Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (25 a 31 de març): la primavera esclata amb el Maria Canals

Diumenge 24 Març 2019

Aquesta setmana, amb l’arribada de la primavera, el Palau de la Música acull les proves eliminatòries i la semifinal del 65è Concurs Internacional de Música Maria Canals, que enguany comptarà amb 88 pianistes de 33 nacionalitats diferents. La novetat d’aquest any ha sigut el canvi d’edat dels inscrits: dos dels músics seleccionats tenen 17 anys, i els concursants tenen una mitjana d’edat de 23 anys i mig. Així, també s’ha batut un nou record de participants inscrits, que han sigut un total de 240 joves talents (40 més que en l’edició anterior). La primera i segona proves i la semifinal d’aquesta setmana se celebraran al Petit Palau: la primera prova, que tindrà lloc el 25, 26 i 27, consta de recitals de 20 minuts amb preludis i fugues de Bach, sonates de Beethoven i estudis romàntics. La segona prova constarà d’obres romàntiques, la música del segle XX i compositors del present i es basarà en 18 recitals de 40 minuts cadascun entre els dies 28 i 29. La semifinal serà el diumenge 31, consistent en un recital lliure amb una obra espanyola obligada. Totes les proves són obertes al públic. En paral·lel, s’organitzen activitats divulgatives, educatives i socials que tenen per finalitat acostar el piano a la ciutadania: l’OFF Concurs té com a activitat estrella «El Maria Canals Porta Cua», que consisteix en posar pianos de cua a disposició de tothom que els vulgui tocar. Cal destacar que aquest dissabte 30 de març, com cada any, entre les 10h i les 20h el Passeig de Gràcia s’inundarà amb un total de 10 pianos de cua.

Més enllà del Maria Canals però encara al Palau de la Música, Javier Perianes ens oferirà un recital per a piano sol amb obres de Debussy, Chopin, Guinjoan i de Falla el dimarts 26 i l’OSV interpretarà, juntament amb la companyia de dansa urbana Brodas Bros, una versió guionitzada per Iván Morales del Carnaval dels Animals de C. Saint-Saëns el dissabte 30.

D’altra banda, L’Auditori acull una nova sessió d’Històries Elèctriques a la Sala 3 Tete Montoliu els dies 27, 28 i 29. El dijous 28 i divendres 29 ens ofereix dos concerts matiners en el marc de La Banda ens Apropa titulats Nit d’envelat i en els quals l’actriu Lloll Bertran realitzarà el paper de mestra de cerimònies. El mateix dijous 28 i també a la Sala 2 però a la tarda, el baríton Ludwig Mittelhammer acompanyat del pianista Jonathan Ware ens oferiran un recital que serà el darrer concert del Schubert Lied. Finalment, ja de cara el cap de setmana – el 29, 30 i 31 – i a la Sala 1 Pau Casals, l’OBC interpretarà a Schumann – amb el violoncel·lista Gautier Capuçon com a solista –, Brahms, Stravinsky i l’obra que ha encarregat a Mariona Vila pel programa d’integració social Et Toca a Tu, per la qual comptarà amb la participació dels alumnes de l’Escola Pepa Colomer.

El dijous 28 al Conservatori del Liceu hi haurà, per una banda la convocatòria de les Beques Ferrer-Salat de la Fundació de Música Ferrer-Salat i, com cada dijous, s’organitza una Jam Session al Cafè del Conservatori, aquesta setmana amb el professor Horacio Fumerlo liderant un grup d’alumnes del centre. També podrem sentir concerts en d’altres espais com el Centre Cívic La Casa Erizalde, que el dilluns 25 acollirà al Trio Blanchard amb obres de compositors del s.XIX per a clarinet, cello i piano. El dimecres 27 tindrem concerts a l’Espai Jorqueras, on el pianista Kasparas Mikuzis ens oferirà obres d'Scarlatti i Rachsmaninov dins el cicle Hammerklavier, al Centre Cívic Cotxeres Borrell, on la soprano italiana Romina Krieger i la pianista Olga Kobekina oferiran L'amor a través del temps dins el cicle de Sant Antoni Clàssics, i al Centre Cívic Fort Pienc, on Clara Luna ens presentarà Pure imagination. D’altra banda, al Nota79 podrem gaudir d’un concert de Jazz Fusió el dijous 28 amb Kalidoskopi i d’un concert de cambra el diumenge 31 amb el duo de cellos format per Jordi Claret i Marc Galobardes. Així mateix, el dissabte 30 el MEAM acull un concert per a cello i piano amb el Duo Miroir, el Forn de les Arts-Privé programa un concert de piano a quatre mans amb les pianistes Albada Olaya i Glòria Peig. Finalment, s’interpretarà l’obra de Pauline Viardot Le Cendrillon al Teatre de Sarrià els dies 30 i 31.

Concerts destacats de la setmana (25 - 31 de març)

65è Concurs Internacional de Música Maria Canals.Primera prova eliminatòria


Dilluns 25 de març, Palau de la Música. 10:00h, 5€
 


Del 23 de març al 4 d'abril de 2019, al Palau de la Música Catalana, se celebrarà la 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Fundat l’any 1954, és el degà dels concursos de música a Espanya, i membre de la Federació Mundial des de l’any 1958. En aquesta primera prova s'escoltaran: Preludis i Fugues de Bach, Sonates de Beethoven i estudis romàntics. Més informació

Javier Perianes


Dimarts 26 de març. Palau de la Música, 20h. 15-35€
 
Javier Perianes ens oferirà un recital per a piano sol amb obres de Debussy, Chopin, Guinjoan i de Falla. Més informació

Romina Krieger i Olga Kobekina


Dimecres 27 de març. Centre Cívic Cotxeres Borrell, 19:00h. Gratuït
 
La soprano italiana Romina Krieger i la pianista Olga Kobekina oferiran L'amor a través del temps, un concert dins el marc del cicle de Sant Antoni Clàssics. El repertori anirà dedicat a amors apassionats d'òperes com la Boheme i Carmen, de la mà d'obres de Bellini, Tosti, Puccini i Bizet, entre d'altres. Més informació
 

Schubert Lied IV


Dijous 28 de març, L'Auditori. 20:00h, 20€
 
L'últim concert del Schubert Lied ens presenta al baríton alemany Ludwig Mittelhammer i ‎al pianista d'Estats Units Jonathan Ware.‎ Més informació
 

Brahms, Schumann i Stravinsky


Divendres 29 de març, L'Auditori. 20:30h. 10-58€
 
El programa comptarà amb la partitura que l’OBC ha encarregat enguany per al programa d’integració social Et Toca a Tu, de M. Vila, amb la tercera simfonia de Brahms, el concert per a violoncel de Schumann i l'Ocell de Foc de Stravinsky. La OBC rebrà com a solista el violoncel.lista Gautier Capuçon, sota la batuta de Kazushi Ono. Més informació
 

LE CENDRILLON


Dissabte 30 de març, 20:00h. Teatre de Sarrià, 19-39€
 
Le Cendrillon es una obra de Pauline Viardot. Més informació

65è Concurs Internacional de Música Maria Canals. Semifinal.
 

Diumenge 31 de març, 10:00h. Palau de la Música, 10€
 
Del 23 de març al 4 d'abril de 2019, al Palau de la Música Catalana, se celebrarà la 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Fundat l’any 1954, és el degà dels concursos de música a Espanya, i membre de la Federació Mundial des de l’any 1958. En aquesta semifinal hi haurà un Recital lliure amb una obra espanyola obligada. Més informació
 

Més, sobre...: recomanacions , clàssica
Últimes Notícies