Concerts

Boileau presenta la primera App de partitures a Catalunya

Dijous 11 Juliol 2019

Editorial de Música Boileau presenta Granados App, la primera aplicació mòbil amb totes les partitures per a piano del compositor. A través d'ella podràs escollir entre les seves 254 peces i comprar les que més t'interessin. Totes aquestes partitures digitals, caracteritzades per la netedat editorial que distingeix Boileau, van ser revisades per l'aclamada pianista de fama mundial Alícia de Larrocha; i la seva preparació i documentació va anar a càrrec del pianista i estudiós Douglas Riva.
 

1ª Integral per a piano d'Enric Granados dirigida i revisada per la insigne pianista Alícia de Larrocha (hereva artística del compositor i difusora de la seva música pel món sencer de manera brillant) i preparada i documentada per Douglas Riva. És la primera vegada que s'estableix una catalogació de les obres que componen aquesta integral -254- de les quals 104 són inèdites. L'edició consta de 18 volums: 17 de música (amb criteris de l'edició, components bàsics de l'edició, criteri de catalogació, fonts consultades en cada cas, guia de codis emprats en les anotacions crítiques, guia visual d'ítems emprats en les partitures, nomenclatura i taula de tessitures i una introducció a cadascun dels volums. Després de les partitures, hi ha un apartat d'anotacions crítiques sobre cada obra més un volum amb un perfil històric-biogràfic i un estudi crític.

A través de la seva interfície intuïtiva, l'aplicació permet a l'usuari seleccionar i comprar totes les partitures digitals de la integral que desitgi: des de les més emblemàtiques a les menys conegudes. Dividides en diversos volums (que segueixen el criteri de l'edició en paper), inclouen també els textos i comentaris més valuosos del compositor, així com un perfil històric-biogràfic que permet entendre la música i la figura d'aquest gran músic. Totes les obres especifiquen a més a més el seu nivell de dificultat, durada i les fonts que es van consultar per elaborar-les (manuscrits o primeres edicions).

El funcionament de l'aplicació és senzill:

• L'usuari pot escoltar i previsualitzar les obres abans de comprar aquelles que més li interessin.

• Un cop comprada, la partitura passa a formar part de la seva biblioteca personal i podrà
consultar-la en qualsevol moment i lloc.


• L'aplicació permet a l'usuari introduir anotacions a mà alçada i amb el teclat alfanumèric a cadascuna de les seves partitures descarregades.

• Les anotacions poden ser compartides amb altres usuaris que disposin de les mateixes obres.

• Gràcies a la tecnologia Bluetooth, l'usuari pot utilitzar un pedal per passar pàgina a cadascuna de les seves partitures sense aixecar les mans del teclat.

• Aquesta aplicació inclou biografies del seu autor i els seus revisors (Alicia de Larrocha i Douglas Riva) així com un breu resum de l'editorial.

• També inclou informacions sobre el criteri editorial seguit, i una guia per comprendre més exhaustivament els comentaris editorials annexos a cada obra.

• Tot i ser molt intuïtiva, aquesta aplicació inclou també un menú d'ajuda.

Tal com s'observa en l'índex de peces, la majoria de les obres de la integral es pot comprar per separat. Només es venen agrupades aquelles que formen part d'una col·lecció o que tenen una durada molt curta.

Foto: Granados App.

Últimes Notícies