Concerts

"Liceu under 35"

Dilluns 10 Setembre 2018

Aquest mes d’octubre, el Gran Teatre del Liceu engega un nou projecte adreçat a la creació de nous públics joves. El projecte Liceu under 35 s’inaugura el dia 4 d’octubre en motiu de la preestrena de l’òpera I Puritani, de Bellini.

El Gran Teatre del Liceu obre la nova temporada amb una molt bona notícia per als joves i no tan joves, la creació del projecte “Liceu under 35”. Ja fa un temps que el Liceu va intentar apostar per la creació de nous públics, sobretot de públics joves. És per això que, tot i que molts joves de la ciutat encara avui desconeixen l’oferta, el Liceu ofereix entrades a preu fix per a aquelles persones que tinguin menys de 30 anys i vulguin assistir a una representació de la temporada. Aquests joves poden acostar-se al Liceu dues hores abans de l’espectacle i és allà on poden comprar, pel preu de 30€, qualsevol entrada que estigui a la venda.

No és gens difícil d'imaginar que la joventut que ratlla la trentena per sota, sovint no té una economia gaire estable, i menys si està establerta a la Ciutat Comtal. Potser per aquest motiu, aquest intent d’atraure el públic més jove no ha donat tants fruits com s’esperava. Així doncs, per donar la benvinguda a la temporada 2018/19, el Liceu s’ha empescat un altre projecte molt més suculent per atraure nous públics. El projecte s’anomena “Liceu under 35”, i el que en sabem és que va adreçat a persones menors de 35 anys i provarà de crear una “experiència musical integral” no tan sols dins la sala sinó també en altres espais del teatre.

El projecte està ideat de manera que aquests nous públics puguin assistir a la preestrena de l’òpera, en aquest cas d’I Puritani, pel fantàstic preu de 15€, i no s’acaba aquí! Abans de l’espectacle, el públic podrà disfrutar d’un còctel de benvinguda, un cop començada l’òpera i durant l’entreacte s’obrirà la Sala dels Miralls per a poder tastar els productes d’uns food stands  que s’hi col·locaràn i un cop acabada la funció, hi haurà l’actuació d’un DJ convidat, en aquest cas el DJ Cucut.

Ja era hora que les institucions es fessin ressò de les joventuts més tardanes. Avui dia la gran majoria de gent que ratlla la trentena té problemes econòmics similars que els que són per sota dels 25, però sovint hi ha una gran manca de descomptes per a “joves” que englobin aquesta franja d’edat. Aquest nou projecte del Liceu soluciona dues problemàtiques d’un sol cop: l’accés a la cultura de la joventut més enllà dels 25 anys i la creació d’un espai acollidor per a la gent més jove i el públic més aliè al teatre d’òpera.

Tal com resa el web del teatre, aquest tipus de projectes han començat a aparèixer en altres teatres europeus, com ara al Teatro alla Scala de Milà o l’Ópera National de París, on han estat un èxit rotund; cal esperar que Barcelona no quedarà enrere.

Fotos: Gran Teatre del Liceu

Més, sobre...: liceu , nous públics , joves
Últimes Notícies