Concerts

Els millors concerts de música clàssica de la setmana a Barcelona (26 nov-2 des): els espais petits prenen vida

Diumenge 25 Novembre 2018

Aquesta setmana, que ens quedem orfes d’òpera al Liceu, hi ha dos espais que acullen els aficionats al gènere: la Casa Elizalde i l’Auditori dels Jesuïtes de Casp. D’una banda, dilluns 26, la Casa Elizalde acull Mar Esteve, mezzosoprano, i Beatriz de Sousa, soprano, que interpretaran àries i duets acompanyades de Jordi Romero al piano. Són obres de Mozart, Donizetti, Monteverdi i Purcell. Per altra, dimarts 27, tenim cita amb l’Òpera Express a l’Auditori dels Jesuïtes de Casp, on cantants afins a Marc Sala interpretaran fragments de Roberto Devereux.
 
El jazz també és present a l’escena barcelonina amb el Dimarts Toca ESMUC, amb Joan Tamarit i Toni Mora. I per contra, el mateix dia, Anton Serra i Memento Vivere Division interpretaran, al RACBA, obres barroques de Joachim Quantz i Carl Phiplipp Emmanuel Bach. I el Romanticisme esclata divendres 30 al cicle de tardor del Jardí dels Tarongers, que acull Maria Canyigueral, piano, i Lana Trotovsek, violí, per interpretar Clara W. Schumann, Enric Granados i L. V. Beetoven.
 
Les cases grans es reserven, aquesta setmana, pel lied i la cançó, la música simfònica i per a banda. En el concert de clausura de dimarts 27 d’El Primer Palau al Palau de la Música Catalana, que dedicarà una parta l’entrega de premis -recordem que Joan Seguí Mercadal ha estat guardonat amb el Primer Premi-, ofereix el recital de la soprano Mercedes Gancedo (Primer Premi El Primer Palau 2017), acompanyada de Beatriz Miralles al piano, on interpretaran obres de Fauré, Debussy, Strauss, Schumann, Wolf, Montsalvatge, Bernstein i Nakada.
 
En la vessant simfònica, dissabte 1, Bernstein encara estarà present amb l’OSV també al Palau que, dirigida per James Ross, ofereix danses simfòniques de West Side Story. I a L’Auditori, durant tot el cap de setmana, podrem gaudir de la celebració del centenari d’El sombrero de Tres Picos, de Manuel de Falla, a banda d’un poema simfònic d’Enric Granados. I diumenge 2, al mateix L’Auditori, Björn Bus torna al capdavant de la banda per viatjar per Russia, Europa i Amèrica amb obres dels segles XIX, XX i XXI.

Com a resum, Barcelona Clàssica us deixa recomanacions de dilluns a diumenge:

Concerts destacats de la setmana (26 novembre-2 desembre)

Bellesa i lirisme

Dilluns 26 de novembre. Casa Elizalde. 20.00h. Entrada: gratis
 
Les joves cantants  Mar Esteve, mezzosoprano, i Beatriz de Sousa, soprano, presenten un programa dedicat a àries i duets, acompanyades al piano per Jordi Romero. Clàssics inoblidables, fragments d’òperes de Mozart, Donizetti, Monteverdi i Purcell, entre d’altres. Més informació → 

 

 El Primer Palau: Mercedes Gancedo

Dimarts 27 de novembre. Palau de la Música Catalana. Entrada: 12€
 

Mercedes Gancedo, soprano guanyadora del Premi El Primer Palau 2017, ens oferirà un recital de cant juntament amb la pianista Beatriz Miralles el mateix dia que s’entreguen els premis de 2018, amb l’organista Joan Seguí Mercader com a guanyador. Més informació → 

 

Maria Canyigueral, piano, Lana Trotovsek, violí

Divendres 30 de novembre. Jardí dels Tarongers. Entrada: aportació de 10€
 
El cicle de tardor del Jardí dels Tarongers porta a Barcelona aquest duet reconegut internacionalment. El seu recent disc conjunt els ha valgut un guardó als Global Music Awards 2016 de California. Tocaran peces d'autors diversos del llarg del s. XIX: Clara W. Schumann, Enric Granados i Ludwig Van Beethoven. Més informació →

 
 

West Side Story amb l'OSV

Dissabte 1 de desembre. Palau de la Música Catalana. 18:30h. Entrada: 18-68€
 
L'OSV, dirigida per James Ross, ens ofereix les danses simfòniques del West Side Story de Bernstein, així com també el Carnaval de Dvorak i altres peces simfòniques. Més informació → 
 

El sombrero de tres picos

Divendres 30 de novembre, dissabte 1 i diumenge 2 de desembre. L’Auditori. Diversos horaris. Entrada: 10-58€
 
La guitarra flamenca de Juan Manuel Cañizares torna a sonar amb l’OBC en un programa que inclou l’estrena de la seva última obra, un poema simfònic d’Enric Granados inspirat en la Divina Comèdia i el ballet més colorista i espectacular de Manuel de Falla, estrenat fa exactament 100 anys. Més informació → 


 
 

 Foto de portada: Mercedes Gancedo (Antoni Bofill)
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies