Recomanacions

Què ens espera aquesta setmana a la Barcelona Clàssica? (25 novembre - 1 de desembre): La força del piano.

Diumenge 24 Novembre 2019


Aquesta setmana ens tornem a trobar davant d’un ventall molt ampli de propostes musicals que inclou des de la Cinquena de Txaikovski fins a les músiques vespertines interpretades per Vox Luminis, passant per tocates per a piano. És precisament aquest darrer instrument el que hem elegit per encapçalar el que ens espera la setmana vinent, del 25 de novembre al primer de desembre. També hem volgut donar importància a les ofertes programades per espais i institucions més petites, l’activitat de les quals és de gran importància per fer arribar la cultura amb un altre tipus de format, com ara el Forn de les Arts - Privé o el Nota 79, que ofereixen una nova forma de viure la música en directe, a més d’abastar tots els estils musicals.
 
La Sala de Concerts del Palau de la Música serà l’escenari on la pianista canadenca Angela Hewitt, gran coneixedora del llegat de Johann Sebastian Bach, ens oferirà una classe magistral al voltant de la seva obra interpretant la Tocata en Do menor, la Suite Anglesa núm. 6 en Re menor o el Concert Italià, entre altres. Al mateix temps, el Petit Palau ens ofereix una vegada més la quarta sessió de vídeos de l’exitós Bill Viola, una sèrie de vídeos indispensables en la construcció del llenguatge artístic del videocreador. 

De la programació de L’Auditori destaquem dos concerts molt variats. En primer lloc, el director Kazushi Ono dirigirà l’OBC en un programa molt especial que inclou obres de Takemitsu i Britten, acabant amb la Simfonia núm. 5 en Mi menor, op. 64 de Txaikovski. Per fer-ho, comptarà amb Alina Ibragimova, una de les joves talents més aclamades d’Europa, com a solista en el Concert per a violí i orquestra núm. 1, op. 15 de Benjamin Britten. D’altra banda, Vox Luminis reviu també a L’Auditori un concert que inclou un conjunt de cantates que l’organista Dieterich Buxtehude va compondre per les vetllades que organitzava com a organista de l’església de Santa Maria de la ciutat de Lübeck, on va rebre l’admiració tant de Bach com de Händel. Un concert que inclou la retòrica i qualitat úniques d’aquest compositor.

A més a més, aquesta setmana comptarem amb la masterclass dels professors Rubén Fernández Aguirre (pianista) i Antón García Abirl (compositor) organitzada dins del marc del Lied Festival del Life Victoria, que tindrà lloc a l’ESMUC. Els alumnes que vulguin assistir-hi com a oients ho podran fer de forma gratuïta. D’altra banda, seguint en aquesta línia, els alumnes de piano del professor Xavier Barbeta ens oferiran aquesta setmana una vetllada musical al Forn de les Arts amb un repertori molt variat que inclou Bach, Chopin i Clara Schumann, entre altres.

Finalment, per acabar de completar el panorama dominat pels concerts de piano que ens presenta la setmana vinent, volem destacar també el concert de Miriam Luna al Nota 79. La cantant és reconeguda internacionalment i actuarà tocant el piano i cantant ella mateixa, creant un ambient càlid i apassionat amb clàssics de tots els temps donant un toc personal i íntim a la música. Així, aquesta setmana podrem gaudir d’una àmplia oferta de propostes molt interessants entre les quals hem volgut destacar el piano com a protagonista gràcies a un excel·lent repertori i a uns artistes reconeguts en l’àmbit internacional pel seu prestigi. 

Concerts destacats de la setmana (del 25 de novembre a l`1 de desembre)

Angela Hewitt, piano

Dilluns 25 de novembre. Palau de la Música.  20h. Entrada: 30€
 
La pianista Angela Hewitt, ens oferirà un concert interpretant diferents peces de Bach, com la Tocata en Do menor, la Suite anglesa núm. 6, en Re menor o el Concert italià, entre d’altres. 

Miriam Luna (piano & soul)

Dimarts 26 de novembre. Nota 79. 21:30h.
 

 Miriam Luna és cantant i pianista internacional. Actua en format solista, tocant piano i cantant ella mateixa, creant un ambient càlid i apassionat amb clàssics de tots els temps donant un toc personal i íntim a la música. 

 

Piano Hausmusik

Dimecres 27 de novembre. Forn de les Arts - Privé. 20:00h. Aportació voluntària.
 
El proper dimarts 27 de novembre, els alumnes de piano del professor Xavier Barbeta ens ofereixen una vetllada musical al Forn de les Arts amb un repertori molt variat que inclou Bach, Chopin i Clara Schumann, entre altres. 
 

Masterclass Antón García Abril i Rubén Fernández Aguirre

Dijous 28 de novembre. Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)
 
Masterclass dels professors Rubén Fernández Aguirre (pianista) i Antón García Abril (compositor) organitzada dins del marc del Lied Festival del Life Victoria, que tindrà lloc a l’ESMUC. Els alumnes que vulguin assistir-hi com a oients ho podran fer de forma gratuïta.
 

Ono dirigeix la cinquena de Txaikovski

Dijous 28 de novembre. Sala 1 Pau Casals (l'Auditori). 20:00h Entrada: 12-59€
 
Kazushi Ono obre el programa amb el compositor japonès més internacional i el completa amb la intensa “Cinquena” de Txaikovski. Alina Ibragimova acompanyarà a Ono amb el violí.
 
 

Bill Viola: sessió de vídeos (IV)

Dissabte 30 de novembre. Petit Palau (Palau de la Música). 18:00h.

El Palau de la Música Catalana presenta una sèrie de vídeos indispensables en la construcció del llenguatge artístic del gran vídeocreador Bill Viola. En aquestes sessions podrem descobrir elements i conceptes que han estat constants en la seva obra: ritme, transcendència, slowmotion, espiritualiat… 

 

Diumenge 1 de desembre. Sala 1 Pau Casals (l'Auditori). 19:00h. Entrada: 13-32€

Vox Luminis reviu a L’Auditori un d’aquests concerts, incloses una sèrie de cantates que Buxtehude va compondre exclusivament per a aquests Abendmusiken. Lluny de la rutina d’escriure música per a la litúrgia de cada diumenge, l’organista va exhibir un renovat interès en la composició, amb una qualitat i una retòrica únics.
 

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies