Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (6 a 12 de maig): Fòrum Barcelona Clàssica

Diumenge 5 Maig 2019

Aquesta torna a ser la setmana del Fòrum Barcelona Clàssica. Aquest dimecres 8 de maig a les 19h ens trobem amb Robert Brufau, director artiístic de L'Auditori, i Sílvia Duran, directora de l'ICEC, en un debat moderat per Aina Vega en què analitzarem el paper de les institucions (governs, universitats, conservatoris, programadors, escoles instrumentals…) en la formació d’uns gustos musicals i l’establiment d’un cànon musical privilegiat (principalment franco-germànic). El públic ha de ser conscient tant de les manipulacions a les que està sotmès com del poder que té com a consumidor, podent influir, si s’ho proposa, en la programació.
 
Al Palau de la Música Catalana podrem gaudir, dilluns 6, d’Elionor D’Melon&Orquestra de Cadaqués per interpretar Albéniz/Guinovart, Beethoven i Txaikovski. Dimarts 7 arriba un dels tenors més aclamats del moment, Juan Diego Flórez. Tot seguit, dijous 9, l’Orquestra Filharmònica de Sant Petersburg i Yuri Termirkànov arriben a la sala modernista per celebrar un “Festival Txaikovski”. A més, divendres 10, el Cor de Cambra del Palau sota la direcció de Simon Halsey per interpretar Parry, Ensenvalds, Land i Guix. A més, el cap de setmana es presenta ben interessant: dissabte 11, amb Iveta Apkalna, que oferirà un recital per a orgue amb obres de Bach i Glass dins del Cicle Philip Glass (podeu comprar entrades aquí), i diumenge 12, l’OCM ofereix un concert extraordinari amb els concerts per a piano de Bach. Fins a 4 pianos de cua i sis pianistes de casa. Podeu llegir la prèvia aquí. A més, el mateix diumenge al Petit Palau, el Cor de Noies de l’Orfeó Català dirigides per Buia Reixach i Josep Surinyac al piano.  
 
L’Auditori presenta, dimecres 8 a la Sala Pau Casals, un concert amb Vladimir Fedoseyev i la cinquena de Shostakóvitx i el concert per a piano en si bemoll menor de Txaikovski, amb Alexei Volodin com a solista. La proposta de l’OBC aquesta setmana ens porta Veronika Eberle i el Concert per a violí i orquestra en Re major, op. 77 de Brahms sota la batuta de Daniele Rustioni i es completarà el concert amb Dvorák i Txaikovski. Diumenge 12 a la tarda podrem gaudir d’una tarda d’òpera i sarsuela amb Ruth Rosique interpretant Mozart i Puccini.  
 
En espais més petits com el Conservatori del Liceu tenim un concert extraordinari amb Cosmos Quartet, que presenta el seu disc “Influences” dilluns 6 de maig. És part de la gira arreu de Catalunya amb motiu del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra. A la Casa Orlandai, el tenor Marc Sala presenta una de les seves xerrades sobre les òperes del Liceu, amb Les pêcheurs de perles el mateix dilluns 6 quan, a la Casa Elizalde, dilluns 6 es presenta un concert amb un leitmotiv, Viena, per part del Trio Arcattia. A més, al Centre Cívic Sagrada Família, Dos de lis presenten el seu darrer projecte, Empremtes, un espectacle que fusiona música i poesia. Això serà dijous 9.
August Tharrats i Sofie Dee presenten Boogie Woggie a Nota 79 el mateix dia, i la mateixa sala acull, diumenge 12, Wild Incordios en sessió Vermut. I si aneu també dijous 9 al Centre Cívic Urgell hi trobareu un concert del Colman Quarteto, que va néixer fruit del projecte ‘Saurofonías’ i que presenten un repertori inspirat en les obres del pintor Antonio Saura.


Com a resum, Barcelona Clàssica us deixa recomanacions de dilluns a diumenge:

Concerts destacats de la setmana (6-12 maig)

Concert “Influences” de Cosmos Quartet

Dilluns 6 de maig. Auditori del Conservatori del Liceu. 20.00h. Entrada: gratis
 
Cosmos Quartet, format per Helena Satué (violí), Bernat Prat (violí), Lara Fernández (viola) i el professor de violoncel del Centre Professional Conservatori Liceu Oriol Prat (cello), ofereixen un concert a l’Auditori Conservatori Liceu dins la gira que el quartet oferirà arreu de Catalunya amb motiu del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra. Més informació → 

Juan Diego Flórez

Dimarts 7 de maig. Palau de la Música Catalana. 20.00h. Entrada: 30-160€
 

Juan Diego Flórez torna al Palau per a oferir-nos un recital per a tenor i piano. Més informació →

 

Fòrum Barcelona Clàssica: Política i gustos musicals

Dimecres 8 de maig. Club Wagner. 19.00h. Entrada: gratis
 
Cal analitzar el paper de les institucions (governs, universitats, conservatoris, programadors, escoles instrumentals…) en la formació d’uns gustos musicals i l’establiment d’un cànon musical privilegiat (principalment franco-germànic). El públic ha de ser conscient tant de les manipulacions a les que està sotmès com del poder que té com a consumidor, podent influir, si s’ho proposa, en la programació. Amb Robert Brufau, Silvia Duran i Aina Vega. Més informació →
 

Empremtes

Dijous 9 de maig. Centre Cívic Sagrada Família. 20.00h. Entrada: gratis
 
Amb l’objectiu d’aprofundir i redescobrir el repertori per a violí i guitarra neix Dos de Lis. Actualment presenten el seu darrer projecte, Empremtes, un espectacle que fusiona música i poesia, i en el qual el text és el que expressa les diferents intencions i influències dels compositors i les seves obres. El duo està format per,Roser Farré: violí i Laura Fontanals: guitarra. Més informació → 
 

Veronika Eberle i Brahms

Divendres 10 de maig. L’Auditori. 20.30h. Entrada: 10-58€
 
Veronika Eberle ens oferirà el concert per a violí i orquestra en Re major, op. 77 de Brahms sota la batuta de Daniele Rustioni. A banda d'aquesta joia, l'OBC ens oferirà la Obertura Carnaval de Dvorak i la Simfonia nº4 en Fa menor, op. 36 de Txaikovsky. Més informació →


 
 

Iveta Apkalna

Dissabte 11 de maig. Palau de la Música. 18.00h. Entrada: 15€
 
L'organista Iveta Apkalna oferirà un recital per a orgue amb obres de Bach i Glass. Més informació → 


 
 

J. S. BACH & OCM

Diumenge 12 de maig. Palau de la Música. 17.30h. Entrada: 25-75€
 
L'Orquestra Simfònica Camera Musicae té el gust de presentar un concert extraordinari centrat en la figura de Bach amb un programa insòlito i una formació inverosímil on podrem veure fins a 4 pianos de cua simultàniament a l'escenari del Palau de la Música Catalana. Més informació →

 


Foto de portada: Fòrum Barcelona Clàssica (© Club Wagner)
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies