Concerts

Els millors concerts de música clàssica a Barcelona (3-9 juny): Beethoven s'anticipa

Diumenge 2 Juny 2019

Aquesta setmana podem trobar una sèrie de propostes molt interessants, on tenim com a eix vertebrador al gran Beethoven. El podem sentir entre d’altres ocasions durant la setmana el divendres 7 de juny a L’Auditori, on Jordi Savall i Le Concert des Nations, commemoraran els 250 anys del naixement de Beethoven amb el primer dels quatre concerts proposats. També durant la setmana, la Cantània, formada per nens i nenes de 3r fins a 6é de primària, ens endinsaran a l’univers brossià. En aquest espectacle es treballa una cantata de nova creació durant tot l’any, el que fa que els nens es familiaritzin amb aquest món.
 
Mentrestant, al Palau de la Música, el dimarts 4 de juny, Nelson Goerner ens oferirà un recital a Piano, amb obres de Chopin, Clementi i el músic de la setmana; Beethoven. Un dia després La Banda ens delectarà amb un concert més contemporani amb obres de Copland, Bernstein i Gershwin. El piano serà una peça clau durant aquests dies, ja que el trobarem en el recital del pianista Joaquín Achúcarro, on representarà obres de Debussy, Ravel i Chopin. La simfonia nº 7, en la La major, op. 92 de  Beethoven la podem escoltar de la mà de l’OSV, on dirigida per Nuno Coelho i amb la violinista Birgit Kolar, interpretaran altres peces de Dvorak i de Guix. La simfonia nº 5 serà interpretada un dia més tard per el pianista Seong-Jin Cho, acompanyar de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae. Al Petit Palau tindrem el concert de Thomas Dunford de l’obra integral per a llaüt (III).
 
Al Gran Teatre de Liceu, del 9 de juny i fins el divendres 28 torna Tosca, l’òpera de Giacomo Puccini, amb el muntatge de Paco Azorín per una de les òperes més cèlebres i representades del repertori italià. Uns dies abans, concretament el 3, a la Casa Orlandai, el tenor Marc Sala, dins del cicle: L’òpera entre Bambolines, ens presenta una xerrada on l’òpera de Tosca serà la protagonista.
 
La Camerata Internacional de Barcelona ens ofereix el 6 de juny un repertori amb obres des del barroc fins a la música moderna. El CCCB, en col·laboració amb el Diari Ara, ens ofereix aquesta activitat on participaran alguns dels seus protagonistes, amb com a fil conductor, el compositor Bach.
A la Casa Elizalde, el dia 3 de juny, trobarem un concert de Contrastos Musicals de la mà de la violinista Anna Urpina a partir de dos moments de la història de la música: l’època barroca i la contemporània.
A l’Espai Jonqueres, ens trobarem l’últim concert del cicle Hammerklavier, amb la Mar Vilaseca, que ens oferirà un concert de Jazz. Un dia més tard, el 6 de juny, al MACBA, podem escriure notes en el enorme pentagrama que posteriorment serà interpretada per músics.
 
Finalment, al Jardí dels Tarongers, el 7 de juny, la pianista Imma Trepat ens oferirà un recital dedicat al naixement de Clara Schumann, amb obres seves i de Robert Schumann. A l’espai nota 77, el grup de blues-rock “Fills del Ser President”, ens oferirà un concert amb música apolítica el 6 de juny. El 9 de juny, El Javi, guitarrista mexicà, farà un gran concert de “rock flamenc”. El mateix dia a l’Ateneu Barcelonès, ens delectarà amb un concert de música a partir de cançons d’autors catalans i andalusos, les quals s’inspiren en l’obra de poeta Gustavo Adolfo Bécquer.


 

Concerts destacats de la setmana (3-9 de juny)

“La novel•la artúrica”, amb Aina Vega

Dilluns 3 de juny. Club Wagner. 19.00h. Entrada: gratis
 
La literatura de Chrétien de Troyes és la joia més cobejada de l’època medieval, i la que serà font literària i musical en els segles posteriors, especialment en Wagner. Més informació → 

Nelson Goerner

Dimarts 4 de juny. Palau de la Música. 20.00h. Entrada: 20-30€
 

El pianista Nelson Goerner ens oferirà un recital per a piano sol amb obres de Clementi, Beethoven i Chopin. Més informació →

 

Cantània: A de Brossa

Dimecres 5 de juny. L’Auditori. 16:30h. Entrada: 8,5€
 
Aquest curs amb Cantània ens endinsem a l’univers brossià. L’A és l’alfa, la porta de l’alfabet. Si agafes una A i la gires a l’inrevés, hi veus un cap de bou! Les escoles treballen una cantata de nova creació al llarg de tot l’any, amb 3 sessions de formació obligatòries per als mestres. Finalment la interpretaran a l’escenari. Més informació →
 

ARA VA DE BACH

Dijous 6 de juny. CCCB. 20.00h. Entrada: 15€
 
Activitat en col·laboració amb el Diari ARA per conèixer en exclusiva les propostes més refrescants del proper Festival. No et perdis aquesta prèvia del Bachcelona on participaran alguns dels seus protagonistes, com Frances Bartlett i les seves rítmiques suites per a cello, Carles Marigó improvisant en estil bachià i acompanyant cinema mut. Més informació → 
 

Les simfonies de Beethoven segons Savall

Divendres 7 de juny. L’Auditori. 20.00h. Entrada: 10-84€
 
Jordi Savall i Le Concert des Nations ens proposen, per commemorar els 250 anys del naixement de Beethoven, aquest primer concert dels quatre que es presentaran entre el 2019 i 2020 de les nou simfonies beethovenianes. Més informació →


 
 

Beethoven segons l'OSV

Dissabte 8 de juny. Palau de la Música Catalana. 18.30h. Entrada: 18-56€
 
La violinista Birgit Kolar, acompanyada per l'OSV i dirigida per Nuno Coelho, ens oferirà el "Concert per a violí, en La menor, op. 53" de Dvorak, com també obres de Guix i Beethoven. Més informació → 


 
 

Tosca

Diumenge 9 de juny. Gran Teatre del Liceu. 17:00h. Entrada: 13-289€
 
Torna al Liceu el muntatge de Paco Azorín de l’òpera de Giacomo Puccini. “Jo no opto per proporcionar una monumentalitat èpica, sinó per cedir protagonisme als cantants, apropant-los sempre al públic”, va declarar l’escenògraf i director escènic Paco Azorín respecte d’aquest muntatge, escrupolosament fidel a l’original, i que demostra la vigència i modernitat del títol puccinià. Repartiments brillants per a una de les òperes més cèlebres i representades del repertori italià, amb direcció musical de John Fiore. Més informació →

 


Foto de portada: Jordi Savall.
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies