Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (20-26 maig): eclecticisme

Diumenge 19 Maig 2019

Sabeu que sempre intentem trobar un fil conductor musical de la setmana, però aquest cop ens ha estat realment difícil. Tots els gèneres s’han congregat en set dies: òpera, lied, cambra, simfònica, jazz, contemporània, instrumental, essencialment piano, però també arpa! I amb tot d’estils i èpoques diferents. Per tant, que cadascú triï i remeni segons les seves prioritats estètiques. Nosaltres us en presentem un resum.
 
Comencem pel Liceu, que continua amb Les pêcheurs de perles de Bizet amb una prometedora posada en escena de Lotte de Beer que ha suscitat polèmica, i dissabte 25, acull IT Dansa, la companyia de dansa de l’Institut del Teatre amb tres projectes, Kaash, The Prom i Whim.
 
Dilluns 20, al Palau de la Música, Benjamin Grosvenor ens ofereix un recital per a piano amb obres de Schumann, Janáček, Prokofiev i Bellini. Dimarts 21 té lloc l’esperada arribada d’un dels compositors convidats al Palau, Philip Glass, que interpretarà obres pròpies al costat de Maki Namekaw, Anton Batagov i l'Orfeó Català. I dimecres, com qui no vol la cosa, pujarà a l’escenari del temple modernista la soprano Diana Damrau per oferir lied acompanyada de l’arpa de Xavier de Maistre. I encara més, dijous 23 serà el ton de l'Akademie für Alte Musik Berlin, que ens oferirà un programa que inclou exemples de partitures en relació amb l’aigua des de l’òptica de les escoles del Barroc musical, amb obres de Marais, Delalande, Telemann i Händel. Dissabte 25 sentirem la Simfonia Fantàstica de Berlioz amb l’OSV, que també tocarà Poulenc. Finalment, diumenge 26 serà gaudirem del Cor Infantil de l’Orfeó Català, que ens ens oferirà obres de B. Chilcott, Sarasola, Ugalde, Rutter i Willcocks.
 
Per la seva banda, L’Auditori presenta, dilluns 20, el concert de cloenda del Curs Internacional de Composició Barcelona Modern en el que podrem escoltar obres d’alumnes del curs i del compositor convidat d’aquesta cinquena edició: el francès Philippe Hurel. El concert s’inclou dins del cicle Sampler Sèries. Una estona abans, a la Sala Oriol Martorell, més nova creació, també de joves talents de l’ESMUC. Dimarts 21 canvia de registre i la Banda Municipal ret homenatge a Maria Callas amb obres de Bizet, Verdi, Bellini, Puccini i Rossini amb la veu de la soprano Begonya Alberdi, mentre la Cambra de l’OBC continua el seu viatge i ens ofereix un concert amb obres d'Enescu, Kodaly, Krása, Klein i Martinu, amb els intèrprets Anca Ratiu, violí, Christine de Lacoste, viola i Jean Baptiste Teixier, cello. Divendres 23 i durant tot el cap de setmana, tindrem Turandot en versió concert amb amb Jennifer Wilson i Rebeka Lokar com a Turandot i Simon O'Neill i Mikhail Vekua com a Calaf. 
 
Com és habitual cada dilluns, la Casa Elizalde presenta el seu concert de clàssica, aquest cop amb 3X3. Tres músics de tres països diferents, dos d’ells membres de l’OBC, formen Trio REC4, que basa la seva unió en l’amistat i la passió per la música del segle XX. Dimecres 22 és l’aniversari de Richard Wagner, però també del Club que porta el seu nom. Dimecres ens rebran per fer balanç del primer any d’existència, amb més de 30 activitats per a membres i simpatitzants. A més, hi haurà copa de cava i una sorpresa final wagneriana. Tot, mentre l’Espai Jorquera presenta, el mateix dia, el concert n. 5 del cicle Hammerklavier amb el pianista Armen Levon Manaseryan, que, ens oferirà obres de Mussargsky.
 
Dijous 23, el Centre Cívic Urgell presenta el grup instrumental Sitges 94, dirigit per Miquel Ángel Sanz mentre que a Nota 77 comptarem amb el Biel Ballester Trio, que presenta novament Manouche. I diumenge 26, al mateix espai, és el torn de Danny Rivas, l’estil del qual és una fusió entre el pop internacional i el R&B.
 
Divendres 24, el Centre Cívic Trias i Peitx ens ofereix un recital de Romina Krieger i Sergi Vicente en el marc del XX Cicle Clàssica a les Corts. I el concert dels divendres del Jardí dels Tarongers està dedicat al Quarett Altimira, que oferirà La mort i la donzella de Schubert, mentre al Caixafòrum hi podrem trobar Eli Keszler i OPuce Mary, que interpretaran avant-jazz. El dia següent serà el torn de The Blues Prisoners.

A mode de resum, Barcelona Clàssica us deixa recomanacions de dilluns a diumenge:
 

Concerts destacats de la setmana (20-26 maig)

Barcelona Modern a Sampler Sèries

Dilluns 20 de maig. L’Auditori. 20.30h. Entrada: gratis
 
Concert de cloenda del Curs Internacional de Composició de Barcelona en el que podrem sentir obres d’alumnes del curs i del compositor convidat d’aquesta cinquena edició: el francès Philippe Hurel. Més informació → 

Philip Glass

Dimarts 21 de maig. Palau de la Música Catalana. 20.00h. Entrada: 25-50€
 

El compositor i pianista Philip Glass ens oferirà, juntament amb els pianistes Maki Namekawa i Anton Batagov, i l'Orfeó Català, les seves "works for piano" i "Vessels". Més informació →

 

ANIVERSARI CLUB WAGNER

Dimecres 22 de maig. Club Wagner. 19.00h. Entrada: gratis
 
El Club Wagner aprofitarà per fer balanç de la resposta dels membres i simpatitzants, explicarà la novetat de la temporada i convidarà a una copa de cava. Més informació →
 

Akademie für Alte Musik Berlin & Händel

Dijous 23 de maig. Palau de la Música Catalana. 20.00h. Entrada: 15-60€
 
L'Akademie für Alte Musik Berlin ens oferirà un programa que inclou exemples de partitures en relació amb l’aigua des de l’òptica de les escoles del Barroc musical, amb obres de Marais, Delalande, Telemann i Händel. Més informació → 
 

El Quartet Altimira al Jardí dels Tarongers

Divendres 24 de maig. Jardí dels Tarongers. 19.30h. Entrada: 10€
 
El Quartet Altimira, format pels violinistes Maria Florea i Luis Peñan, la violoncel·lista Mariona Tuset i el violista David Andújar, oferiran un concert amb el quartet "La mort i la donzella", de Schubert. Més informació →


 
 

IT Dansa al Liceu

Dissabte 25 de maig. Gran Teatre del Liceu. 12:00h. Entrada: 10-15€
 
Presentació al Liceu de tres projectes creatius forjats a l'Institut del Teatre: KAASH, The PROM i WHIM Fractured Fairytale. Explosió energètica dels joves ballarins d’IT dansa en un programa que emociona. Més informació → 


 
 

Turandot versió concert

Divendres 24, dissabte 25, diumenge 26. L’Auditori. Diversos horaris. Entrada: 10-58€
 
L'OBC ens ofereix l'òpera Turandot, de Puccini, en versió concert, amb Jennifer Wilson/Rebeka Lokar com a Turandot i Simon O'Neill/Mikhail Vekua com a Calaf. Més informació →

 


Foto de portada: Diana Damrau.
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies