Concerts

Els millors concerts de música clàssica a Barcelona (28 gener-2 febrer): Eufònic Urbà

Diumenge 27 Gener 2019

Aquesta setmana torna una de les efemèrides més rellevants de la música de nova creació de la temporada a Barcelona. El Festival Eufònic en la seva versió urbana s’instal.la al Centre d’Arts Santa Mònica per transgredir i incomodar, suggerir i generar-nos curiositat amb el conjunt de talents que aplega i la interdisciplinarietat a què aspira. Martina Ampuero, Adam Basanta, Xavi Lloses i Quartet Brossa, Konx-Om-Pax, Tom Scholefield, Lawrence Rothman, Enrique Tomás, Alba Rihe, Huma-Andrés Satué i Nus seran presents a La Rambla entre el 31 de gener i el 2 de febrer. És un molt bon exemple de com el territori es pot adaptar a la ciutat i una bona mostra de la salut musical arreu de Catalunya, concretament, a les Terres de l’Ebre.
 
En els grans equipaments podem trobar espectacles operístics com la recta final de la Madama Butterfly de Puccini al Liceu, mentre el Palau presenta una doble vessant oferint música simfònica i coral: dilluns 28 gener escoltarem el Requiem de Mozart amb Balthasar Neumann Chor und Ensemble, dirigit per Thomas Hengelbrock i, dins del cicle BCN Clàssics dimarts 29 amb l’Oslo Philharmonic Orchestra dirigida per Vasily Petrenko per interpretar Rimski-Kórsakov i Brahms, i en el marc del cicle de l’OSV, Nikolai Kuznetsov toca Rachmaninov el dissabte 2 de febrer.

A més, dissabte tindrem tarda de cors en la diada de “L’antic Cantr” on es reuniran la Coral Regina de Manlleu, l’Orfeó Reusenc i l’Orfeó Català. Més eclectic és L’Auditori, que acull dimarts 29, Música Callada, de Mompou, de la mà de Josep Colom dins del repertori de Cambra i 
diumenge 3 de febrer, la Banda Municipal de Barcelona, formació de gran rellevància per l’entitat, ofereix Visions llatines amb ritmes de llatinoamèrica i a les 19h, la Film Symphony Orchestra ofereix un especial de John Williams.
 
En espais més petits com el RACBA hi actua el dimarts 29 de gener Anton Serra, i fem especial èmfasi en la tasca de centres civics com l’Ateneu Fort Pienc, que divendres 1 de febrer convida el Duo Herrando. I al MEAM, dissabte 2 de febrer escoltarem “Òpera i Zarzuela”.
 

 

Concerts destacats de la setmana (28 gener-2 febrer)

El Requiem de Mozart


Dilluns 28 de gener. Palau de la Música. 20:00h. Entrada: 20€
 

El Balthasar Neumann Chor und Ensemble, dirigit per Thomas Hengelbrock ens ofereix el Requiem de Mozart i la "Missa non sine quare" de J.C. Kerll.. Més informació

 

Música callada, Mompou i Colom


Dimarts 29 de gener. Sala 2 Auditori, 20h. 29€
 
Dues figures clau de la música catalana es donen la mà en el segon recital de piano de la temporada de Música de Cambra. El consagrat pianista Josep Colom ens convida a introduir-nos al personal univers de Frederic Mompou a través de la Música callada. Més informació

Handel i Telemann, una amistat botànica. 


Dimecres 31 de gener. Centre Cívic Urgell, 19:30h. Gratuït.
 
El projecte Arbarok amb David Corominas · traverso, Enric Riera · violí, Marta Sala · violoncel, Joan Castillo · clavecí. interpretarà un programa que pren com a punt de partida la correspondència que varen mantenir aquests dos compositors mostrant el comú interès per la música i la botànica. Més informació

Enrique Tomás, Accions sonores. 


Dijous 01 de febrer, Arts Santa Mònica. 18:50h, Gratuït.
 
Artista sonor i investigador, el seu treball explora la intersecció entre l’art sonor, la computer music, els mitjans locatius i la interacció humà-màquina. . Més informació

Nikolai Kuznetov toca Rachmaninov


Divendres 02 de febrer. Palau de la Música, 18:30h. 18-68€
 
L'OSV es col·loca sota la batuta de Lucas Macías per a oferir-nos peces de M. Guix, el "Concierto para piano núm. 2, op. 18" de Rachmàninov, interpretat per Nikolai Kuznetsov, i com a sorpresa final, una peça simfònica escollida pel públic. Més informació

Visions llatines


Dissabte 03 de febrer, Sala 2 Auditori. 11:30h, 9-14€
 
Els colors, els ritmes i l’energia de la música d’Iberoamèrica s’instal·la als faristols de la banda per fer-nos descobrir un món ric en danses, cançons i festes populars on el moviment i la bellesa són els protagonistes indiscutibles. També ens sorprendrà el trombó baix com a protagonista d’un concert virtuós i divertit alhora.. Més informació 

 


Més, sobre...: recomanacions , clàssica
Últimes Notícies