Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (1 a 7 d’abril): gran final del Maria Canals

Diumenge 31 Març 2019

Aquest dimecres 3 d’abril, el Palau de la Música Catalana acull la prova final del Maria Canals amb tres concerts per a piano i orquestra interpretats pels finalistes i la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), sota la direcció de Manuel Valdivieso. La final serà enregistrada per Catalunya Música i retransmesa el 5 d’abril a les 11h. D’altra banda, el Palau també presenta aquest dimarts 2 d’abril El conjunt vocal Oxford Voices juntament amb l'ensemble Instruments of Time & Truth, sota la batuta d'Edward Higginbottom per tal d’oferir-nos la Passió segons Sant Joan de J.S. Bach. Finalment, el dijous 4 el baríton Josep-Ramon Olivé, acompanyat per Ian Tindale al piano, ens oferirà un recital al Petit Palau amb obres de Schubert, Korngold, Mahler, Garcia-Tomàs i Strauss.

També dimecres 3 d’abril, Janine Jansen protagonitza a L’Auditori un concert dins la temporada de cambra de L’Auditori: una de les violinistes més destacades del panorama internacional interpreta obres de Schumann, Prokofiev i Franck juntament amb el pianista Gavrylyuk. A més, L’Auditori aquesta setmana fa dues propostes de caire educatiu: al llarg d’aquesta setmana i la setmana que ve en sessions matinals, podrem descobrir la música de Johann Sebastian Bach de la mà del saxofonista Llibert Fortuny: les peces més conegudes del compositor barroc arranjades en clau de jazz i interpretats amb instruments del s.XX i XXI. D’altra banda, amb el programa L’OBC balla Ravel, la institució es dirigeix a un públic una mica més jove i pretén apropar la música simfònica de Ma mère l’Oye del compositor francès a través de la dansa. Ja al diumenge 7 la Banda Municipal de Barcelona fa un homenatge a Charles Chaplin a través d’una primera part amb la música de les seves pel·lícules i una segona amb la projecció d’una de les seves obres amb música en directe.

Finalment, aquest dilluns 1 d’abril el Gran Teatre del Liceu estrena La Gioconda d’Amilcare Ponchielli amb Irène Theorin encapçalant un repartiment de luxe, sota la direcció de Guillermo García Calvo i amb direcció d’escena i escenografia de Pier Luigi Pizzi. A més, el dissabte 6 Le Concert d’Astrée sota la direcció d’Emmanuelle Haïm presenta un concert barroc orquestral i vocal amb música de Händel que porta el títol de Desperate Lovers. Finalment, pels més petits, Els Músics de Bremen arriben el diumenge 7 d’abril al Petit Liceu seguint el so de composicions originals de Paire Vallvé per oferir un espectacle de dansa amb titelles a partir del conte infantil dels germans Grimm.

Com sempre, recordem també d’altres espais de Barcelona que també ofereixen concerts de música clàssica: el dimarts 2 al Conservatori del Liceu, el flautista holandès Jacques Zoon oferirà un concert dins el Cicle Liceu de Cambra. A la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, Domenech Gonzalez de la Rubia, director, Anton Serra, flauta travessera, Jaume Torrent, guitarra, i Josep Galeote, guitarra, interpretaran obres de Vivaldi, Galeote i Torrent. Aquest dijous al Centre Cívic Urgell, Jordi López oferirà un solo de piano al cicle Clàssica i altres temps, a la Sagrada Família, Glier DUO, violoncel i violí, interpretaran música dels invisibles i intocables contemporanis. Encara dijous al Nota79, Fabrizio Paterlini i el seu trio portaran a l’escenari música espanyola presa de Històries de tardor, Winter Stories i Llibre secret entre d’altres. El divendres 5 podrem sentir al Trio Rodin a l’Ateneu Barcelonès i a Anna Urpina i Eva del Campo al Jardí dels Tarongers. Ja de cara el cap de setmana, el Forn de les Arts-Privé organitza una Jam de lied oberta a músics i públic el dissabte i un concert on s’interpretarà Stabat Mater de Pergolesi el diumenge. També el 7 d’abril, al CC Josep M. Trias i Peitx el Projecte Arbarok oferiran un concert titulat Händel i Telemann, una amistat botànica, al Caixafòrum la mezzosoprano Marisa Martins i el pianista Josep Surinyac interpretaran Voyage, voyage amb obres que tenen com a nexe comú el viatge. Finalment, i de nou a Nota79, el compositor i pianista noruec Håvard Enstad interpretarà obres de creació pròpia.
 

Concerts destacats de la setmana (1 - 7 d'abril)

La Gioconda


Dilluns 1 d'abril, Gran Teatre del Liceu. 20:00h, 13-270€
 
El Liceu presenta una òpera emblemàtica del període comprès entre la maduresa verdiana i el verisme incipient, la partitura més celebrada d’Amilcare Ponchielli. Al costat d’un repartiment ideal, qui assumeix el paper titular és Iréne Theorin, una de les sopranos dramàtiques més aclamades del moment i llargament ovacionada al Liceu amb papers wagnerians. Ara es torna a presentar a Barcelona per abordar la seva esperada Gioconda. Compra d'entrades. Més informació

Clàssica a la Reial Acadèmia (2019)


Dimarts 2 d'abril. Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, 20h. 12€
 
Els intèrprets d'aquest concert són: Domenech Gonzalez De La  Rubia, director (BCN) , Anton Serra flauta travessera (BCN) Jaume Torrent, guitarra (BCN) i Josep Galeote, guitarra (BCN). Ens interpretaran obres de  Antonio Vivaldi, Josep Galeote i Jaume Torrent. Més informació
 

65è Concurs Internacional de Música Maria Canals. Prova final


Dimecres 3 d'abril. Palau de la Música Catalana, 20:00h. 10 a 35€
 
Del 23 de març al 4 d'abril de 2019, al Palau de la Música Catalana, se celebrarà la 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Fundat l’any 1954, és el degà dels concursos de música a Espanya, i membre de la Federació Mundial des de l’any 1958. En aquesta final, sentirem la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) amb el director Manel Valdivieso. Més informació

Josep-Ramon Olivé


Dijous 4 d'abril, Petit Palaui. 20:00h, 8€
 
El baríton Josep-Ramon Olivé, acompanyat per Ian Tindale al piano, ens oferirà un recital amb obres de Schubert, Korngold, Mahler, Garcia-Tomàs i Strauss. Més informació

Anna Urpina i Eva del Campo al Jardí dels Tarongers


Divendres 5 d'abril, Jardí dels Tarongers. 19:30h. 10€
 
La violinista Anna Urpina i la clavicembalista Eva del Campo oferiran un recital amb obres de Biber, Elisabeth Jacquet de la Guerre, Corelli i Händel. Més informació

Desperate Lovers - le concert d'Astrée


Dissabte 6 d'abril, 20:00h. Gran Teatre del Liceu, 10-198€
 
Amb la batuta de la seva titular, Emmanuelle Haïm, Le Concert d’Astrée presenta un concert barroc orquestral i vocal amb dues autoritats vocals en aquest repertori: la soprano Sandrine Piau i el contratenor Tim Mead. L’eix central circula al voltant dels amors impossibles inherents a l’Òpera seria del primer terç del segle divuit. Compra d'entrades. Més informació

Homenatge a Charles Chaplin
 

Diumenge 7 d'abril, 18:00h. L'Auditori, 12-16€
 
La música de cinema es converteix en la protagonista amb tres partitures de pel·lícula. I una segona part amb la projecció d’una de les obres més divertides de Charles Chaplin on el poder de la música en directe transmet totes les emocions de la història amb melodies romàntiques, rítmiques, enèrgiques, tristes i còmiques. Més informació

Més, sobre...: recomanacions , clàssica
Últimes Notícies