Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (4-11 novembre): Janáček i petits grans projectes

Diumenge 4 Novembre 2018

La setmana musical a Barcelona té dos grans pols: pesos pesants com Kàtia Kabànova, Murray Perrahia o l’Accademia Bizantina i petits però destacats projectes com El Nus La Flor, Barcelona Clarinet Players o Santi Mirón a El Forn de les Arts.
 
Anem a pams. El dijous 8, el Liceu estrena Kàtia Kabànova, una obra mestra de Leoš Janáček que reivindica la llibertat social i sexual d’una dona a la cerca de la felicitat en una obra entre l’expressionisme i un possible “verisme txec” que serà protagonitzat per Patricia Racette sota la batuta del mestre Josep Pons. El mateix dia, al Palau de la Música, el pianista Murray Perrahia interpretarà Brahms, Haydn, L. Van Beethoven i, com a cirereta per acabar la setmana, una de les orquestres de cambra més importants d’itàlia, l’Accademia Bizantina, ens presentarà, a L’Auditori, Marc’Antonio e Cleopatra, de Hasse.
 
Per altra banda, dimarts 6 convergeixen dos petits projectes, un ja de llarg recorregut, com el Barcelona Clarinet Players, que a la Sala Mompou de la SGAE sonaran amb el cantaor Pere Martínez que posa música a Enric Palomar i l’altre, El Nus La Flor, de la joveníssima promotora musical MOU impulsada per Francesc Guzman Bonet, que presenta a la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi Maria Mauri, soprano, i Daniel Ariño, piano, que musiquen Enric Casasses. I, a El Forn de les Arts, dissabte 10, el viola de gamba Santi Mirón interpretarà un conjunt de cançons i àries per donar suport a la Fundació Arrels.
 
Però hi ha molt més! Començant per dilluns 5 a la Casa Elizalde, que presenta “Cuando acaba de llover”, amb Facundo Muñoz, tenor, i Gustavo Llull, piano, per interpreter cançons argentines. Dimecres i dijous, L’Auditori presenta Banda Ampla, on Joan Albert Amargós i el dramaturg Xavier Albertí fan la primera guia per a banda per a joves, seguint la iniciativa de 1945 de Benjamin Britten i molt destacable és el concert del cicle de cambra del mateix Auditori amb el Trio Pedrell que farà un concert molt necessari per reivindicar Felip Pedrell i Robert Gerhard, pesos pesants de la cultura musical catalana. A més, dijous 8 al Petit Palau del Palau de la Música, actuaran Voices New Zealand i l’Orfeó Català, per interpretar obres que van des de Hildegard von Bingen fins Pau Casals. Finalment, divendres 9, el Jardí dels Tarongers acull la soprano Elionor Martínez i el pianista Rubén Ángel Russo, que interpretaran Domonick Argento, William Walton, Joaquim Serra i Robert Gerhard.

Com a resum, Barcelona Clàssica us deixa recomanacions de dilluns a diumenge:

Concerts destacats de la setmana (4-11 de novembre)

Cuando acaba de llover

Dilluns 5 de novembre. Casa Elizalde. 20:00h. Entrada: gratis
 
Una proposta diferent i poc habitual. El tenor Facundo Muñoz i el pianista Gustavo Llull ens interpretaràn cançons argentines compostes per Carlos Guastavino sobre la poesia inextingible de Luis Cernuda o Rafael Alberti, i també de la ma de poetes argentins com León Benarós o Gabriela Mistal. Més informació → 

Daniel Ariño musica Enric Casasses

Dimarts 6 de novembre. Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi. 20:00h. Entrada: 15€
 

La soprano Maria Mauri i el pianista Daniel Ariño ens oferirà un recital amb peces musicades a partir dels poemes d'Enric Casasses. Projecte d'El Nus La Flor de Mou. Més informació → 
 

 

Katia Kabanova, Janacek al Liceu

Dijous 8 de novembre. 20:00h. Gran Teatre del Liceu. 12-248€
 
El Liceu presenta una producció atrevida de l'òpera Katia Kabanova de Leos Janacek, un dels títols més sòrdids del seu catàleg operístic, però també una de les obres que retraten més bé la voluntat d’alliberament d’una dona. La producció, signada per David Alden, té com a protagonista la soprano Patricia Racette. Més informació → 
 

Elionor Martínez, soprano, Rubén Ángel Russo, piano

Divendres 9 de novembre. Jardí dels Tarongers-Casa Bartomeu. 19:30h. Entrada: gratis
 
Dins el cicle de tardor del Jardí dels Tarongers, la soprano i el pianista interpretaran una sèrie de temes de quatre reculls de cançons diferents. Els autors dels reculls són Dominick Argento, William Walton, Joaquim Serra i Robert Gerhard. Més informació → 
 
 

Santi Mirón, viola de gamba

Dissabte 10 de novembre. El Forn de les Arts. 20:00h. Entrada: aportació voluntària
 
Mirón interpretarà un conjunt de cançons i àries per a viola de gamba. La recaptació d'aquest acte serà destinada a la Fundació Arrels. 
Més informació → 


 
 

Marc’Antonio e Cleopatra, de Hasse

Diumenge 11 de novembre. L’Auditori. 19:00h. Entrada: 10-60€
 
L’Accademia Bizantina és una de les millors orquestres de cambra italianes del moment. Especialitzada en repertoris dels segles XVII, XVIII i XIX, des del 1996 està dirigida pel clavecinista Ottavio Dantone. En aquesta línia s’emmarca el seu projecte Marc’Antonio e Cleopatra, que recupera la idea original de l’òpera de Johann Adolph Hasse, un dels compositors escènics més importants i de més èxit del segle XVIII. Més informació → 


 
 

 Foto de portada: Kàtia Kabànova al Liceu
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies