Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (13 a 19 d’agost): color estiuenc

Diumenge 12 Agost 2018

Aquesta setmana comença amb piano, continua amb guitarra, segueix amb veu i orquestra i acaba amb la incombustible “Ópera i flamenco”. Quatre concerts ben diferents que tenen lloc al Palau de la Música Catalana amb l’objeciu d’abraçar totes les sensibilitats. Tot plegat, per donar color a aquest estiu àrid que converteix la ciutat en un espai inhòspid i xafogós emmig de la massa de turistes que arrasen els racons més insospitats.
 
El guanyador del Concurs Internacional Maria Canals 2017, Levon Avagyan, interpretarà Grieg, Liszt, Rachmàninov i Schumann aquest dilluns 13, mentre que, el dia de la Mare de Déu d’Agost, l’Orquestra de Guitarres de Barcelona oferirà repertori espanyol i clàssics del Barroc i, finalment, cal destacar el magnífic concert extraordinari que s’emmarca en el cicle BCN Clàssics amb Mayte Martín i l’Orquestra de Cadaqués per interpretar Falla i Mozart.
 
A Barcelona Clàssica us recomanem vivament que no us perdeu els següents concerts:

Concerts destacats de la setmana (13 al 19 d'agost)

Levon Avagyan

Dilluns, 13 d’agost. Palau de la Música Catalana. 20:00 h. Entrada: 20€
 
Interpretarà un programa polifacètic i colorista. El lirisme de la Holberg Suite op. 40 d’E. Grieg ens situa en una atmosfera embolcalladora que converteix el so del piano en una rica paleta de colors plena de motius nòrdics. Quant a Venezia e Napoli de F. Liszt, una obra brillant i tècnicament molt complicada, ens transporta per paratges d’Itàlia, dibuixant un panorama sonor plenament romàntic que va des de la subtilesa del Vèneto al marcat caràcter del sud. A la segona part es dedicarà a tocar dues fantasies: la Fantasie op. 17 de R. Schumann, que presenta una densitat sonora poderosa que enriqueix l’harmonia, alhora que dibuixa una deliciosa melodia, i la Fantasie op. 28 de S. Rachmàninov que aporta profunditat filosòfica i gran bellesa, amb la proliferació de línies melòdiques més marcades i el caràcter incisiu i virtuosístic. Més informació

Orquestra de Guitarres de Barcelona

Dimecres 15 d’agost. Palau de la Música Catalana. 21:00h. Entrada: 20-49€
 

La formació, dirigida per Sergi Vicente, interpreta peces de guitarra clàssica i del repertori espanyol de música clàssica, amb l'acompanyament d'instrumentistes convidats. Concretament, interpretaran obres dels espanyols G. Sanz, I. Albéniz, M. de Falla, A. Soler i I. Cervantes, a banda dels italians A. Vivaldi i L. Boccherini i l’alemany J. S. Bach. Algunes obres són arranjaments per a guitarra de Sergi Vicente. Més informació

 

Orquestra de Cadaquès, Mayte Martín i Joan Enric Lluna: Falla i Mozart

Dijous 16 d’agost. Palau de la Música Catalana. 21:00h. Entrada: 15-45€
 
El cicle BCNClàssics presenta un concert extraordinari, fora de la programació anual, amb l'Orquestra de Cadaquès, dirigida per Joan Enric Lluna, per a interpretar el popular i sensual El amor brujo de Manuel de Falla amb la col·laboració de la compositora, “cantaora” de flamenco i cantant de boleros Mayte Martín. La vetllada s’acabarà amb la Simfonia núm. 40 en sol menor, K. 550 de Wolfgang Amadeus Mozart, la penúltima simfonia cèlebre del compositor, orquestrada per a flauta, oboès, clarinets, fagots, trompes i cordes, amb l’absència de trompetes i timbales que s’estructura en quatre moviments: Molto allegro, Andante, Minuetto-Allegretto-Trio i Allegro assai. Més informació

 


Foto de portada: Levon Avagyan

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies