Concerts

Els millors concerts de música clàssica de la setmana a Barcelona (19-25 novembre): reviu Beethoven

Diumenge 18 Novembre 2018

Sembla que el protagonista absolut de la setmana musical a Barcelona és Ludwig van Beethoven, que és programat en diversos espais. Dilluns 19, a L’Auditori, Beethoven i Bruckner es donen la mà amb l’Orquestra Simfònica de la Radio Stuttgart, el Trio Ludwig i el director israelià Eliahu Inbal. Concretament, del compositor de Bonn interpretaran el Triple Concert, en Do major, op. 56. Així com el Cicle BCN Clàssics del Palau de la Música Catalana farà una magnífica Novena amb Anthony Wit, que dirigeix l'Orquestra de Cadaqués, el Cor Lieder Càmera i el Cor Anton Bruckner en un concert que ens oferirà també la Suite en Mi major d'Eduard Toldrà. El mateix dia, el Trio Barcelona, format per Gerard i Lluís Claret i Albert Attenelle, oferiran, al Petit Palau, el Trio núm. 7 en Si b major, op. 97, “Arxiduc”, a banda d’un trio de Mendelssohn. I, el cap de setmana, l’OBC presenta un programa que evoca la natura amb Truls Mørk, que interpretarà Garreta, Prokófiev i la Pastoral del geni de Bonn.
 
Tanmateix, hi ha molta més oferta! Des de lied, amb el Winterreise del baix Josep Farré i Miquel Jorba al piano dilluns 19 a la Casa Elizalde, o el proper recital del LIFE Victoria de dimecres 21 al Recinte Modernista de Sant Pau amb Maltman i Martineau; música de cambra, amb el Duo Kowczak, violí i piano, al Dimarts Toca ESMUC, un recital de gran nivell sota la tutela dels germans Abel i Arnau Tomàs i, a més, el RACBA ofereix un homenatge a Claude Debussy per part del Neues Trio, sense oblidar la proposta de L’Auditori a la Sala 2 Oriol Martorell el mateix dimarts 20, amb la Cambra OBC en un concert que fusiona el Barroc i el jazz, interpretat per Miquel Serrahima (viola), Jonathan Camps (contrabaix), Marc Pino (bateria), Dani Espasa (piano). A més, L’Auditori programa, dins del cicle Sit Back i amb col.laboració amb el Primavera Sound, el clàssic-electrònic Nils Frahm i dimecres 21 podrem gaudir de Les Variacions Goldberg i l’Impromptus de Schubert de la mà de Lars Vogt al cicle de Cambra de L’Auditori. Mentre Iván Martín interpretarà, al Palau de la Música Catalana, Mozart i Chopin. Així com diumenge, la violinista Leticia Moreno actua amb l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana per interpretar Piazolla, Ginastera i Stravinsky, en el format simfònic.
 
A més, la veu té un paper important. Divendres, el London Community Gospel Choir clausurarà el cicle Músiques Sensibles al Petit Palau. I aquesta setmana és la darrera que es pot veure representada Kàtia Kabànova de Leos Janacek al Gran Teatre del Liceu, amb una magnífica producció de David Alden i amb una esplendorosa Patricia Racette a les ordres del sempre eficaç mestre Josep Pons. Sense deixar de banda l’expectant recital de Piotr Beczala al colisseu barceloní acompanyat de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, amb una selecció del Faust de Gounod. I més òpera amb NovAria, que ofereix al Palau de la Música una versió escenificada de La flauta màgica, amb l’Orquestra Terrassa 48, sota la batuta de Xavier Puig.

Com a resum, Barcelona Clàssica us deixa recomanacions de dilluns a diumenge:

Concerts destacats de la setmana (19-25 novembre)

Beethoven i Brückner

Dilluns 19 de novembre. L’Auditori. 20:30h. Entrada: A partir de 25€
 
El director israelià Eliahu Inbal és un dels més grans mestres vius. El cicle d'Orquestres Internacionals, que enguany ens duu de nou la visita de l'Orquestra Simfònica de Radio Stuttgart  (SWR Orchester), en té constància per les seves diverses aparicions i les inoblidables versions de les Simfonies de Mahler que ha ofert. Inbal torna aquesta vegada amb l’altre compositor amb què també excel·leix: Bruckner i la seva Simfonia Romàntica. Més informació → 

Duo Korczak, violí i piano

Dimarts 20 de novembre. ESMUC. 18:15h. Entrada: gratis
 

El Duo Korczak va començar a tocar el setembre de 2017 sota la supervisió del professor i pianista Pierre Réach i també amb classes del professor Kennedy Moretti.  Els dos integrants aviat van sentir-se còmodes i varen decidir crear aquest projecte conjunt. Actualment continuen el seu aprenentatge junts amb els germans Abel i Arnau Tomàs Realp, membres del Quartet Casals. En el cicle Dimarts Toca ESMUC, professorat i alumnat dels diferents àmbits acadèmics protagonitzaran aquests concerts, per mostrar l'alt nivell musical de l'escola. Més informació → 

 

Lars Vogt i les Variacions Goldberg

Dimecres 21 de novembre. L’Auditori. 20:00h. Entrada: 29€
 
Lars Vogt, un dels pianistes amb més talent i projecció del panorama internacional, ens convida a un concert amb dues obres imprescindibles del repertori per a teclat: lesVariacions Goldberg BWV 988, de Bach; i l'Impromptus, D.899 (op. 90) de Schubert. Més informació →
 

La novena de Beethoven, de Wit

Dijous 22 de novembre. Palau de la Música Catalana. 20:00h. Entrada: 18-78€
 
Dins del Cicle BCN Clàssics, Anthony Wit dirigeix l'Orquestra de Cadaqués, el Cor Lieder Càmera i el Cor Anton Bruckner en un concert que ens oferirà la Suite en Mi major d'Eduard Toldrà i la novena simfonia de Beethoven. Més informació → 
 

Truls Mork a l'Auditori

Divendres 23 de novembre. L’Auditori. 20:30h. Entrada: 10-58€
 
L'OBC ens presenta un programa que evoca la natura des de llocs ben diferents. Sentirem la Pastoral de Garreta, el violoncel·lista noruec Truls Mørk ens oferirà la grandiosa obra que Prokófiev va escriure amb l’assessorament del mític Rostropóvitx: Simfonia concertant per a violoncel i orquestra, op. 125 i per acabar sentirem la Pastoral de Beethoven; tot sota la batuta de Salvador Mas. Més informació → 


 
 

Piotr Beczala

Dissabte 24 de novembre. Gran Teatre del Liceu. 20:00h. Entrada: 10-198€
 
Liceu acull l’artista polonès per primera vegada en un concert acompanyat per l’orquestra titular del teatre barceloní. Des que va debutar al Gran Teatre del Liceu amb una selecció del Faust de Gounod, l’aclamat tenor polonès Piotr Beczala, de fama internacional, ha consolidat el seu reconeixement gràcies a un repertori variat i molt coherent amb la seva tessitura de tenor líric. Més informació →


 
 

Leticia Moreno i la Orquestra Camera Musicae

Diumenge 25 de novembre. Palau de la Música Catalana. 17:30h. Entrada: 18-50€
 
La violinista Leticia Moreno ens oferirà, juntament amb l'Orquestra Camera Musicae, un concert amb "Las cuatro estaciones porteñas" de Piazolla, la Suite del ballet "Estancia", op. 8a de Ginastera i l'Ocell de Foc d'Stravinsky. Més informació → 

 


Foto de portada: Anthony Wit
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies