Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (24 a 30 de juny): Tosca a la fresca

Diumenge 23 Juny 2019

Aquesta és la darrera setmana de ‘Tosca’ al Gran Teatre del Liceu, però no pas la darrera producció del Teatre aquesta temporada. El títol verdià ‘Luisa Miller’ clausurarà la darrera temporada de Christina Scheppelmann al capdavant del Liceu. La cita important de la setmana, per la seva repercussió, no tindrà lloc al teatre, sinó a les places de viles i ciutats de Catalunya, Espanya i Occitània. ‘Tosca’ es veurà per TV3 i TV2 divendres 28 a les deu de la nit, amb dues hores de diferit respecte l’hora que començarà a La Rambla. En aquesta cinquena edició se sumen encara més esforços i s’arriba ben lluny.
 
El Palau de la Música també té una proposta molt atractiva, amb Gustavo Dudamel, la Münchner Philharmoniker i l’Orfeó Català&Cor de Cambra del Palau, que interpreten la ‘Segona’ de Mahler dijous 27.
 
Dilluns 24 i dimarts 25 de juny, Kronos Quartet presenta el projecte ‘Fifty for the Future’, un projecte educatiu de l’ESMUC on hi participen tres quartets de corda i un de saxos. La mateixa institució presenta, divendres 28 al Museu Frederic Marès, El punt cec, actuació multidisciplinària amb la col·laboració entre una cantant clàssica, una artista visual, un historiador de l'art i una poeta que proposa una reflexió creativa sobre el que no es pot veure però se sap que tenim a prop.
 
Al MACBA, dissabte 29 hi haurà interpretacions musicals de ‘Chalkboard’ de Christian Marclay, instal.lació interactiva que convida els visitants a escriure notes, dibuixos o grafits damunt un enorme pentagrama en una pissarra a escala arquitectònica. Aquesta “partitura” serà interpretada per Ferran Fages, guitarra.


 

Concerts destacats de la setmana (24-30 de juny)

El Kronos Quartet a l'ESMUC

Dilluns 24 de juny. ESMUC. 10.00h. Entrada: gratis
 
Els membres del Kronos Quartet portaran a terme, durant els dies 24 i 25 de juny, el seu projecte Fifty for the Future: The Kronos Learning Repertoire amb estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). En aquest projecte educatiu participaran tres quartets de corda i un de saxos. Més informació → 

Gustavo Dudamel, Münchner Philharmoniker & Orfeó Català/Cor de Cambra

Dijous 27 de juny. Palau de la Música Catalana. 20.00h. Entrada: 30-175€
 

Gustavo Dudamel es col.loca al capdavant del Münchner Philharmoniker, l'Orfeó Català i el Cor de Cambra per a oferir-nos la segona simfonia de Mahler. Més informació →

 

Liceu a la Fresca 2019: Tosca

Divendres 28 de juny. Gran Teatre del Liceu. 22.00h. Entrada: gratis
 
Torna al Liceu el muntatge de Paco Azorín de l’òpera de Giacomo Puccini 'Tosca', que serà retransmesa per tot Catalunya, part de l'Estat i Occitània a les deu de la nit en la cinquena edició d'El Liceu a la Fresca. Repartiments brillants per a una de les òperes més cèlebres i representades del repertori italià, amb direcció musical de John Fiore. Més informació →
 

Interpretacions musicals de CHALKBOARD de Christian Marclay

Dissabte 29 de juny. MACBA. 18.30h. Entrada: gratis
 
En el marc de l’exposició de Christian Marclay COMPOSICIONS, la instal·lació interactiva de Christian Marclay  convida els visitants a escriure notes, dibuixos o grafitis damunt un enorme pentagrama en una pissarra a escala arquitectònica.  Posteriorment, aquesta «partitura» és interpretada per músics. Un cop enllestit un concert, s’esborra la pissarra i el procés torna a començar fins al següent. En aquesgt cas l'intèrpret serà, Ferran Fages (guitarra). Més informació → 
 

 Foto de portada: Liceu a la Fresca.
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies