Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (17-23 desembre): Christmas spirit

Diumenge 16 Desembre 2018

Aquesta setmana, els espais musicals comencen a invocar l’esperit nadalenc, però sense convertir-se en arbres de Nadal engalanats de forma pomposa i exagerada. Les mostres més clares comencen dimecres 19 al Palau de Pedralbes amb Katerina Tretyakova acompanyada pel pianista Ricardo Estrada que, a banda de hits de la lírica, oferiran nadales tradicionals.  
El mateix dimecres té lloc al Palau de la Música Catalana la Barcelona Christmas Gala amb l’Orquestra Clàssica Santa Cecilia, dirigida per Kyan Johns, amb Miquel Borrallo, tenor, Isabel Ortega, soprano, Coral Càrmina i Orfeó Gracienc.
 
Una altra manera de fer Nadal és la de L’Auditori, on divendres 21 i dissabte 22 continuen les celebracions del Centenari Bernstein i el musical nord-americà. Broadway torna a Barcelona omplint l’escenari de llum, color i ritme. I Palau de la Música, Charleston Choir Voices, dirigits per Mildred Daniels, ens transporten al cor de les esglésies negres de Carolina del Sud per celebrar l’Advent.
 
A més, després d’una setmana rossiniana amb L’italiana in Algeri, dissabte 22 arriba el Conte de Nadal de Dickens al Gran Teatre del Liceu de la mà d’un compositor habitual en aquestes dates, Albert Guinovart, que torna a apropar-se al nadal amb el Cor Infantil Amics de la Unió juntament amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu per oferir un concert molt especial il·lustrat amb la poesia de la sorra. El mateix dia hi haurà el tradicional festival de valsos i danses de l’OSV de la família Strauss al Palau, així com s’oferiran polques conegudes arreu d’Europa. Gaudirem d’El Danubi Blau, La Marxa Radetzky, El vals de l’emperador, i no hi faltaran fragments de Die Fledermaus i moltes altres sorpreses que ens faran aixecar de la cadira.
 
Però hi ha molt més per explicar! Dilluns 17, Fabio Biondi i l’Ensemble Europa Galante interpretaran Les quatre estacions de Vivaldi i una selecció d’àries de Terradellas al Palau de la Música Catalana. Dimarts 18, dins de la temporada de cambra de L’Auditori podrem escoltar els Mozart String Quintets i una obra de Bach amb l’Apollin Musagète Quartet i el violista Nils Mönkemeyer. I del clàssic i passem a la nova creació amb Ferran Fages a Sampler Sèries. El guitarrista, compositor i improvisador és un dels artistes més actius i inquiets de l’escena barcelonina.
 
Quant als projectes més petits, dimarts 18 actuarà la Schola Gregoriana de Catalunya al RACBA, sota la direcció de Ramon Vilar, i dimecres 19, Elisabet Raspall, piano, i Jarrod Cagwin, percussió, estaran a Jorquera Pianos per presentar el seu nou disc i versions nadalenques. L’ESMUC no es queda enrere i continua la col.laboració amb el LIFE Victoria, oferint una gala dels alumnes de les masterclasses de la mezzosoprano Ketevan Kemoklidze dijous 20. I, divendres 21, el Trio Casablancas tanca el cicle de tardor del Jardí dels Tarongers amb obres del compositor que dóna nom a la formació.
 
En el terreny més infantil, de dilluns a dijous, els Barcelona Clarinet Players presenta Planeta Clarinet a L’Auditori, i cal destacar el visionat de Wagner (episodi Nietzsche) de Toni Palmer i Richard Burton, al Club Wagner, dilluns 17.

Com a resum, Barcelona Clàssica us deixa recomanacions de dilluns a diumenge:

Concerts destacats de la setmana (17-23 desembre)

Les quatre estacions de Vivaldi

Dilluns 17 de desembre. Palau de la Música Catalana. 20:00h. Entrada: 18-56€
 
Fabio Biondi, al violí, dirigeix l'Ensemble Europa Galante. Ens oferiràn les quatre estacions de Vivaldi i una selecció d'àries de Terradellas. Més informació → 

Mozart String Quintets

Dimarts 18 de desembre. L’Auditori. 20:00h. Entrada: 29€
 

L’Apollon Musagète Quartet torna set anys més tard del seu debut a L'Auditori com un dels quartets joves més prestigiós i actiu del moment, per oferir la segona entrega de la integral dels Quintets per a corda de Wolfgang Amadeus Mozart, així com també la Suite per a violoncel nº1, BWV 1007-1012 de Bach. Més informació → 

 

Ferran Fages al Sampler Series

Dimecres 19 de desembre. L’Auditori. 20:00h. Entrada: 7€
 
El guitarrista, compositor i improvisador Ferran Fages és un dels artistes més inquiets i destacats de l’escena de música experimental de Barcelona. Amb Llavi vell i What might occur,Fages mostra dues cares aparentment oposades en la seva extensa producció. Dues obres que exploren formes d’afectar la nostra percepció temporal amb recursos sonors i compositius contrastants. Més informació →
 

Ketevan Kemoklidze, mezzosoprano

Dijous 20 de desembre. ESMUC. 12:00h. Entrada: gratis
 
Recital final de les classes magistrals de la mezzosoprano. Per sisè any consecutiu, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) col·labora amb el Festival LIFE Victoria, que impulsa la Fundació Victoria de los Ángeles. Més informació → 
 

Trio Casablancas

Divendres 21 de desembre. Jardí dels Tarongers. Entrada: 10€ (aportació proposada)
 
El concert dels joves Trio Casablanca tanca el cicle de tardor del Jardí dels Tarongers. Asia Jimenez (violí), Carolina Bartumeu (violoncel) i Jorge Nava (piano) interpretaran tant els clàssics Xostakóvitx i Mendelssohn com el compositor català actual Benet Casablancas. Més informació → 


 
 

El conte de Nadal de Dickens al Liceu

Dissabte 22 de desembre. Gran Teatre del Liceu. 12:00h. Entrada: 10-29€
 
Albert Guinovart torna a apropar-se a l’esperit nadalenc, aquesta vegada amb el cèlebre Conte de Nadal de Charles Dickens. El Cor Infantil Amics de la Unió juntament amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu ofereixen un concert molt especial il·lustrat amb la poesia de la sorra. Més informació →


 
 

L'italiana in Algeri al Liceu

Diversos dies. Gran Teatre del Liceu. Diversos horaris. Entrada: 13-270€
 
El Liceu presenta La Italiana in Algeri, una obra que juga la carta de l’alliberament de la dona a través de la seva protagonista, Isabella, capaç de posar cada cosa al seu lloc davant la rudesa de Mustafà. Rossini va aconseguir, als 21 anys, un triomf total amb aquesta farsa còmica en dos actes. Més informació → 

 


Foto de portada: Conte de Nadal. Gran Teatre del Liceu
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies