Concerts

La temporada 19-20 de BCN Clàssics compta amb una programació de luxe

Diumenge 3 Març 2019

El cicle de concerts que tindrà lloc entre el 18 de setembre del 2019 i l’11 de maig del 2020 i que està organitzat pel Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona, està integrat per intèrprets i formacions de gran prestigi. Aquesta és la primera vegada que, a més de l’escenari del Palau, els concerts també tindran lloc a L’Auditori.

Les dues institucions musicals tornen a sumar forces per celebrar la quarta temporada de BCN Clàssics amb directors convidats com Zubin Mehta, Simon Rattle i Mariss Jansons, amb intèrprets com el pianista Evgeny Kissin, els violinistes Nemanja Radulović, Patricia Kopatchinskaja i Janine Jansen o el clarinetista Martin Fröst entre d’altres, o amb formacions com la Filharmònica de Viena i d’Israel, la London Symphony, la Bayerischer Rundfunk o l’Academy of St. Martin in the Fields. Així mateix, l’Orquestra de Cadaqués, formació resident al cicle, actuarà amb l’Escolania de Montserrat i el Cor Estatal de Letònia sota la direcció de Jaime Martín i Gianandrea Noseda.

Dins la programació trobarem obres que aniran des de Mahler a Beethoven passant per Mozart, Mendelssohn, Bach, Txaikovski, Brahms o Ligeti, combinant el registre més clàssic amb obres del patrimoni musical català, amb obres de Narcís Casanoves, Xavier Montsalvatge i Xavier Benguerel. Així mateix, i amb la intenció d’apropar la música clàssica a tots els públics, també hi haurà concerts pensats pels més petits amb la programació dels Nenes Cantaires de Viena, l’espectacle 7 faules de La Fontaine, amb música de Xavier Benguerel, a càrrec de l’Ensemble Orquestra de Cadaqués i amb videoanimacions de Pere Puig.

El cicle s’obrirà amb la Tercera de Mahler de la Filharmònica d’Israel juntament amb els Cors de l’Orfeó Català i sota la direcció de Zubin Mehta el 18 de setembre a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori. El primer concert d’aquest cicle al Palau de la Música serà el 7 de novembre a càrrec de l’Escolania de Montserrat, l’Orquestra de Caraqués, Nemanja Radulović al violí i Jaime Martín a la batuta, interpretant El somni d’una nit d’estiu de Mendelssohn, a més d’un concert per a violí de Mozart i dos motets de Casanoves.

L’últim concert al Palau del cicle serà el 25 de maig amb La setena de Dvorák i el Concert per a violí en Re major de Brahms amb la Filarmònica de Viena i Janine Jansen com a violí solista, dirigits de nou per Zubin Mehta. Finalment, el cicle es clausurarà amb un concert de la London Symohony Orchestra i la violinista Patricia Kopatchinskaja sota la batuta de Sir Simon Rattle, amb obres de Ligeti, Concert per a violí i orquestra, i de Mahler, Simfonia núm. 4 en Sol major.

Els preus dels concerts aniran dels 18€ als 230€ i les quatre modalitats d’abonaments dels 75,65€ fins els 795,20€. Per tal d’obrir a nous públics la música clàssica, BCN Clàssics oferirà descomptes a col·lectius com centres escolars, instituts, universitats i escoles de músiques, s’adherirà a les ofertes d’Escena25 per a joves d’entre 18 i 25 anys i hi haurà un descompte en les entrades pels menors de 35 anys amb el Carnet Jove. Les entrades es podran adquirir a través de les oficines i la web de BCN Clàssics (www.bcnclassics.cat) a més dels canals de venda habituals dels dos equipaments (taquilles i web de L’Auditori - www.auditori.cat - i el Palau – www.palaumusica.cat). Trobareu totes les modalitats d’abonament i els diferents preus a les plataformes digitals corresponents.

El cicle BCN Clàssics és una inciativa conjunta del segell editorial Tritó, la companyia Ibermúsica i l’Orquestra de Cadaqués. Concretament, el concert de la Filharmònica de Viena està organitzat en col·laboració amb el Palau de la Música Catalana i els concerts de la Filharmònica d’Israel, la London Symphony, la Bayerischer Rundfunk Orchester i el pianista Evgeny Kissin estan organitzats en col·laboració amb L’Auditori; sent fruit, aquesta temporada 19-20, de la col·laboració d’aquestes dues grans institucions musicals de la ciutat.

Foto: Zubin Mehta
 

Últimes Notícies