Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (1-7 juliol): BFOS

Diumenge 30 Juny 2019

Aquesta setmana s’inicia un dels dos festivals estrella de l’estiu a Barcelona, BACHcelona i Barcelona Festival of Song. En el cas del primer, dedicat a la figura de Bach des de diferents perspectives i disciplines establint, enguany, un diàleg amb Hândel. El BFOS, per la seva banda, és el festival del lied iberoamericà que vol reivindicar la perifèria musical com a centre.
 
Dijous 4 el Palau de la Música acull la inauguració del BFOS amb Patricia Caicedo i “Un mar de cançons”, on es podrà escoltar el cicle de Nico Gutiérrez “Signat, l’amic del cor”, amb poemes de Carles Duarte i Màrius Sampere. El dia següent, a la Biblioteca de Catalunya gaudirem de la cançó artística afroamericana, així com el dissabte 6 a la Residència d’Investigadors s’escoltarà música de dones compositores.
 
Dilluns és el dia del Club Wagner, aquest cop, el dia 1, amb les “Visions sobre Richard Strauss” per preparar-nos per la conversa entre el mestre Josep Pons i Aina Vega sobre l’Europa de 1900: el trencadís. El mateix dia, al Palau de la Música hi tornen els germans Jussen dilluns 1 amb obres de Bach, Mozart, Schubert, Mompou i una versió a quatre mans de la ‘Consagració de la primavera’ de Stravinski. I diumenge 7, el Petit Palau acull novament la producció del Cor Jove de l’Orfeó Català de Dido&Aeneas de Purcell.
 
Dimarts 2 tindrem un tast dels ‘Diàlegs de Tirant e Carmesina’ al Foyer del Liceu, amb una presentació a càrrec dels protagonistes, Joan Magrané, el compositor que estrenarà el dia 18 a Peralada i el proper febrer al Liceu, Marc Rosich, dramaturg, Jaume Plensa, disseny d’escena i Isabella Gaudí, Anna Alàs i Jové i Josep-Ramon Olivé, intèrprets. També dimarts 2, la Capella del Col.legi Major de la Universitat Ramon Llull acull el Cor l’Arc de l’EMM de Can Ponsic amb obres de Gacia Salinas, Ravel i Toldrà. El mateix dia continua a Clàssica a la Reial Acadèmia amb Nelia Sanxis, Anton Serra (flauta) i Carles Pertegaz (clarinet) per interpretar Haydn, Schmitt, Cormier i Krummer.
 
Els Ressons de l’Al-Andalus arriben novament amb el 45è aniversari del Cor Adriana de l’Agrupació Cor Madrigal el dia 5 de juny a la Sala d’actes de l’Escola Pia Nostra Senyora. Finalment, diumenge, al Forn de les Arts-Privé ens trobem amb àries de Donizetti, Bellini i Rossini de la mà d’Ana Belén Gómez, soprano, i Irene Becerra, flauta.

Concerts destacats de la setmana (1-7 de juliol)

Strauss: “Visions sobre Arabella, Der Rosenkavalier”

Dilluns 1 de juliol. Club Wagner. 19h. Entrada: gratis
 
Visionat d’un tast de les òperes més cèlebres de Richard Strauss, el compositor que va fer un gir copernicà a la segona dècada del XX. Més informació → 

‘DIÀLEGS DE TIRANT E CARMESINA’ AL LICEU

Dimarts 2 de juliol. Gran Teatre del Liceu. 19.30h. Entrada: gratis
 

Diàlegs de Tirant e Carmesina és una nova òpera de cambra amb música de Joan Magrané i llibret i direcció de Marc Rosich, que compta amb la col·laboració en l’espai escènic de l’escultor Jaume Plensa. La peça se centra en els capítols més íntims de la novel·la de Joanot Martorell, els dedicats a la relació entre els dos protagonistes, Tirant i Carmesina. Magrané —premi Reina Sofía de Composició— i Rosich —que el 2007 ja va adaptar la novel·la medieval per a l’exitós muntatge teatral de Calixto Bieito— parteixen de la seducció i la sensualitat com a engranatge dramàtic de la proposta. Més informació →

 

BFOS Mar de Cançons

Dijous 4 de juliol. Palau de la Música Catalana. 20.30h. Entrada: gratis
 
Concert inaugural XV edició Patricia Caicedo, soprano Nikos Stavlas, piano. Més informació →
 

BFOS Dream Song

Divendres 5 de juliol. Biblioteca de Catalunya. 20.30h. Entrada: gratis
 
Cancó artística afro-americana. Darryl Taylor, contratenor, Nikos Stavlas, piano. Més informació → 
 

BFOS, Souvenirs de mon pays

Dissabte 6 de juliol. Residència d’Investigadors. 19.30h. Entrada: gratis
 
Música para piano de dones compositores. Nikos Stavlas, piano. Més informació →


 
 

Dido & Aeneas amb el Cor Jove de l’Orfeó Català

Diumenge 7 de juliol. Palau de la Música. 20.00h. Entrada: 20€
 
El Cor Jove de l’Orfeó Català ens oferirà, acompanyat de l'Ars Musicae - Orquestra Barroca i amb efectes visuals, una versió de Dido & Aeneas de Purcell. Més informació → 


 
 

 Foto de portada: Barcelona Festival of Song.
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies