Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (22-28 abril): dansa i nova creació

Diumenge 21 Abril 2019

El ballet i la nova creació marquen el ritme de la setmana de Sant Jordi al panorama musical barceloní. Arriba la vuitena edició del Festival Mixtur, que s’instal.la a la Fabra i Coats a partir de dijous 25 d’abril. Tot un seguit de concerts, conferències, taules rodones, tallers i instal.lacions ompliran la fàbrica de creació de música i reflexió sobre el fet musical al segle XXI. Aquesta setmana podrem escoltar Ensemble TM+, Iván González i Bentocats, Aleph Gitarrenquartet, Names, Heart of Darkness, Evan Parker i molta música electroacústica.
 
Per la seva banda, del 25 al 28 d’abril, el Liceu presenta el Ballet de L’Opéra de Lyon amb el llenguatge personal de Jiří Kylián, una llegenda viva que mescla modernitat, tècnica i bellesa i presenta algunes de les coreografies més representatives del ballarí, que estableixen un equilibri entre el modern i el clàssic, en un programa arriscat i molt suggeridor a escala musical.
 
L’Auditori presenta el dia de Sant Jordi el vuitè concert de la Cambra de l’OBC amb la Sonata per a violí i violoncel de Ravel i el Quintet de cordes nº2, op. 77 de Dvorak. Els intèrprets seran Jose Mor, violoncel i Vlad Stanculeasas, violí. A més, dijous 25, el Cor Anton Bruckner presenta La llum de la neu i el cap de setmana, l’OBC toca López, Walton i Elgar. Per acabar, diumenge 28, a la Sala 1 Pau Casals, Fan Mo i Midori Eto tornen a Catalunya per interpretar Poulenc.
 
Al Palau de la Música comptarem amb Monteverdi Chor&Sir John Eliot Gardiner, que ens ofereix Semele, de Händel, seguint el seu enregistrament del 1982. Dijous 25, la flautista Patricia de No oferirà un recital per a flauta i piano juntament amb Vesko Stambolov, amb obres de Mozart, Guix, Glass, Prokofiev, i Poulenc. I diumenge, a banda de l’Escola Coral, tindrem el plaer d’escoltar Ainoha Arteta i els Vier letzte Lieder de Strauss amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.
 
A l’espai Jorquera, el dia 24 podrem gaudir de Pedro Manuel Pereira que, en el cicle Hammerklavier, tocarà Rackmàninov i Liszt. El mateix dia 24, al Conservatori del Liceu sentirem Marta Torres a la flauta i la pianista Misaki Pascual, artistes que repeteixen divendres 26 al Jardí dels Tarongers, i el dia 25, al mateix conservatori, el pianista Alex Alguacil presenta Liszt, Rachmaninoff i Prokofieff. Al Forn de les Arts-Privé el dia 27, dissabte, hi haurà un concert entorn a la natura amb obres de Sibelius, Txailovski, Schumann, Abril i Burgos de la Rosa. A més, l’Orquestra Barroca Catalana torna amb el seu cicle a Sant Felip Neri, aquest cop dedicant un concert a Händel amb Lidia Vinyes Curtis.


Com a resum, Barcelona Clàssica us deixa recomanacions de dilluns a diumenge:

Concerts destacats de la setmana (22-28 abril)

Cambra OBC 8

Dimarts 23 d’abril. L’Auditori. 20.00h. Entrada: 3€
 
El cicle de cambra de l'OBC ens ofereix un concert amb la Sonata per a violí i violoncel de Ravel i el Quintet de cordes nº2, op. 77 de Dvorak. Els intèrprets seràn Jose Mor, violoncel i Vlad Stanculeasas, violí. Més informació → 

Monteverdi Choir & Sir John Eliot Gardiner

Dimecres 24 d’abril. Palau de la Música Catalana. 20.00h. Entrada: 30-150€
 

Sir John Eliot Gardiner, al capdavant del Monteverdi Choir i els English Baroque Soloists, volia tenir l’oportunitat de tornar a Händel després d’una dècada sense fer-ne cap òpera, i reprèn Semele després de l’enregistrament de l’any 1982, en el qual va aplicar talls. Més informació → 

 

Ballet de l'Opéra de Lyon

Dijous 25 a diumenge 28 d’abril. Gran Teatre del Liceu. Diversos horaris. Entrada: 10-173€
 
El Ballet de l'Opéra de Lyon presenta algunes de les coreografies més representatives de Jiří Kylián, llegenda viva de la dansa contemporània, que estableixen un equilibri entre el modern i el clàssic, en un programa arriscat i molt suggeridor a escala musical. Des de Heinrich Biber fins a Philip Glass, passant per Alessandro Marcello, Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart o Johann Sebastian Bach, entre altres, el plantejament de Kylián parteix de la racionalitat de l’exercici físic del cos i s’endinsa en l’element espiritual de la figura humana en moviment. Més informació → 
 

NAMES – New Art and Music Ensemble Salzburg & CONNY ZENK

Divendres 26 d’abril. Fàbrica de Creació Fabra i Coats. 20:30h. Entrada: gratis
 
New Art and Music Ensemble Salzburg se centra en un repertori compost per clàssics de la literatura contemporània del segle passat. Esta format per Marina Iglesias, flauta. Marco Sala, clarinet. Anna Lindenbaum, violí. Leo Morello, violoncel. Matthias Leboucher, piano. Marco Döttlinger,  electrònica. Més informació → 
 

López, Walton i Elgar

Dissabte 27 d’abril. L’Auditori. 19.00h. Entrada: 10-58€
 
L'OBC ens ofereix Perú negro de Jimmy López, el Concert per a cello i orquestra de Walton i les Variacions Enigma d'Elgar, sota la batuta de Miguel Harth-Bedoya. Més informació → 


 
 

Ainhoa Arteta & Orquestra Simfònica OCM

Diumenge 28 d’abril. Palau de la Música Catalana. 17.30h. Entrada: 18-50€
 
La soprano Ainhoa Arteta, acompanyada de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae i sota la batuta de Tomàs Grau ens oferirà els "Vier letzte Lieder" de R. Strauss així com també "l'Obertura d'Egmont" de Beethoven i la segona simfonia de Schumann. Més informació → 


 
 

 Foto de portada: Ballet de l'Opéra de Lyon. Liceu
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies