Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (29 abril-5 maig): Mixtur

Diumenge 28 Abril 2019

Aquesta és la segona setmana del Festival Mixtur, que torna a arrencar el dia 2 de maig a la Fàbrica de creació Fabra i Coats amb Sonor Ensemble, conjunt instrumental dedicat especialment a la música dels segles XX i XXI i, a més, amb Alexandra Radulescu i Roland Cahen, artistes visuals. Continuem divendres 3 amb una aliança amb Sampler Sèries on hi actuaran Neus Estarellas primer i després Quartour Diotima, amb obres de Joan Magrané, Stefano Gervasoni i Helmut Lachenmann. Mentre que dissabte 4 de maig podrem escoltar l’ESMUC Ensemble i el projecte Container, una plataforma internacional de música experimental. Mixtur acaba diumenge 5 amb un homenatge a Joan Guinjoan a càrrec de l’ESMUC, un Concert Electroacústic amb les cinc peces seleccionades a la Convocatòria Mixtur de compositors procedents de diversos països europeus i llatinoamericans i el festival acaba amb Eva Zöllner&Heather Roche, clarinetista i acordionista, respectivament, unes de les veus més flexibles i versàtils de l’escena contemporània. A banda, podrem gaudir de conferències, tallers, instal.lacions i taules rodones.
 
A més, el Liceu presenta l’OFF Liceu-Diàlegs musicals, amb Agustí Charles, Bernat Vivancos i Marc Timón i, diumenge 5 de maig, tindrem a L’Auditori Mireia Farrés i l’OBC, que interpretaran els autors de l’Erste Wiener Schule com Haydn, Mozart i Beethoven, a banda de Schubert en un concert totalment vienès. A més, la Banda de Barcelona actua també diumenge al matí amb Mendelssohn, Rossini, Saint-Saëns o Prokófiev sota la batuta de José Rafael Pascual-Vilaplana.
 
Al Conservatori del Liceu hi haurà el concert del trompetista Giuliano Sommerhalder dilluns 29 d’abril, i, dimarts 30, un concert d’alumnes avantatjats. Per la seva banda, al Centre Cívic Urgell, Matteo Mizera i Bernat Català hi actuaran el dia 2 de maig i
l’Ateneu Barcelonès presenta, divendres 3 de maig, Contertante&Di Concerto, mentre al Jardí dels Tarongers podrem gaudir del Trio Fortuny el mateix divendres 3 de maig. Finalment, al Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx tindrem Mercè Sanchís, organista, i Carme Miró, soprano diumenge 5 de maig a les sis de la tarda.
 
Com a resum, Barcelona Clàssica us presenta una selecció de concerts, de dilluns a diumenge.

Concerts destacats de la setmana (29 abril-5 maig)

Concert Giuliano Sommerhalder

Dilluns 29 d’abril. Conservatori del Liceu. 20.00h. Entrada: 10 €
 
La seva tasca com a solista inclou tant la trompeta moderna com històrica, la qual cosa converteix Giuliano Sommerhalder en un versàtil instrumentista  els consells del qual esdevindran molt valuosos a tots els interessats en descobrir més coses d’aquest instrument a la seva masterclass de Liceu Cambra. Més informació → 

Concert: Pianíssim II

Dimarts 30 d’abril. Conservatori del Liceu. 20:00h. Entrada: gratis
 

Els Departaments de Guitarra, Piano i Vent organitzen amb una selecció dels seus alumnes més destacats, un seguit de recitals com a solistes o en grups de cambra on fan palès l’alt nivell de la seva formació rebuda al Conservatori Liceu. Més informació → 

 

Alexandra Radulescu & Roland Cahen

Dijous 2 de maig. Fabra i Coats. 21.00h. Entrada: gratis
 
Alexandra Radulescu (n. 1987) és una artista visual que resideix a París (França). Treballa a l’intersecció entre l’art multimèdia, la tecnologia i el disseny. Més informació → 
 

Quatuor Diotima

Divendres 3 de maig. L’Auditori. 20.00h. Entrada: 10€
 
El Quatuor Diotima presenten un programa amb obres de Joan Magrané, Stefano Gervasoni i Helmuth Lachenmann. Més informació → 
 

Mireia Farrés i l'OBC

Dissabte 4 de maig. L’Auditori. 19.00h. Entrada: 10-58€
 
Acollint els autors del programa d’avui, Viena n’hauria tingut prou per ser considerada la capital de la música. L’un darrere l’altre, hi van viure i van estrenar-hi les seves obres quatre dels compositors més importants de tots els temps: Haydn, Mozart, Beethoven i Schubert. Més informació → 


 
 

Concert Homenatge a Joan Guinjoan

Diumenge 5 de maig. Fabra i Coats. 14.00h. Entrada: gratis
 
Arrel de la seva defunció el passat mes de gener, el Festival Mixtur li ret un concert homenatge a càrrec d’estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya, els quals interpretaran la seva obra. Més informació → 


 
 

 Foto de portada: Quartour Diotima. L'Auditori
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies