Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (8 a 14 juliol): Fòrum música i bellesa

Diumenge 7 Juliol 2019

El proper dimecres 10 de juliol a les 19:00h, la revista Barcelona Clàssica, en col.laboració amb el Club Wagner, engega la novena i darrera sessió del cicle de xerrades-col.loquis FÒRUM BARCELONA CLÀSSICA, que pretén ser un punt de trobada entre la comunitat Wagner i la de Barcelona Clàssica i sumar amb tots aquells melòmans, crítics, musicòlegs i artistes que vulguin trobar un espai de confluència per debatre entre tots temes d'interès comú. Dimecres ens trobem amb Elio Ronco, físic i musicòleg, i Martí Marimon, filòsof, músic i crític, ambdós pilars essencials del projecte Barcelona Clàssica en un debat moderat per Aina Vega que gira entorn a la música i la bellesa.


Al llarg de la història de l'art s'ha perseguit un ideal de Bellesa que fins a Kant ha estat àmpliament consensuat. Al segle XIX totes les arts comencen a anar més enllà i explorar nous camins cap a la lletjor. La famosa Bellesa medusea inunda des de Colleridge a Hölderlin i en música, les dissonàncies comencen a ser acceptades i les formes es comencen a desintegrar, fins arribar a un segle XX on el soroll s'apodera de l'aspectre sonor. Per què acceptem un quadre abstracte però en canvi ens molesta certa música conemporània? Farem un recorregut des de Plató fins Lyotard per explicar les sensacions que ens produeix la música bella -i la no tan bella.
 
Però hi passen moltes altres coses a Barcelona aquesta setmana, malgrat la calor. Dilluns 8, el Cor Jove de l’Orfeó Català torna a oferir el seu Dido&Aeneas al Petit Palau, i dimecres, l’Orquestra Barroca de Barcelona ofereix un concert al Palau de la Música Catalana entorn a Vivaldi, amb Gilles Colliard a la direcció i violí solista que s’inclou dins del cicle NovAria Artists
 
Per altra banda continua el Barcelona Festival of Song que acull, dimarts 9, el concert “Luar Do Meu Bem” a la Residència d’Investigadors amb un concert de cançó brasilera. El dimecres 10 ofereix “Pavanas, Boleros, Comparses i més...”, dijous 11 presenta “Lo nuevo”, amb cante flamenco, divendres 12 es cantaran cançons ibèriques i llatinoamericanes i dissabte 13 tindrà lloc el concert de cloenda.
 
A l’Ateneu Barcelonès, dimecres 10 es fa un homenatge organitzat per la Fundació Frederic Mompou al seu compositor i Carme Bravo amb el pianista Jordi Masó. Dijous 11, a Nota 79, hi actuen Neus Plana&Maria Camahort Duo. Divendres 12, el Jardí dels Tarongers acull la Coral Sant Jordi, mentre dissabte 13 i fins al dia 16, BachUnderground sonarà per donar la benvinguda a BACHcelona i, finalment, diumenge 14 s’estrena ‘Luisa Miller’ al Gran Teatre del Liceu.

 

Concerts destacats de la setmana (8 a 14 de juliol)

Dido & Aeneas amb el Cor Jove de l’Orfeó Català

Dilluns 8 de juliol. Palau de la Música Catalana. 20.00h. Entrada: 20€
 
El Cor Jove de l’Orfeó Català ens oferirà, acompanyat de l'Ars Musicae - Orquestra Barroca i amb efectes visuals, una versió de Dido & Aeneas de Purcell. Més informació → 

BFOS, Luar do meu bem

Dimarts 9 de juliol. Residència d’Investigadors. 19.30h. Entrada: taquilla inversa
 

Cancó artística brasilera. Lenine Santos. tenor i  Nikos Stavlas, piano. Més informació →

 

Fòrum Barcelona Clàssica: Música i bellesa

Dimecres 10 de juliol. Club Wagner. 19h. Entrada: gratis
 
Per què no es tolera l’absència de bellesa en la música i, en canvi, a les altres arts sí? Acceptem música dissonant, fins i tot atonal, en una banda sonora, per què no en una simfonia? Amb Elio Ronco, Martí Marimon i Aina Vega. Més informació →
 

Neus Plana & Maria Camahort D U O

Dijous 11 de juliol. Nota 79. 21.30h. Entrada: 10€
 
Neus Plana Turu (flauta i percussió corporal) i Maria Camahort (guitarra i arranjaments) presenten una proposta musical eclèctica i captivant. Més informació → 
 

La Coral Sant Jordi torna al Jardí dels Tarongers

Divendres 12 de juliol. Jardí dels Tarongers. 19.30h. Entrada: 10€
 
La Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer, torna al Jardí dels Tarongers per a oferir un recital amb obres d'autors diversos, entre ells Vaughan Williams, Kódaly, Bartok, Janacek, Sibelius, Lluís Millet i Enric Morera. Més informació →


 
 

BFOS, Concert de cloenda

Dissabte 13 de juliol. Reial Cercle Artístic. 20.30h. Entrada: taquilla inversa
 
Cançons ibèriques i llatinoamericanes. Estudiants. Més informació →


 
 

Luisa Miller

Diumenge 14 de juliol. Gran Teatre del Liceu. 17.00h. Entrada: 11-248€
 
La soprano Sondra Radvanovsky i el tenor Piotr Beczala tornen a l’escenari del Liceu, al costat d’Eleonora Buratto, Luca Salsi, Juan Jesús Rodríguez i Arturo Chacón-Cruz en els dos casts programats, al servei d’una de les òperes més netament romàntiques de Verdi i que presagia la seva futura maduresa. Més informació →

 


Foto de portada: Fòrum Barcelona Clàssica al Club Wagner.
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies