Recomanacions

Què ens espera aquesta setmana a la Barcelona clàssica? (del 14 al 20 d'octubre): cambra

Diumenge 13 Octubre 2019

A L'Auditori, el dimarts 15, arriba el nou treball de Francesco Tristano, 'Tokyo Stories' on destil·la les seves experiències personals i la seva admiració profunda per la ciutat japonesa en 16 peces originals per a piano i electrònica. El dimecres 16, en canvi, els solistes de l'orquestra del Festival de Lucerna inauguren la Temporada de Cambra de L’Auditori de Barcelona, una superorquestra fundada per Claudio Abbado. El dissabte 17 és el torn de Markus Stenz, que ens porta la 7a de Mahler. Finalment, el diumenge 18 és el torn de Pacho Flores, la trompeta del moment. Els seus concerts són seguits amb passió arreu del món i és tot un luxe poder comptar amb la seva col·laboració per interpretar dues obres virtuosístiques i espectaculars: la del també veneçolà Castro d’Addona i la del suec Lindberg, un gran coneixedor dels instruments de metall (ell mateix és un trombonista excepcional) que fa picades d’ullet al jazz i a la música popular. També interpretarà dues obres simfòniques d’Strauss, actualitzant-les i posant-les de nou als faristols. 

El dilluns 14 arriben les xerrades de l'Òpera entre Bambolines a la Casa Orlandai amb el tenor Marc Sala. En aquesta ocasió ens parla de Turandot de Puccini que el Liceu presenta durant tota la setmana l'espectacle de Turandot. A la Casa Elizalde es presenta el Poema harmonico, interpretat per Harmonic Duo: Maria Camahort i Carles Marigó. El dimarts 15 a la Real Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi s'ofereix el Concert en Trio. El trio està format per Oriol Carceller, flauta travessera, Marta Carceller, violí i Adriana Alsina, violoncel i ens oferiran obres de Friedrich Hartmann Graaf, Joseph Haydn i Eugène Walckiers. Al Recinte Modernista de Sant Pau, el dimecres 16, actuaran Tinney and Tarrida, que tornen al Festival per segon any consecutiu tot proposant un recorregut històric per compositores del Classicisme i del Romanticisme.

El divendres 18 serà un dia interessant  a l'ESMUC: hi haurà seminaris oberts de didàtica de l'instrument ja que després de l’èxit de la seva primera edició s'ha decidit continuar amb les classes obertes, convidant cada setmana un professor/a que explica als assistents diferents qüestions d’interès de la seva especialització. Aquesta sessió anirà a càrrec de la pianista Aradia Sànchez de la Blanca. Al Jardí dels Tarongers, el mateix dia, tindrem al Delis Duo: La violoncel.lista Irma Bau Rubinat, i la pianista Irina Vesevova. El seu concert estarà basat en obres de César Franck, Robert Schumann i Astor Piazzolla. També el CC Pere Bruna ha programat un Duo de Guitarres a càrrec d’Inmaculada Balsells i Raúl Sandin. Ens conviden a envoltar-nos de les sensacions, emocions i sonoritat d’aquests intruments amb programa amb obres evocadores de la tardor i la pluja com ‘Waterdoplets’ de Sibelius i ‘La gota de lluvia’ de Ferran Sors, entre d’altres. 

El diumenge 20 també està farcit de propostes. Al CC Trias i Peitx es presenta l'espectacle "De Bacha Piazzola". La formació de tango "El Piropo" ofereix un viatge musical des de Bach fins a Piazzolla. Al Palau de la Música en canvi hi ha l'activitat del "Palau abans de néixer", en la que amb la violista Nerea de Miguel acompanyada de Gemma Baños i Marta Fiol, a través de les nostres veus, cos i diferents recursos realitzarem un viatge sonor vers l'univers auditiu del nadó abans de néixer. El mateix dia a les Residències Musicals la Pedrera el contratenor Victor Jimenez ens oferirá un concert amb José Antonio Domené.

Concerts destacats de la setmana (del 14 al 20 d'octubre)

Poema Harmónico

Dilluns 14 d'octubre. Casa Elizalde.  20h. Cost: gratuït.
 
Una col·lecció de petites joies musicals de la música espanyola dels s. XVI i XVII. Estarà interpretat per Harmonic Duo: Maria Camahort a la guitarra i Carles Marigó al piano. Més informació

Francesco Tristano

Dimarts 15 d'octubre. Sala 2 Oriol Martorell de l'Auditori. 20:00h. Entrada: 20€
 

El nou treball de Francesco Tristano Tokyo Stories destil·la les seves experiències personals i la seva admiració profunda per la ciutat japonesa en 16 peces originals per a piano i electrònica. Compost per Tristano i gravat principalment a Tokyo, l'àlbum compta amb artistes convidats, com els músics japonesos U-zhaan, Keiichiro Shibuya i Hiroshi Watanabe, l'artista electrònic argentí Guti i el mític músic francès Michel Portal. Més informació

 

Solistes de l'orquestra del festival de Lucerna

Dimecres 16 d'octubre. Sala 2 Oriol Martorell de l'Auditori. 19:30h. Entrada: 25€
 
La Temporada de Cambra de L’Auditori de Barcelona s’inaugura amb el ]W[ Ensemble, format per músics sorgits de la Lucerne Festival Orchestra, la superorquestra fundada per Claudio Abbado que cada estiu reuneix en ocasió del festival alguns dels millors músics del moment, i que estan vinculats a l’Escola Superior de Música de Catalunya. En aquest debut a Barcelona, el ]W[ Ensemble proposa la interpretació dels quintets de vent amb piano de Wolfgang Amadeus Mozart i Ludwig van Beethoven convidant Enrique Bagaría i Júlia Gállego. El repertori del concert es completa amb la rapsòdica i lànguida Summer music, op. 31, l’única obra per a formac ó de vent del nord-americà Samuel Barber, i el Sextet per a quintet de vent i piano, op.100 de Francis Poulenc, una de les seves obres més populars, plena d’humor i profundament emocional. Més informació
 

Tinney & Tarrida

Dimecres 16 d'octubre. Recinte Sant Pau Modernista. 20:00h Cost: de 20 a 60€ 
 
Tinney i Daniel Tarrida tornen al Festival per segon any consecutiu tot proposant un recorregut històric per compositores del Classicisme i del Romanticisme. Interpretaran obres de Sophia Maria Westenholz, Louise Reichardt, Fanny Hensel Mendelssohn i Clara Wieck Schumann, Irène Poldowski, Amy Beach. La presència masculina només hi serà present amb les peces de Johann Sebastian Bach i Robert Schumann, dedicades a les seves esposes, amb Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach i Myrthen. Més informació
 

Turandot

Dijous 17 d'octubre. Gran Teatre del Liceu. 20:00h Entrada: de 15 a 295€
 
Tres enigmes desvetllats per un príncep sense nom: l’esperança, la sang i Turandot. Tres personatges clau per entendre el sentit del melodrama en clau pucciniana: Calaf, Liù i Turandot. Vint anys després de la reinauguració del Liceu, Turandot torna en una nova producció de la mà del vídeo-creador Franc Aleu. Crea tot un espectacle visualment fascinant, on la llum juga un paper fonamental al servei d’una òpera tardoverista i innovadora en molts aspectes. Més informació Més informació. Més informació​
 
 

Markus Stenz i la Setena de Mahler


Dissabte 19 d'octubre. L'Auditori.  19:00h. Cost: 12-59€

Després d’haver construït sis “mons” i malgrat que el públic mai no va ser massa favorable a les seves simfonies monumentals, ell va insistir amb una “Setena”. Va tornar a utilitzar una orquestra imponent i la va estrenar a Praga. Consta de cinc moviments i conté dos fragments de “música nocturna”, autèntica gènesi de l’obra. Markus Stenz dirigeix aquesta peça de Mahler. Més informació 

Víctor Jiménez, contratenor (concert duet)

Diumenge 20 d'octubre. Residències Musicals La Pedrera. 18:00h. Entrada: 13€

El contratenor Victor Jimenez ens oferirá un concert amb José Antonio Domené, arpa. Interpretarán obres de Ravel, Fauré, Debussy i Hahn. Més informació.
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies