Concerts

Els millors concerts de la setmana (11 a 17 març): l’èxit de l’Spring Festival

Diumenge 10 Març 2019

La setmana passada comentàvem l’inici del Barcelona Obertura Spring Festival, que ha reunit al Palau, L’Auditori i el Liceu noms com Goerne, Lisette Oropesa, Bejun Mehta, Rias Kammerchor, Grigory Sokolov, Diana Damrau, Carlos Álvarez, Kent Nagano… però el que ha estat realment un èxit de convocatòria local, nacional i internacional sorprenent ha estat el festival de ciutat, el City+ a la Presó Model, la Fundació Mies van der Rohe, la Casa Batlló i nombrosos centres cívics.

Aquesta setmana entrant, tant artistes consagrats com joves emergents faran les delícies del públic barceloní i internacional. El festival oficial, l’Spring Festival, encara ens reserva moltes alegries. Ibercàmera presenta la Mariinsky Orchestra amb Valery Gergiev i Daniil Trifonov a L’Auditori dilluns 11 i fa doblet el dimarts 12 amb l’Orfeó Català al Palau de la Música. Dimecres 13 es conjuren a L’Auditori tres solistes de primer nivell que junts són explosius: Spec, Zimmermann, al mateix temps que al Conservatori del Liceu hi actua Ludwig Quandt. Dijous 14, bombo i plateret al Liceu amb Iréne Théorin i, al Palau, amb la Gustav Mahler Jugendorchester sota la direcció de Jonathan Nott, i el cap de setmana una novena multitudinària amb l’OBC i Kazushi Ono. El festival acaba amb l’inici d’Emergents a L’Auditori: la Jove Capella Reial de Catalunya toca Schütz.

Però encara hi ha molts més atractius! El City + inunda la ciutat. Barcelona Obertura ha apostat pel talent de casa i als espais de proximitat com la Casa Vicens, el Conservatori del Liceu, el CC Trias i Peitx, el Casinet d’Hostafrancs, la Fundació Miró o Espais Volart-Fundació Vila Casas, el MNAC o la Fabra i Coats. Hi actuaran el Cor Jove de l’Orfeó Català, el quartet de l’OBC, Funktion Ensemble, Quartet del Liceu, Laura del Río, KamBrass Quintet, Adrià Pagès, Eudald Buch, Jorge Nava, Tetra Brass Ensemble, Mireia Tarragó i Marina Pelfort, Mario Miralles, Bernat Prat, Barcelona Reed Quintet i VOZES.

Amb les següents recomanacions intentarem destacar 7 concerts que potser us poden ajudar:

Concerts destacats de la setmana (11 - 17 de març)

Gergiev & Trifonov


Dilluns 11 de març, L'Auditori. 20:30h, 32-145€
 


El cicle d'orquestres internacionals ens oferirà un concert amb un programa que comptarà amb l'espectacular cinquena simfonia de Mahler i amb el concert per a piano núm. 2, en do menor, op. 18 de Rakhmaninov. Els intèrprets seràn la Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky sota la batuta de Valery Gergiev i el piano de Daniil Trifonov com a solista. Més informació

Funktion Ensemble


Dimarts 12 de març. Casinet d'Hostafrancs, 12h. Gratuït
 
El tercet de corda Funktion Ensemble omplirà el Casinet d'Hostafrancs amb un repertori d'obres de Bach, McCaffrey, Ravel i Kurtág. Tot dins el marc dels concerts de l'Obertura City +. Més informació

Mozart Divertimento


Dimecres 13 de març. L'Auditori, 20:00h. 29€
 
El violinista Daniel Sepec, la violista Tabea Zimmermann i el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras són, tots ells, solistes de primera línia internacional que no han abandonat el seu compromís amb la música de cambra. En el seu concert a L’Auditori s’uneixen en un súper trio per abordar el magistral Divertimento en Mi bemoll major de Wolfgang Amadeus Mozart. Més informació

Irene Theorin de solista al Liceu


Dijous 14 de març, Gran Teatre del Liceu. 20:00h, 10-173.
 
IréneTheorin s'ha convertit, des del seu debut al Liceu el 2012, en una de les cantants preferides del públic del Liceu. Compositors nòrdics com el suec Ture Rangström o el finlandès Jean Sibelius comparteixen programa amb el germanisme de Richard Strauss i de Franz Schubert en el marc d'una vetllada que promet ser inoblidable. Compra d'entrades. Més informació

La novena de Beethoven


Divendres 15 de març, L'Auditori. 20:30h. 10-58€
 
Ja fa 195 anys de la seva estrena i la Novena segueix reclamant noves aproximacions, des de lectures arriscades com la que va fer Stanley Kubrick a A Clockwork Orange al simbolisme que té com a himne d’aquesta Europa plena de contradiccions o la reflexió que ens convida a fer com a comunitat de cara al futur. Més informació

Orfeó Català, Clavé i VOZES


Dissabte 16 de març, 19:00h. CC Zona Nord, Gratuït
 
El Cor Jove de l'Orfeó Català, el Cor Juvenil Clavé XXI i el Cor i Orquestra VOZES oferiran al Centre Cívic Zona Nord un repertori d'obres de Mozart, Morricone i Holst, i tradicionals.. Tot estarà dins el marc dels concerts de l'Obertura City+. Més informació

Jove Capella Reial de Catalunya
 

Diumenge 11 de març, 19:00h. L'Auditori, 29€
 
En aquest programa, que té com a eix central les Musicalische Exequiem op.7 de Heinrich Schütz, farem un recorregut per la polifonia coral de la mà de diferents autors alemanys fins arribar a la música que es va compondre en l’època de J.S. Bach. Més informació

 

Més, sobre...: recomanacions , clàssica
Últimes Notícies