Cambra

Orquestres amateurs, base de la cultura

Dilluns 30 Setembre 2019

Arriba el primer CD de l’orquestra amateur de flautes de bec Consort Pere Serra a través del micromecenatge. Es tracta d’una formació resident a Barcelona creada el 2012 i dirigida per Eloi Fuguet.La formació catalana, que deu el nom al pintor català d’estil italo-gòtic, pretén costejar el CD a través d’una campanya de micromecenatge present a la xarxa. La iniciativa s’inicia el gener de 2018 amb la primera de les tres gravacions previstes i pretén culminar aquest mateix desembre amb el concert de presentació del disc.

S’inicia amb la necessitat d’enregistrar repertori interpretat durant els 7 anys de la formació i comprèn música principalment del Renaixement, tot i que també hi trobem repertori més allunyat d’aquesta època. Convé recordar la sonoritat diferent de l’orquestra, formada únicament per flautes de bec. 

Algunes de les propostes per a contribuir en la campanya incorporen el caràcter amateur integrador de la formació, com ara la possibilitat d’assistir en algun dels assajos, l’oferta de participar en algun dels concerts o la celebració d’un concert a casa. Es tracta d'iniciatives originals i atractives, agregades a les típiques propostes de Verkami. 

És interessant de destacar que una iniciativa amateur tingui la valentia de fer un CD i que ho faci d’una manera tan decidida. Des del nostre punt de vista, convé donar més empenta i recursos a aquest tipus de formacions. Les orquestres amateurs constitueixen un teixit cultural molt important i necessari per al territori, ja que són la base de la cultura. 

La cadena tròfica cultural comença amb aquest tipus de músics, ja que són potencials oients i també n’incentiven de nous per a gaudir de la cultura. Valorar i reconéixer tots aquells que contribueixen a fer-ho possible, no és només lloable, sinó també necessari. Gràcies a ells, la cultura segueix viva.

Podeu accedir a la campanya de Verkami des d'aquest enllaç.

Fotos: Bernat Cedó
 

Més, sobre...: amateur , micromecenatge , flauta de bec
Últimes Notícies