Critica

Primer programa per a joves cantans del Liceu i el Concurs Tenor Viñas

02-07-2019

Comença el primer programa per a joves cantants del Liceu i el Concurs Tenor Viñas. Les diferents sessions del curs es realitzaran al Gran Teatre del Liceu i al Conservatori Superior de Música del Liceu, col·laborador del projecte, de l’1 al 10 de juliol. Durant aquests dies, un grup de joves cantants es formaran en diferents disciplines com tècnica vocal, interpretació escènica o cant líric.

 
El proper 1 de juliol s’inicia el primer programa per a joves cantants que organitza el Gran Teatre del Liceu a través del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas amb la col·laboració del Conservatori Superior de Música del Liceu i del grup Amics del Concurs Tenor Viñas. Els participants tenen un origen internacional i per sota dels 30 anys, el que fa que s’integrin dins de les noves generacions de cantants lírics. 

Tots els alumnes inscrits al nou programa gaudiran d’una formació integral amb diferents artistes i professors destacats en els seus camps. Entre ells, destaquem a la soprano hongaresa Eva Marton, una de les sopranos més importants de l’última meitat del segle XX. Marton impartirà diàriament classes de tècnica vocal als alumnes i en farà un seguiment individual de cadascun d’ells. Altres professors que imparteixen les seves classes, són: el director d’escena Leo Castaldi, que oferirà Interpretació escènica i el director, coreògraf i actor Ferran Carvajal el qual s’encarregarà del treball d’entrenament corporal per a l’escena. Finalment, el curs també comptarà amb una conferència i sessió pràctica sobre Osteopatia i cant líric a càrrec de l’especialista Yves Castaing. Amb aquestes sessions col·lectives, els alumnes reforçaran les seves qualitats i adquiriran de noves, fent que tots aquests coneixements facin d’ells autèntics artistes de l’escena lírica. 

Tal i com es va anunciar en el nou projecte artístic del Liceu, una de les prioritats serà la de fomentar la implicació dels joves amb la institució mitjançant nous canals i iniciatives. Aquest primer programa respon a aquesta necessitat que neix amb la voluntat de ser un primer graó cap a una futura plataforma de formació per a joves més completa, que permeti als joves cantants enfrontar-se a un rol amb tota la seva complexitat. Representa un pas endavant en l’aposta i acompanyament del Liceu pels joves talents de la lírica, que es mantindrà anualment.




Fotos: Gran Teatre del Liceu, Eva Marton.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *