de Bronze a la campanya de la temporada 2018/19 del Gran Teatre del Liceu, “Més vius que mai”. 

Cannes Lions és el festival internacional de creativitat amb més prestigi de la indústria de la publicitat. Amb més de 60 anys d’història, els premis han esdevingut una carta d’accés a l’elit de les agències creatives. Guanyar una de les més de 25 categories que premia Cannes Lions comporta guanyar visibilitat i reputació dins la primera línia de la creativitat mundial. 
 
Els responsables de la campanya de màrketing de la nova temporada del Gran Teatre del Liceu poden estar orgullosos pel treball en equip que han realitzat amb l’agència McCANN Barcelona. Junts ha obtingut el Lleó de Bronze en la categoria Film al festival Cannes Lions, celebrat aquest cap de setmana. Sota el lema “Més vius que mai”, la nova imatge busca acostar el gènere operístic a tots els públics a través de peces audiovisuals que combinen la tradició i la història del Liceu amb la part més quotidiana del barri on s’ubica, el Raval.
 
Segons Agustí Filomeno, director de màrketing del Gran Teatre del Liceu i en gran part responsable d’aquest èxit, “el Lleó de Bronze és la cirereta meravellosa d’un pastís amb molts ingredients que s’ha cuinat de manera complicada en els darrers quatre anys, i que no deixa de ser una mostra que les coses s’han fet bé”. En aquest temps, el Liceu ha passat de l’elitisme a la proximitat al ciutadà, de centrar-se en Barcelona a obrir-se a Catalunya, amb el projecte Liceu al Territori i Liceu a la Fresca, la integració de l’òpera amb altres disciplines artístiques com la literatura amb LiceuBIB, amb el cinema amb “Per amor a les arts” de la Filmoteca, o les constants exposicions al Balcó Foyer.
 
En realitat, el Liceu ha canviat la forma d’entrar en contacte amb nous públics, i mostra d’això n’és el fet que en els darrers anys ha triplicat el nombre de joves que hi assisteixen. Ha posat en marxa polítiques de preus socials que han acostat el colisseu barceloní a aquells fragments de la societat amb risc de vulnerabilitat que podien haver estat exclosos del pretès elitisme i s’ha apostat per la digitalització en la comunicació amb el públic i els abonats.
 
Amb l’objectiu d’enfortir el vincle entre els 170 anys d’història del Liceu i la realitat actual del seu entorn, sorgeix el concepte “Dins aquestes parets centenàries estem més vius que mai”. Una idea que pren com a escenari el cor del Raval, un dels barris més autèntics, carismàtics i transgressors de Barcelona, per a situar aquests poemes visuals amb estètica contemporània. Els spots miren de connectar aquests dos indrets emblemàtics de la ciutat i redescobrir-los per al gran públic. Un gran públic per al qual el Liceu i el Raval poden resultar llocs estranys, però que quan ens hi endinsem, ens n’adonem que són llocs extraordinaris.   
 
Ara s’obre un nou cicle amb la direcció general de Valentí Oviedo, una persona molt avesada amb les polítiques de màrketing i el tàndem pot ser imparable, si es gestiona bé.
 
Podeu veure la campanya aquí.

Fotos: Fotogrames spot Liceu 2018/19

Més, sobre...: liceu , ópera
Últimes Notícies