Concerts

Els millors concerts de música clàssica a Barcelona (18-24 febrer): la direcció artística al 5è Fòrum BCN Clàssica

Diumenge 17 Febrer 2019

Quines òperes entren en repertori i quines no, i quan i en quines circumstàncies és bo de programar-les? Quins criteris s'ha de seguir per escollir els títols? Com afecta des del punt de vista del marketing i comunicació la programació: època de l'any, títol, estil, època, autor...? Quins són els agents que intervenen en les decisions i fins a quin punt són consensuades? Quines obres són les més adients per a desenvolupament de públics? Veniu al Club Wagner (Carrer València, 209, ss. 1a) i desvelarem tots els interrogants amb la participació de tots, i amb la presència especial de la directora artística del Gran Teatre del Liceu, Christina Scheppelmann, i l’ex director de marketing de la mateixa institució, Agustí Filomeno. El 5è Fòrum Barcelona Clàssica estarà moderat per Aina Vega, editora de Barcelona Clàssica.

Dimarts 19, a L’Auditori, la Cambra de l’OBC fa el seu 6è concert amb Piazzolla i Brahms. A més, dimecres 20 hi ha un nou Sampler Sèries amb el duo SINN+FORM format per Frank Bretschneider, sintetitzadors modulars; i Pierce Warnecke, video, objectes mecànics i lumínics. L’OBC torna amb la directora americo-xinesa Xian Zhang, fet que ens congratula enormement. Serà durant tot el cap de setmana i interpretaran Krongold amb Ray Chen.

Al Petit Palau, Maria Canyigueral ofereix, dimarts 19, un recital de piano sol amb obres de Mompou en diàleg amb obres d’encàrrec de Josep Maria Guix, Joan Magrané, Victor Estapé, Antón García Abril, Moritz Eggert, Nicolas Bacri, Jiří Gemrot, Konstantia Gourzi i Joseph Phibbs. En aquest mateix espai hi actuarà dijous 21 l’Orquestra Nacional d’Andorra (ONCA) sota la batuta de Gerard Claret amb la integral de simfonies de Mendelssohn. A la Sala Gran, cita ineludible divendres 22 amb Maria João Pires, que interpretarà Mozart i Chopin. I diumenge, l’OCM convida Esther Yoo per tocar Sibelius, sota la batuta de Tomàs Grau.

El Liceu descansa d’òpera i engega de nou, divendres 22, amb la seva Liceu Brass Ensemble en el marc de “Les cambres del Liceu”, amb totes les “T”: trompes, trompetes, trombons i tubes.

Al Jardí dels Tarongers, el pianista Christian Grovlen ens interpretarà la  Balada en Sol Menor, op. 24 d'Edvard Grieg i la Sonata “Waldstein” núm. 21 en Do Major, op. 37 de Ludwig van Beethoven divendres 22, i el MEAM presenta, dissabte 23, Ximena Agurto i Marta Pujol amb obres de Gounod, Duparc, Obradors, Guerrero, Vives,  Granados. I a Nota 79, diumenge 24, hi actua Salvador Monzó amb Mozart. Al Club Wagner, dilluns 18, hi ha sessió de visions de música degenerada.

Destacar el concert del Centre Cívic Urgell dijous 21 amb el Quartet Moana, amb quartets dels autors més destacats de finals del s. XIX i principis del XX, i els concerts del Centre Cívic Trias i Peixt amb Ballant Cuba (Yadira Ferrer i la pianista Maria Lilia Cano) i el Centre Cívic Ateneu Fort Pienc (Quartet Vela), tots dos el dia 22, i a la Casa Elizalde, dilluns 18, Fêtes Galantes interpreta Leopold Mozart, Anton Stamitz i Michael Hayd. Continuen els concerts a l’ESMUC i al Conservatori del Liceu.

Com cada setmana, Barcelona Clàssica et deixa recomanacions de dilluns a diumenge:

Concerts destacats de la setmana (18-24)

Fêtes Galantes


Dilluns 18 de febrer, Centre Cívic La Casa Erizade. 20:00h, Gratuït
 

Ensemble Zaïre, Saaya Ikenoya · violí, Alessandra Giovannoli · violoncel, Joan Serinyà · violone, són una  formació que  cerca rescatar i posar en valor l’obra de compositors relegats a un segon pla , com Leopold Mozart, Anton Stamitz o Michael Hayd. Més informació
 

Maria Canyigueral


Dimarts 19 de febrer.Petit Palau, 20h. 12€
 
Maria Canyigueral ens oferirà un recital per a piano sol amb obres de F. Mompou en diàleg amb obres encàrrec de: Josep Maria Guix, Joan Magrané, Victor Estapé, Antón García Abril, Moritz Eggert, Nicolas Bacri, Jiří Gemrot, Konstantia Gourzi i Joseph Phibbs. Més informació

Fòrum Barceolna Clàssica al Club Wagner: repertori


Dimecres 20 de febrer. Club Wagner, 19:00h.
 
Dimecres 20 de febrer tractarem amb la directora artística del Gran Teatre del Liceu, Christina Scheppelmann i l’ex-director de màrqueting de la mateixa institució i gran melòman Agustí Filomeno la qüestió de les obres que entren i les que no en el repertori operístic. Més informació

Quartet Moana


Dijous 21 de febrer, Auditori Centre cívic Urgell. 19:30h, Gratuït.
 
Quartet Moana actuarà al cicle Clàssica i altres temes, amb Rubén Herrera i Carlota Novell al violí, Anna Ribera a la viola i Clara Manjón al violoncel. El grup oferirà un repertori variat de moviments dels quartets de corda, composats pels músics més destacats de finals del segle XIX i principis del segle XX. Més informació

Maria João Pires


Divendres 22 de febrer, Palau de la Música. 20:30h. 23-94€
 
Gairebé 35 anys després del seu debut a Barcelona, Maria João Pires torna per oferir-nos un meravellós regal. Unirà en un mateix programa de recital Sonates de Mozart, compositor en què és considerada d’indiscutible referència mundial, i els Nocturns de Chopin, l’enregistrament dels quals és un dels més venuts de la història i que la va projectar a la celebritat. Més informació

Xian Zhang dirigeix l'OBC i el violí de Ray Chen


Dissabte 23 de febrer, 19:00h. Sala 1 Pau Casals, 10-58€
 
La directora americo-xinesa Xian Zhang dirigeix l'OBC amb repertori de Rimsky-Korsakov, Korngold i Tan Dun, un compositor contemporani xinès. El concert de Korngold serà interpretat pel violinista Ray Chen. Més informació

Esther Yoo toca Sibelius amb la OCM
 

Diumenge 24 de febrer, 17:30h. Palau de la Música, 18-50€
 
Esther Yoo, violí, va ser proclamada l'any 2010 "la violinista més jove premiada al Concurs Internacional de Violí Jean Sibelius" amb l'obra que ens oferirà al Palau juntament amb l'Orquestra Simfònica Camera Musicae dirigida per Tomàs Grau. Més informació

 

Més, sobre...: recomanacions , clàssica
Últimes Notícies