Concerts

Els millors concerts de la setmana a Barcelona (15 a 21 juliol): BACHcelona

Diumenge 14 Juliol 2019

Aquesta setmana el Festival BACHcelona ens ofereix emocions a flor de pell en un diàleg entre Bach i Händel. En aquest enllaç hi podeu trobar l’article de presentació, com ocorre dimarts 16 en la inauguració on podrem escoltar i comparar dues il·lustracions musicals d’un mateix personatge mitològic en un concert inaugural dirigit per Václav Luks. Dimecres 17, FlashBach arriba amb Carles Marigó, que presenta una suite inspirada en Bach per il·lustrar pel·lícules de Chomón, un dels pioners més destacats del cinema mut europeu. Bach de Cambra (I) té com a protagonista Shunske Sato, un dels violinistes barrocs amb més projecció internacional actualment. Dimecres 17, al Recinte Modernista de Sant Pau, Bachcelona presenta Swing Bach, una versió jazzística de kantor de Leipzig. Dijous 18, els alumnes de l’ESMUC de Bernat Vivancos fan un diàleg amb Bach contraposant-lo amb les seves pròpies obres a Breaking Bach. Seguidament, According to Bach presenta Ryan Corbett i el seu acordió al Palau de la Música Catalana. El mateix dia, tres antics residents de les Residències Musicals a La Pedrera es retroben a Gaudint Bach (I) per cercar un diàleg entre dos períodes històrics, el Barroc i el Romanticisme. Divendres 19, Flash Bach (II) presenta, a la Filmoteca de Catalunya, un documental d’Ulrich Meyszies que mostra els anys de joventut de Händel. Tot seguit, Bach Domèstic té lloc al Mercat de Santa Caterina en un nou diàleg entre Händel i els romàntics. Divendres 19, Gaudint Bach (II) presenta un diàleg entre soprano i trompeta. El segon Bach de Cambra ens du Petra Müllejans, un referent del violí al Recinte Modernista de Sant Pau i, al mateix lloc, el dia 20, Reeditant Bach presenta la reedició del cèlebre enregistrament de Victoria de los Ángeles amb àries de Mozart, Händel i Bach, entre altres compositors, una sessió moderada per Mònica Pagès i Gonçal Comellas. El mateix 20 de juliol, Bach Noctàmbul presenta una versió de les Variacions Goldberg tal i com van ser concebudes, per fer dormir un noble. Diumenge 21 hi ha tres esdeveniments, En Nom del Pare, conferència-concert al voltant del que C. Ph. E. Bach va escriure sobre el seu pare; Flash Bach (III) fa un homenatge a Carles Canut a la Filmoteca, i a Luz de Gas, Sambach ofereix una proposta sorprenent i singular per tancar el festival.
 
També és important remarcar esdeveniments com Europa 1900: El Trencadís, diàleg entre el mestre Josep Pons i Aina Vega al Club Wagner el dilluns 15 de juliol. Nota 79 presenta, el dimecres 17, Live Broadway, amb Frambel de Lemos & Aila Siliamaa. El mateix dia, a les 21.30, Felix Rossy Quintet ofereix un concert de trompeta, trombó, bateria, piano i contrabaix amb peces pròpies juntament amb estàndards clàssics amb moments d’improvisació. I dijous 18, Mercè de la Fuente ofereix una selecció d’estàndards de jazz i bossanova amb veu i piano. A més, al Caixaforum de Barcelona hi podem trobar, dimecres 17, Carolina Alabau & Marc Martin ofereixen un dels seus “Microconcerts”, mentre dijous 18 La Veu de Syrinx ofereix les Temptacions de Sant Antoni a l’Institut del Teatre. D’altra banda, divendres 19 El barber de Sevilla aterra al Jardí dels Tarongers.
 
Als grans equipaments com el Liceu hi podrem trobar Luisa Miller, amb Sondra Radvanovsky i Piotr Beczala i a L’Auditori, Sampler Sèries es fusiona amb el Sónar dijous 18, que presenten Alba Noto al costat de BCN216.

Concerts destacats de la setmana (15 a 21 de juliol)

“Europa 1900: El trencadís”, diàleg entre el mestre Josep Pons i Aina Vega

Dilluns 15 de juliol. Club Wagner. 19h. Entrada: gratis
 
Aquest diàleg entre el mestre Josep Pons i Aina Vega pretén endinsar-se a l’època d’eclosió artística abans de la Primera Guerra Mundial, entre la Secessió i el naixement de les avantguardes, quan els artistes van ser més lliures que mai. Més informació → 

BACH INAUGURAL

Dimarts 16 de juliol. Palau de la Música. 20.00h. Entrada: 16 a 24€
 

Per inaugurar el Bachcelona presentarem un brillant diàleg entre Bach i Händel. Podrem escoltar i comparar, doncs, dues il·lustracions musicals d’un mateix personatge mitològic en un concert inaugural dirigit per Václav Luks. Més informació →

 

FLASH BACH (I)

Dimecres 17 de juliol. Filmoteca de Catalunya. 17.00h. Entrada: gratis
 
Carles Marigó construirà una suite inspirada en Bach per il·lustrar pel·lícules de Chomón, un dels pioners més destacats del cinema mut europeu. Més informació →
 

Sónar 2019: Concert Inaugural

Dijous 18 de juliol. L’Auditori. 20.00h. Entrada: 10€
 
Carsten Nicolai, conegut artísticament sota el sobrenom d'Alva Noto, colabora enguany amb Bcn216 per a inaugurar el festival Sónar 2019. Més informació → 
 

El Barber de Sevilla al Jardí dels Tarongers

Divendres 19 de juliol. Jardí dels Tarongers. 19:30h. Entrada: 10€
 
El Jardí dels Tarongers acull una representació semi-escenificada de l'òpera El Barber de Sevilla, de Rossini, als jardins de la casa. Més informació →


 
 

BACH DE CAMBRA (II)

Dissabte 20 de juliol. Recinte Modernista de Sant Pau. 18.00h. Entrada: 18 €
 
Petra Müllejans és un referent com a violinista: va ser fundadora i concertino de la Freiburger Barockorchester i alhora té una extensíssima trajectòria en la interpretació històrica. Més informació →


 
 

EN NOM DEL PARE

Diumenge 21 de juliol. Museu de la Música. 12.00h. Entrada: 4€
 
Conferència-concert al voltant del tractat que va escriure C.P.E.Bach sobre la tècnica en els instruments de teclat. Aquesta obra és un intent de recopilar tots els coneixements de l’època, tal com promovia l’ambició característica de la Il·lustració a finals del s. XVIII. Més informació →

 


Foto de portada: BACHcelona.
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies