Concerts

Els millors concerts de música clàssica a Barcelona (3-9 desembre): Fòrum Barcelona Clàssica

Dilluns 3 Desembre 2018

Aquesta setmana torna el Fòrum Barcelona Clàssica amb un tema de rabiosa actualitat i de necessitat urgent de debatre entre els melòmans i crítics: com ens podem acostar a la música contemporània sense por. A més, ens plantejarem quin és el feedback que té l'autor per part del públic, si els compositors composen per ells o pel públic, o les dues coses? Es pot aplicar la màxima schönberguiana segons la qual “If it is Art is not for all and if it is for all is not ART”? Per altra banda, per què hi ha tants festivals de música contemporània que estan dirigits artísticament per compositors? Necessiten tenir plataformes on interpretar les seves pròpies obres? O l’artista d’avui és un artista total que també és director artístic? Tots els lectors de Barcelona Clàssica estan invitats a participar a la sessió del Club Wagner (carrer València, 209, ss. 1a) el dia 5 de desembre a les 19h amb la participació de Joan Bagés, Xavier Pagès Corella, Mariona Vila i Demián Luna. Aina Vega, editora de Barcelona Clàssica, moderarà el debat.
 
Però hi ha més conferències i debats aquesta setmana. Dilluns 3, al mateix Club Wagner, el filòsof Xavier Vega ens parlarà de la relació entre Nietzsche i Wagner, mentre que al Palau de la Música, Luís Gago, periodista, assagista i musicòleg farà una introducció al lied.
 
A nivell concertístic, els dies de festa afecten a la programació, amb un desert entre dijous i dissabte. Tot i així, el gran esdeveniment és el retorn de Philippe Herrenwege, que dirigeix dilluns 3 a la Basílica de Santa Maria del Pi el Collegium Vocale Gent i un seguit de solistes de primer nivell per oferir-nos l’Israelis Brünnlein de J. H. Schein. És un concert organitzat pel Palau de la Música. Dimarts 4, L’Auditori programa, en el seu cicle de cambra, Schubert Lied II amb el baríton suís Manuel Walser i el pianista Alexander Fleischer. De mentre, al RACBA, Anton Serra torna amb un concert d’homenatge a Debussy. L’òpera també és present aquesta setmana amb La traviata de Verdi, al Palau de la Música, amb l’Orquestra Terrassa 48 sota la batuta de Xavier Puig, i diumenge és el torn de Carmen, de Bizet, amb la mateixa formació.
 
Com a resum, us Barcelona Clàssica us presenta un recull dels millors concerts, de dilluns a diumenge:

Concerts destacats de la setmana (3-9 desembre)

Philippe Herrewege

Dilluns 3 de desembre. Basílica de Santa Maria del Pi. 20:00h. Entrada: 25€
 
Philippe Herrewege dirigeix el Collegium Vocale Gent i un seguit de solistes de primer nivell per oferir-nos l'Israelis Brünnlein de J.H. Schein. El concert està organitzat pel Palau de la Música Catalana. Més informació → 
 

 Schubert Lied II: Manuel Walser & Alexander Fleischer

Dimarts 4 de desembre. L’Auditori. 20:00h. Entrada: 20€
 

El segon concert dedicat als lieder de Schubert ens presenta al baríton suís Manuel Walser i al pianista Alexander Fleischer. Des de la temporada 2015-2016, Walser és membre de l’ensemble de l’Òpera Estatal de Viena, amb el qual ha representat més de deu òperes en papers de solista. La seva intensa activitat concertística reserva un ampli espai per al lied, on és habitual escoltar-lo amb el pianista Alexander Fleischer. Més informació → 

 

Fòrum Barceolna Clàssica al Club Wagner

Dimecres 5 de desembre. Club Wagner. 19:00h. Entrada: gratis
 
La música contemporània: quin és el feedback que té l'autor per part del públic? Els compositors composen per ells o pel públic, o les dues coses? Es pot aplicar la màxima schönberguiana segons la qual “If it is Art is not for all and if it is for all is not ART”? Per altra banda, per què hi ha tants festivals de música contemporània que estan dirigits artísticament per compositors? Necessiten tenir plataformes on interpretar les seves pròpies obres? O l’artista d’avui és un artista total que també és director artístic? Amb la participació de Joan Bagés, Xavier Pagès Corella, Mariona Vila, Demián Luna. Més informació →
 
 

Carmen de Bizet

Diumenge 9 de desembre. Palau de la Música. 18:30h. Enrada: 38-58€
 
Versió escenificada de Carmen, de Bizet, interpretada per solistes i l'Orquestra Terrassa 48, sota la batuta de Xavier Puig. Més informació → 
 

 


Foto de portada: Fòrum Barcelona Clàssica (Ivet Armengol)
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies