Concerts

Els millors concerts de música clàssica de la setmana a Barcelona (29 octubre-4 novembre): nadons i sintetitzadors per La Castanyada

Diumenge 28 Octubre 2018


Sembla que els equipaments musicals s’hagin posat d’acord per no deixar a les famílies barcelonines de conrear una de les tradicions més antigues dels catalans, la Castanyada, celebrada tots units en harmonia a la vora dels panellets i les castanyes torrades, cantant cançons que han passat de generació en generació que encara, per sort, s’ensenyen a les escoles. I el cas és que, durant tot el primer cap de setmana de novembre, tindrem actuacions al Palau de la Música Catalana i L’Auditori amb targets que van des d’embarassades fins a nens i nenes de 5 anys. Al Palau hi trobem activitats com “Abans de néixer al Palau”, per a futures mares que vulguin desenvolupar els sentits del seu fill o filla, “Bim, Bom, Nadons al Palau”, per als més petits, una experiència entre el taller i l’espectacle, o “Zig Zag, passets al Palau”, que fa desenvolupar la creativitat del nen o nena amb cançons, jocs i danses per a bebès, mares, pares, actors i cantants.
 
A més, a L’Auditori, podrem trobar el Taller per a famílies “Ma, Me, Mi, Mozart”, que dóna l’oportunitat de conèixer els artistes que han actuat als concerts. Tota una oferta per a nadons i nens i nenes molt atractiva i que cal potenciar i reivindicar, ja que la música és la més sublim de totes les arts, i cal educar els nens i nenes en el preciós viatge de l’experiència estètica sonora per convertir-los en potencials oïdors de concerts com el de dissabte 3 a la Fabra i Coats, amb Thomas Lehn, Thomas Ankersmit i Keith Whitman que, amb sintetitzadors especialitzats, protagonitzaran el proper Sampler Sèries. Una jornada organitzada per L’Auditori i coproduïda per OUT.SIDE, cicle de músiques inusuals a centres d’art de Catalunya.
 
Però tenim molts més al.licients aquells qui no tinguin especial interès ni en la música per a nanos ni els fans de la contemporània. Dilluns 29, a la Casa Elizalde gaudirem de Grieg i Rachmàninov amb Irma Bau, violoncel, Irina Vaselova, piano. Dimarts 30, a L’Auditori, tindrem el segon concert de Cambra OBC, on s’interpretarà Mozart i Bruch i, el mateix dia, a la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi, Rafa Roca, piano, interpretarà un bon reguitzell de compositors com Richard Wagner, Claude Debussy, Camille Saint Säens, Francis Poulenc, Ernesto Lecuona, Heitor Villalobos, Samuel Barber i George Gershwin.
 
El cap de setmana (divendres 2, dissabte 3 i diumenge 4 de novembre), L’Auditori i l’OBC programen la compositora Clara Schumann al costat de Mozart i Mendelssohn, així com diumenge 4, al Gran Teatre del Liceu, hi podrem sentir “D’Ashur a Sevilla, el llaüt com a pont entre cultures”, sota el comissariat del Festival Abu Dhabi, amb el llaütista Naser Shamma i el seu ensemble Beit Al Oud. Una mica de tot, per triar i remenar, oi?
 
Per anar ben orientats, a Barcelona Clàssica us destaquem els següents concerts, de dilluns a diumenge:
 
 

Concerts destacats de la setmana (29 octubre-4 novembre)

Grieg i Rachmaninov

Dilluns 29 octubre. Casa Elzalde. 20:00h. Entrada: gratis
 
El duet format per Irma Bau, violoncel i Irina Veselova, piano, es va formar per l’interès en l’ampli i fantàstic repertori que existeix per aquesta formació. En aquest concert interpretaran dues grans sonates d’Edvard Grieg i Sergéi Rachmaninov. Més informació → 

Rafa Roca, Piano

Dimarts 30 octubre. Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi. 20:00h. Entrada: 15€
 

Rafa Roca ens ofereix un concert titolat "Europa i Amèrica", amb un repertori carregat: Richard Wagner, Claude Debussy, Camille Saint Säens, Francis Poulenc, Ernesto Lecuona, Heitor Villalobos, Samuel Barber i George Gershwin. Més informació → 

 

Clara Schumann, Mozart, Mendelssohn

Divendres 2, dissabte 3, diumenge 4 novembre. L’Auditori. Diversos horaris. Entrada: 10-58€
 
Torna al capdavant de l’OBC Jan Willem de Vriend, el nostre principal director convidat amb un programa que inclou, naturalment, una obra de Mozart i dues de compositors del primer romanticisme. L’OBC interpreta per primer cop una de les seves obres per a piano solista que va restar oblidada durant 150 anys: el moviment de concert per a piano i orquestra en Fa menor de Clara Schumann i l'Escocesa de Felix Mendelssohn. Més informació → 
 

Synths: Thomas Lehn - Thomas Ankersmit + Keith Whitman

Dissabte 3 novembre. Fabra i Coats. 19:00h. Entrada: 10€
 
Tres referents internacionals dels sintetitzadors analògics oferiran sessions úniques en una jornada coproduïda amb el cicle OUT.SIDE, el cicle de músiques inusuals a centres d’art de Catalunya. Més informació →
 

D'Ashur a Sevilla, el llaüt com a pont entre cultures

Diumenge 4 novembre. Gran Teatre del Liceu. 17:00h. Entrada: 10-123€
 
El Liceu ofereix, sota el comissariat del Festival Abu Dhabi, un concert del llautista de renom internacional Naseer Shamma juntament amb el seu ensemble de 30 músics Beit Al Oud (Casa del Llaüt). El programa que presenten, D'Ashur a Sevilla, vol consolidar els llaços musicals entre el món àrab i Europa, i reflecteix l’estil característic de Shamma, a mig camí entre els mètodes tradicionals i les seves pròpies composicions modernes. Podeu comprar entrades en aquest enllaçMés informació →


 
 

Foto de portada: Sampler Sèries


 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies