Coral

La presència d'Amics de la Unió a Barcelona

Diumenge 1 Desembre 2019

Les formacions granollerines ocupen un espai cada vegada més important en les principals cartelleres d'institucions barcelonines com ara el Gran Teatre del Liceu o L'Auditori, especialment aquest Nadal. 

Granollers compta amb una consolidada tradició musical, especialment pel que fa al cant coral. N’és un exemple la Societat Coral Amics de la Unió que, després de més de cent anys oferint música a Granollers, s’ha consolidat no només com un referent comarcal sinó que des de fa temps compta amb una gran presència en les principals sales de concerts i associacions musicals de Barcelona. Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor Jove i el Cor de Cambra de Granollers s’han convertit en principals recurrents per a les cartelleres com ara del Gran Teatre del Liceu i L’Auditori de Barcelona, sent especialment important durant aquestes dates de nadal.

En primer lloc, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió ha col·laborat estretament amb el Gran Teatre del Liceu aquests darrers anys, i enguany ho torna a demostrar amb una nova participació en l'òpera Cavalleria Rusticana/Pagliacci, amb estrena el dijous 5 de desembre. Aquesta és una de les produccions més aclamades de la Royal Òpera House presentada per Damiano Michieletto juntament amb l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu i que compta amb els dos títols més emblemàtics del verisme italià. Si més no, aquesta agrupació granollerina ja havia actuat en l'última edició d'aquesta producció l'any 2011, a més d'òperes anteriors que requerien un cor de veus blanques com ara Tosca (juny del 2019), Un Ballo in Maschera (octubre 2017) o Macbeth (octubre 2016), entre les més recents. El nivell d'exigència i professionalitat que els caracteritza els ha portat a mantenir-se com a cor infantil de referència en aquesta institució.
 
D'altra banda, també volem destacar que Veus cantarà per tercer any consecutiu el Conte de Nadal de Charles Dickens, d'Albert Guinovart. Juntament amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, la soprano Ana San Martín i el tenor Albert Mora, es tornarà a interpretar aquesta coneguda història il·lustrada amb els dibuixos de sorra de Borja González (Cia. Ytuquepintas), que a causa de l'enorme èxit obtingut en les dues edicions anteriors, aquest any comptarem amb dos concerts: el dissabte 21 de desembre i el diumenge 22.

En segon lloc, el Cor de Cambra de Granollers també s’ha posicionat com una de les formacions mixtes de referència gràcies a les habituals col·laboracions amb l’OBC com ara Schicksalslied i Nänie de Brahms o Meeresstille und glückliche Fahrt de Beethoven. Aquest desembre repeteixen l’edició de Nadal a Broadway, juntament amb el Cor Jove Amics de la Unió i la OBC, dirigits per Alfonso Casado el proper divendres 20 i dissabte 21 de desembre.

En la mateixa línia, l'Associació Messies Participatiu de Barcelona també ha volgut comptar amb les dues formacions de Granollers pels seus dos concerts d'enguany, un a l'Auditori de Girona el pròxim 13 de desembre i l'altre a L'Auditori de Barcelona el 21 de desembre on interpretaran la coneguda obra de Händel. Juntament amb l'Orquestra Vespres d'Arnadí i 450 cantaires individuals, a més dels solistes Irene Mas (soprano), Anna Alàs (mezzosoprano), Lluís Vilamajó (tenor) i Elías Benito (baríton), tots sota la direcció de Josep Vila Casañas, tant el Cor de Cambra com el Cor Jove Amics de la Unió jugaran un paper fonamental en aquest clàssic.

Amb una activitat com aquesta és evident que Granollers compta amb unes de les principals formacions en aquest àmbit. Si més no, a part del protagonisme que gaudeixen i que han gaudit en els programes de les sales de concerts de Barcelona durant aquests darrers anys, hem de mencionar també, com a mínim, la seva participació en festivals i concursos internacionals. D’aquesta manera, les formacions han estat un dels principals motors de difusió i promoció de la música coral amb un èxit ben merescut.

Foto 1. Veus - Cor Infantil Amics de la Unió.
Foto 2. Cor de Cambra de Granollers.

Últimes Notícies