Agenda

Què ens espera a la Barcelona clàssica (del 2 al 8 de desembre): La Cavalleria Rusticana/Pagliacci


Data:

Hora:

Localització:

Cost:


Comprar Entrades

0



Aquesta setmana el verisme aterra a Barcelona i ho fa amb un dels seus títols més emblemàtics: Pagliacci i Cavallaria Rusticana són acollits al Gran Teatre del Liceu. Aquesta és una de les produccions més aclamades de la Royal Òpera House i ens la presenta Damiano Michieletto. L’acció d’ambdós títols, ambientada en la Itàlia de la dècada de 1950 pretenen “mostrar un tros de vida”, tal com es canta al pròleg de Pagliacci i com es correspon a l’afany del verisme.

El Palau de la Música el dijous acollirà La Traviata, el gran drama de Giuseppe Verdi basat en la novel·la “La dama de les camèlies” d’Alexandre Dumas. Aquesta emblemàtica òpera ens la interpretarà L’Orquestra Terrassa 48, acompanyats de solistes, cor i ballet; més de 80 artistes en escena esn faran vibrar amb “Brindisi” , “Sempre Libera”, o el seu emotiu final “Addio del passato”.  El divendres en canvi, es canvia el to:  El Messies de Händel irromp per a recordar-nos que el nadal és ja a tocar. Després d’aquest cant-reflexió sobre el misteri de la redempció i la relació entre l’home i Déu, el diumenge serà el torn dels Carmina Burana, l’obra més famosa de Carl Orff. Basada en 24 poemes llatins medievals clourà la setmana al palau amb el cant a la vida, a l’amor, al ball, la beguda i l’hedonisme i l’atenció posada als designis del destí.

A L’Auditori de Barcelona, el dimarts la pianista russa Varvara celebrarà els 250 anys del naixement de Ludwig van Beethoven amb la interpretació de dues de les seves sonates més cèlebres: la Sonata núm. 14 Clar de lluna, i la Sonata núm. 26 Les adieux. La segona part del concert en canvi tocarà la Sonata en Si menor de Franz Liszt. El diumenge arriba la “Música dels móns màgics”:  moment en què una música fantàstica s’instal·larà als faristols de la banda de Barcelona per fer un viatge musical des de l’inoblidable Màgic d’Oz fins a les màgiques partitures de la factoria Disney.

Al Sant Pau Recinte Modernista el dilluns, serà el torn de von Stade i Guinovart. La mezzosoprano ens oferirà un personalíssim recital de tribut a la soprano catalana Victoria de los Ángeles amb aquell que la va acompanyar molts anys pianísticament, Guinovart.

El dilluns es celebrà el 150è aniversari del naixement de Wagner: al Club Wagner tindrà lloc un homenatge a aquest polifacètic compositor. A Jorquera pianos el dimarts s’oferirà el “Tast de Lied III” amb Leguizamón (soprano) i Fernández Aguirre (piano). En canvi el dimarts a la Real Acadèmia de les Belles Arts Rossini serà interpretat per un conjunt de cambra de flauta, violí, viola i violoncel. Finalment el dijous al Centre Cívic Pere Pruna, en ocasió de la 19a exposició de la gent gran, tindrà lloc el seu concert inaugural, a càrrec del alumnes de l’EMM Can Ponsic.
 

Concerts destacats de la setmana (del 11 al 17 de novembre)

Von Stade & Guinovart

Dilluns 2 de desembre. Sant Pau Recinte Modernista. Sala Domènech i Montaner  20h. Entrada: 30-120€

Flicka -Frederica von Stade- oferirà un personalíssim recital de tribut a la soprano catalana Victoria de los Ángeles -a qui Albert Guinovart acompanyà durant anys- però també a mode retrospectiu de la seva impressionant carrera des d’una esplèndida maduresa interpretativa, que dota a la cançó d’una nova dimensió.

 

Varvara: Clar de lluna

Dimarts 3 de desembre. L'Auditori de Barcelona. 20:00h. Entrada: 38€

 La pianista russa Varvara celebrarà els 250 anys del naixement de Ludwig van Beethoven amb la interpretació de dues de les seves sonates més cèlebres: la Sonata núm. 14 Clar de lluna, i la Sonata núm. 26 Les adieux. Completarà el repertori del concert amb la Sonata en Si menor de Franz Liszt.

 

 

Cavalleria Rusticana/Pagliacci

Dijous 5 de desembre. Gran Teatre del Liceu. 20.00h. Entrada: 15-290€

En una de les produccions més aclamades de la Royal Òpera House, Damiano Michieletto presenta el doble programa operístic per excel·lència, format pels dos títols més emblemàtics del verisme.

 


 

“El Messies” de Händel

Dissabte 7  de desembre. Palau de la Música Catalana. 17:00h. 28-59€

Arriba el concert de Nadal, El Messies de Händel. Un cant-reflexió sobre el misteri de la redempció i la relació entre l'home i Déu. L’Al·leluia i l'Amén final, veritables monuments de la música, faran gaudir al públic d'aquesta obra ideal per a aquestes dates.

 

 

El món màgic de Disney

Diumenge 8 de desembre. Sala 2 Oriol Martorell de l'Auditori. 11:30h Entrada: 9-14€

La música dels mons màgics s’instal·la als faristols de la banda. El programa comença amb l’inoblidable Màgic d’Oz i després s’endinsa en les partitures de la factoria Disney.