Concerts

Engega IbStage 2018: entusiasme, rigor i excel·lència

Dimarts 24 Juliol 2018

IbStage arrenca la seva desena edició amb activitats a l’Institut del Teatre entre el 13 i el 30 d’agost i ofereix una gran gala els dies 1 i 2 de setembre al Gran Teatre del Liceu, de la qual ja es poden comprar les entrades en aquesta pàgina. Com a novetat, presenta el Ballet de Catalunya, companyia creada per fomentar l’interès en la dansa al nostre país.
  Compra d'entrades

test https://ibstage.koobin.com/index.php?referer=cmVmZXJlcl80
Aquest agost torna IbStage a Barcelona amb propostes molt suggerents. Entre el 13 i el 30 d’agost imparteix, a l’Institut del Teatre, un curs amb la presència de figures amb una trajectòria professional impecable tant en l’àmbit docent com artístic a escala mundial. La direcció artística ve compartida pel gran mestre Elias Garcia, nascut a Sabadell, però amb carrera internacional que l’han portat a formar primeres figures de la dansa, i Xiomara Reyes, ex-primera ballarina de l’ABT i directora de la Washington Ballet School. Però també hi haurà d’altres figures de renom, com Rinat Imaev, Larissa Lezhnina, Piotr Nardelli, Yumiko Takeshima, Maria Luisa Arias, que es troben amb molts altres mestres i remuntadors de coreografies que es presentaran a la Gran Final.
 
Després de tres anys preparant un terreny més que àrid, els fundadors d’IbStage, Leo Sorribes i Elias Garcia, s’han engrescat en la creació d’una companyia a Catalunya amb la qual es pretén donar un enfocament totalment diferent a la clàssica companyia estatal mancada de marge de maniobra tan imprescindible per assolir unes fites artístiques ambicioses, el Ballet de Catalunya.
 
És per això que en aquesta desena edició, les gales d’IbStage oferiran al Gran Teatre del Liceu una triple oferta artística. En primer lloc, joves talents vinguts de grans acadèmies nacionals i internacionals mostrant algunes de les millors coreografies del repertori presentat en les últimes edicions: La Bayadere, El corsari, Paquita o La bella dorment.
 
En segon lloc, hi haurà la presència de grans figures mundials que oferiran un repertori seleccionat especialment per l’ocasió, amb coreografies clàssiques i contemporànies marcades per una excel·lent interpretació. Enguany es destaca la presència de Polina Semionova, estrella mundial i actualment ballarina principal de l’ABT, i d’altres igualment destacats com Anastasia Limenko, Miriam Ould, Semyon Chudin, Tatiana Melink, el jove català Martí Paixà, que està a les files de l’Stuttgart Ballet, fins a completar la xifra de dotze ballarins convidats.
 
I el tercer incentiu és la participació de l’esmentat Ballet de Catalunya, que oferirà, en el seu especial any commemoratiu, un toc final, donada l’excepcionalitat d’aquest naixement tan esperat. La companyia oferirà una coreografia creada per Leo Sorribes, director d’IbStage i del Ballet de Catalunya: Fast Avance, estrenada el passat 28 d’abril a Terrassa.
 
A banda del taller i la gala, IbStage aposta pel desenvolupament de públic a través de la difusió de la dansa. Per això ofereixen un programa educatiu per a ballarins i amateurs basat en un curs de perfeccionament tècnico-artístic amb un equip docent de gran prestigi. A més, durant les tres setmanes del curs, IbStage obre les portes al públic general i als professionals de la dansa de qualsevol àmbit, estudiants, o, segons els organitzadors, “persones que sentin alguna inquietud envers una disciplina que oltes vegades amaga concepcions errònies o prejudicis”. L’objectiu és fomentar l’esperit crític i la curiositat, més enllà dels coneixements transmesos.
 
A banda, la companyia fomenta el Cicle cultural, encetat el passat 2017, que configura diverses activitats teòrico-pràctiques que permetin entendre les peculiaritats del ballet: des de tallers on s’experimenten exercicis bàsics, la seva gesticulació en el repertori de la fotografia aplicada a la dansa, rols des de la visió dels ballarins que els han interpretat, la música o presenciar assajos. Els interessats es poden inscriure online aqu&ia

Últimes Notícies