Recomanacions

Què ens espera a la Barcelona clàssica (18-24 nov): Fòrum Barcelona Clàssica

Diumenge 17 Novembre 2019

Aquest dimecres 20 al Club Wagner tindrà lloc la segona sessió del Fòrum Barcelona Clàssica d’aquesta temporada que tractarà d’un tema polèmic, complexe i de conseqüències a totes bandes i tots nivells: ‘La cultura, gratis?’. Hi assistiran Bernat Puigtobella, editor de Núvol, i Pepe Zapata, director del TRESC. Com es quantifica el talent? Treballar en la teva passió justifica que no hagis de cobrar? Cal educar el públic en relació al preu de la cultura de la mateixa manera que quan compra fruita sap que té un cost? Cadascú hi dirà la seva, sobretot els assistents. Si voleu conèixer tots els detalls d’aquesta col·laboració entre la Revista Barcelona Clàssica i el TRESC-Comunitat de Cultura, podeu llegir aquest article.

D’altra banda, L’Auditori inicia la setmana amb la Novena de Beethoven de la mà del mestre Karl-Heinz Steffens, que dirigirà l’Orquestra de l’Òpera de Praga. Sobre aquest mateix escenari, Andrea Motis oferirà, dimecres, l’últim concert del Retrat d’Artista, Do outro lado do azul. Ja de cara el cap de setmana, Josep Pons dirigint l’OBC aproparan El castell de Barbablava de Bartók al públic. Encara diumenge, Roque Baños, un dels compositors espanyols de música de cinema més internacionals, es posarà al capdavant de la Banda Municipal de Barcelona per oferir-nos les seves obres més populars.

Del Palau de la Música en destaquem el concert de dijous de Joan Seguí, guanyador del premi El Primer Palau 2018, i dissabte, de cara el matí, Lluís Plaza ens proposa un taller artístic per a infants de 5 a 10 anys i, de cara la tarda podrem sentir Trencadís de Cançons, un nou concert del cicle Concerts Familiars al Palau. Ja diumenge, el violinista Gautier Capuçon amb la OCM i el Cor de Noies de l’Orfeó Català ens oferiran un concert on interpretaran les Variacions rococó, op. 33 de Txaikovski i Els planetes, op. 32 de Holst. A més, diumenge, el Palau també projectarà una nova sèrie de vídeos de Bill Viola.

Continuem amb les propostes del LIFE Victoria amb el concert de la mezzosoprano Tara Erraught i el baix-baríton Stephan Loges dimarts, el baríton Michael Nagy i la pianista Susanna Klovsky divendres i la soprano Júlia Farrés Llongueras i el pianista Robert Lehrbaumer diumenge. El Conservatori del Liceu també programa, aquesta setmana, un cicle de concerts de grans conjunts i l’ESMUC continua amb els seminaris de Didàctica musical.

Altres espais de Barcelona també ofereixen concerts interessants que volem remarcar: la Casa Elizade programa un concert amb obres de De Brel, Ravel, Aznavour, Edith Piaf o Charles Trenet, la Real Acadèmia de les Belles Arts programa Mozart, el Forn de les Arts – Privé ofereix un recorregut molt variat per la música jueva i gitana, el CC Navas programa un grup de flamenc difusió, el Club Dr. Espriu un recital de piano, el Restaurant 7 portes el primer sopar líric de la temporada, el CC Pere Pruna un concert de llaüt renaixentista i guitarra barroca i un concert de quartet de corda de música del XVII al XX, el CC Trias i Peitx un concert d’un trio d’origen anglo-xinès-espanyol que interpretarà música clàssica i la Casa Felip Neri un homenatge a Beethoven de la mà d’un violoncel i un piano.
 

Concerts destacats de la setmana (del 18 al 24 de novembre)

Les couleurs de la chanson française

Dilluns 18 de novembre. Casa Elizade.  20h. Entrada: Gratuït
 
De Brel a Ravel passant per Aznavour, Edith Piaf i Charles Trenet entre d'altres. Les intèrprets són, Marie-Laure Butty · veu, Mireia Roura · piano. Més informació

“Els quartets de Mozart”

Dimarts 19 de novembre. Real Academia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. 20:00h. Entrada: 15€
 

 Wolfgang Amadeus Mozart interpretat per flauta, violí, viola i violoncel. Més informació

 

La cultura, gratis?

Dimecres 20 de novembre. Club Wagner. 19.00h. Entrada: 3€
 
Com es quantifica el talent? Treballar en la teva passió justifica que no hagis de cobrar? Cal educar el públic en relació al preu de la cultura de la mateixa manera que quan compra fruita sap que té un cost? Ho farem amb Bernat Puigtobella i Pepe Zapata. Més informació
 

Joan Seguí, orgue

Dijous 21 de novembre. Sala de Concerts. Palau de la Música Catalana. 20:00h. Entrada: 12€
 
Joan Seguí, el guanyador del premi El Primer Palau 2018, ens oferirà el concert de cloenda d’El Primer Palau 2019. Dins del programa, interpretarà peces de Bach, Ligeti, Schumann i Messiaen. Més informació
 

Quartet Moana

Divendres 22 de novembre. CC Pere Pruna. 20:00h Entrada: Gratuïta
 
La natura és el nexe d’unió del repertori d’aquest concert. Des de Haydn a Toldrà, un recorregut format íntegrament per obres originals per a quartet de corda. Un viatge des del segle XVII al XX amb el quartet de corda com a el protagonista. A càrrec de Moana: Rubén Herrera (violí), Clara Manjón (violoncel), Carlota Novell (violí) i Anna Ribera (viola). Més informació
 
 

El castell de Barbablava

Dissabte 23 de novembre. Sala 1 Pau Casals. L'Auditori.  19:00h. Entrada: 12-59€

Josep Pons es l’encarregat d’apropar-nos a la història de les misterioses set portes que Barbablava manté tancades i que la insistència de la seva esposa Judith fa que es vagin obrint una a una.Composada per Bartók, l’OBC l’ofereix al seu públic. Més informació
 

Gautier Capuçon & OCM

Diumenge 24 de novembre. Sala de Concerts. Palau de la Música. 17:30h. 18-56€

El violoncel·lista Gautier Capuçon amb la OCM i el Cor de Noies de l’Orfeó Català, ens oferiran un concert on interpretaran les peces: les Variacions rococó, op. 33 de Txaikovski i Els planetes, op. 32 de Holst. Més informació

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies