Concerts

Els millors concerts de música clàssica a Barcelona (17-23 juny): Fòrum Barcelona Clàssica

Diumenge 16 Juny 2019

Aquesta setmana torna el Fòrum Barcelona Clàssica el proper dimecres 19 de juny a les 19h amb ‘Els reptes interpretatius de la lírica actual’. El nivell dels cantants lírics avui dia és extraordinàriament elevat i, en molta mesura, això és degut a la bona qualitat de l'educació que reben, que ha de ser integral i ha de cobrir diferents gèneres com l'òpera, el lied o l'oratori. La tècnica que s'usa és la mateixa? O es tracta de qüestions metamusicals com l'enfoc d'energies cap a un tipus de resiliència més física, en el cas de l'òpera, o mental, en el cas del lied. Quines són les demandes dels teatres d'òpera i com influeixen en assolir una tècnica àmplia i cap on van les tendències líriques actuals? El dia 19 de juny ens trobem amb Miquel Lerín, reconegut mànager artístic, la soprano Júlia Farrés i el tenor David Alegret. El debat estarà moderat per Aina Vega que, a banda de ser la responsable de comunicació, marketing i programació del Club Wagner, és l'editora de la revista Barcelona Clàssica. Podeu confirmar assistència a través de comunicacio@clubwagner.cat o aina@barcelonaclasica.info.
 
El Gran Teatre del Liceu continua presentant una ‘Tosca’ de veus esplèndides i una escenografia poc lluïda, amb bona direcció musical de John Fiore. Per la seva banda, el Palau de la Música presenta, dilluns 17, Anaïs Gaudemard actua al Petit Palau oferint un recital d’arpa sola, dimecres 19 el Quartet Casals ens deleitarà amb Mozart i Schubert i dijous 20 Ramos, Bardolet, Codina i Marigó ofereixen el ‘Quartet de la fi dels temps’ de Messiaen. Molta cambra d’alt nivell.
 
L’Auditori fa la competència al Quartet Casals dimecres 19 amb la Wiener Philharmoniker i Leonidas Kavakos amb Mendelssohn i Brahms. Dijous 20 i divendres 21 el protagonisme el té l’ESMUC: dijous tenim cita amb Sampler Sèries amb l’orquestra simfònica de l’ESMUC per interpreter Varèse, Boulez i Saariaho i l’escola torna a ser protagonista el mateix dia amb el Cicle Grans Conjunts.
 
En espais més petits com la Casa Elizalde tindrem, dilluns 17, el Windu Quartet de flautes, que presenten ‘Under Construction’. Dimarts 18 de juny, la SGAE ret homenatge a Joan Guinjoan, mentre que, en aquesta línia, el Conservatori del Liceu dijous 20 ofereix un concert de música contemporània. Al Jardí del Clot de’n Salvi el Cor Masculí de Barcelona presenta el concert ‘Somni d’una nit d’estiu’ i Nota 79 ofereix, diumenge 23, una gran gala lírica amb Elena Mateo i Yolanda Sánchez, sopranos, Alberto Espinosa i Salvador Parron, tenors, Jordi Domènech, arranjaments i piano.

 

Concerts destacats de la setmana (17-23 de juny)

Under construction

Dilluns 17 de juny. Casa Elizalde. 20.00h. Entrada: gratis
 
El Windu quartet de flautes, està compost per Clara Cowley, Marcel Leal, Eva Jornet i Eloi Fuguet.  Aquest concert espectacle és l’exploració de les possibilitats de la flauta de bec, amb uns músics excel·lents que també exploren la seva vessant performàtica. Més informació → 

Homentatge a Joan Guinjoan

Dimarts 18 de juny. Sala Mompou SGAE. 19.00h. Entrada: gratis
 

La SGAE i la Residència d’Investigadors, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, organitzen l’acte d’homenatge al compositor Joan Guinjoan. L’acte s’iniciarà amb unes paraules de benvinguda i presentació a càrrec de Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears; Francesc Farré i Rius, assessor honorari de la Residència d’Investigadors, i Miquel Curanta, director general de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A continuació, el compositor Josep Maria Guix glossarà el mestre Joan Guinjoan. Tot seguit tindrà lloc un recital d’obres del mestre Guinjoan. Es comptarà amb la participació d’importants músics com el violoncel·lista Lluís Claret, el violinista Gerard Claret, el pianista Josep Maria Colom, la clarinetista Ona Cardona, el pianista Alfonso Calderón de Castro, l’acordionista Iñaki Alberdi i el baríton Joan Martín-Royo. Més informació →

 

Fòrum Barcelona Clàssica: Reptes de la interpretació lírica actual

Dimecres 19 de juny. Club Wagner. 19.00h. Entrada: gratis
 
El nivell dels cantants lírics avui dia és extraordinàriament elevat i, en molta mesura, això és degut a la bona qualitat de l'educació que reben, que ha de ser integral i ha de cobrir diferents gèneres com l'òpera, el lied o l'oratori. La tècnica que s'usa és la mateixa? O es tracta de qüestions metamusicals com l'enfoc d'energies cap a un tipus de resiliència més física, en el cas de l'òpera, o mental, en el cas del lied. Quines són les demandes dels teatres d'òpera i com influeixen en assolir una tècnica àmplia i cap on van les tendències líriques actuals? Més informació →
 

Varèse, Boulez i Saariaho

Dijous 20 de juny. L’Auditori. 20.00h. Entrada: gratis
 
L'orquestra simfònica de l'Esmuc, sota la direcció d'Ernest Martínez, ens ofereix un programa amb obres de Pierre Boulez, Edgar Varèse i Kaija Saariaho, la coneguda compositora finesa. Més informació → 
 

Tosca

Divendres 21 de juny. Gran Teatre del Liceu. 20.00h. Entrada: 13-289€
 
Torna al Liceu el muntatge de Paco Azorín de l’òpera de Giacomo Puccini. “Jo no opto per proporcionar una monumentalitat èpica, sinó per cedir protagonisme als cantants, apropant-los sempre al públic”, va declarar l’escenògraf i director escènic Paco Azorín respecte d’aquest muntatge, escrupolosament fidel a l’original, i que demostra la vigència i modernitat del títol puccinià. Repartiments brillants per a una de les òperes més cèlebres i representades del repertori italià, amb direcció musical de John Fiore. Més informació →


 
 

Gran Gala Lírica

Diumenge 23 de juny. Nota 79. 19.30h. Entrada: 15 a 19€
 
Gran Gala Lírica amb Elena Mateo i Yolanda Sánchez, sopranos, Alberto Espinosa i Salvador Parron, tenors, Jordi Domènech, arranjaments i piano. Més informació → 


 
 

 


 


Foto de portada: Fòrum Barcelona Clàssica.
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies