Recomanacions

Què ens espera aquesta setmana a la Barcelona Clàssica? (16-22 des): Christmas is coming

Diumenge 15 Desembre 2019

Els carrers, comerços i fins i tot casa nostra ja són escenari de llums i colors que ens recorden que el Nadal ja el tenim a tocar. Les sales de concert de Barcelona també ens ho recorden de la millor manera que saben fer. És per això que aquesta setmana tenim una programació cada vegada més dedicada a les festes, que va des del joiós Oratori de Nadal de Bach fins al cinema de Broadway.
 
El Club Wagner inaugurarà la setmana amb un homenatge a Wolfgang Wagner en motiu del 100 aniversari del seu naixement, tractant el seu paper com a personatge cabdal en l’impuls del Festival de Bayreuth principalment com a gestor i director, tant d’escena com musical. D’altra banda el Club Wagner acollirà també el tercer Fòrum de Barcelona Clàssica on tractarem, des del punt de vista històric, la relació entre música i paraula en l’òpera, el lied i l’oratori. Per fer-ho, comptarem amb les aportacions d’Elsa Álvarez, Sara Blanch, Francisco Poyato i Marta Rodrigo, a més de tots els que us vulgueu unir en una vetllada per compartir opinions i gustos.
 
Continuant amb la programació, el Gran Teatre del Liceu segueix amb una de les produccions més aclamades de la Royal Opera House: el doble programa operístic de Cavalleria Rusticana i Pagliacci, de Damiano Michieletto, que durant aquesta setmana ja ha acumulat bones crítiques i l’ovació del públic. Si més no, la seva proposta nadalenca la completarà Albert Guinovart amb el Conte de Nadal de Charles Dickens, que comptarà amb el Cor Infantil Amics de la Unió i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu en una proposta immillorable per viure l’esperit nadalenc més innocent per tota la família.
 
D’altra banda, el Palau de la Música ens ofereix l’Oratori de Nadal de Johann Sebastian Bach, dirigit per Jordi Savall, que repeteix al capdavant de la programació d’aquest Nadal juntament amb la Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations en la interpretació d’un dels grans clàssics d’aquestes festes pel caràcter joiós i al mateix temps espiritual que caracteritza l’essència del seu compositor.
 
En segon lloc, i fent un gran salt en el temps, ens desplacem cap a la programació de L'Auditori per destacar una altra forma de donar la benvinguda al Nadal. L'OBC es vesteix de gala per interpretar la màgia musical de Broadway amb les millors melodies i emocions del teatre musical més exitós de tots els temps, sota la direcció d’Alfonso Casado.
 
Finalment, volem destacar un absolut indispensable: el Festival de valsos i danses. Andrés Salado dirigeix l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb Sara Blanch com a soprano, en un programa que inclou diferents obres de la família Strauss, Verdi, Bartók, Montsalvatge, Márquez i Anderson. Una proposta que reflecteix la varietat de repertori per aquestes festes però a la vegada la diversitat d’autors i estils. D’aquesta manera, podem dir que tenim un Nadal per a tots els gustos, en una programació de gran qualitat que ens farà sentir i gaudir d’aquestes festes de la millor manera.
 

Concerts destacats de la setmana (del 16 al 22 de desembre)

Homenatge a Wolfgang Wagner al Club Wagner

Dilluns 16 de desembre. Club Wagner. 16h. Gratuït.
 
En el 100 aniversari del naixement de Wolfgang Wagner, tractem el seu paper com a personatge cabdal en l’impuls del Festival de Bayreuth. Va agafar la direcció el 1951, any en que es reprèn el Festival després de la 2a Guerra Mundial, fent de director d’escena discret però mostrant-se com un excel·lent gestor i proposant innovacions en les contractacions d’altres directors tant d’escena com musicals. Més informació

Música i Paraula

Dimecres 18 de desembre. Club Wagner. 19h. Cal retirar invitació (3€)
 

Des del punt de vista històric, la relació música i paraula en l’òpera, el lied i l’oratori. En l’òpera hi ha la necessitat d’una història perquè la música entri millor? Què passa amb el lied, que és poesia? I en l’oratori les paraules són sempre les mateixes. Per què la música sense paraules és més difícil? Fins i tot portat a la música pop: necessitem que la música tingui lletra? Per què?. Ho tractarem amb Elsa Álvarez, Sara Blanch, Francispo Poyato i Marta Rodrigo Més informació

 

Cavalleria Rusticana / Pagliacci

Dilluns 16 (20h), Dimecres 18 (20h), Dijous 19 (20h), Dissabte 21 (20h) i Diumenge 22 (18h). Gran Teatre del Liceu. Entrada: 15-290€
 
En una de les produccions més aclamades de la Royal Òpera House, Damiano Michieletto presenta el doble programa operístic per excel·lència, format pels dos títols més emblemàtics del verisme. Gairebé dos manifestos artístics i, gràcies al director italià, dues cares de la mateixa moneda, amb incursions de personatges de Cavalleria rusticana a Pagliacci i viceversa. Els recursos visuals de l’espectacle barregen temàtiques d’una òpera dins l’altra, ambientant l’acció d’ambdós títols a la Itàlia de la dècada de 1950 incidint en “mostrar un tros de vida”, tal com es canta al pròleg de Pagliacci. Més informació
 

Conte de Nadal de Charles Dickens. 

Dissabte 21 de desembre. Gran Teatre del Liceu. 11h. Entrada: 8-23€
 
Albert Guinovart torna a apropar-se a l’esperit nadalenc, aquesta vegada amb el cèlebre Conte de Nadal de Charles Dickens. Els fantasmes del Nadal del passat, del present i del futur aconseguiran estovar el cor endurit de l’usurer Scrooge.El Cor Infantil Amics de la Unió juntament amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu ofereixen un concert molt especial il·lustrat amb la poesia de la sorra.. Més informació
 
 

L'Oratori de Nadal de Bach

Dimarts 17 i Dimecres 18 de desembre. Palau de la Música. 20:00h Entrada: 12-59€
 
Jordi Savall dirigeix La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, els quals ens interpretaran l’Oratori de Nadal (I) de Bach. Més informació
 

Nadal a Broadway

Divendres 20 i Dissabte 21 de desembre. L'Auditori. 20h. Entrada: 12-60€

Un any més, per donar la benvinguda al Nadal, L’Auditori es capbussa en la màgia dels musicals. L’OBC es vesteix de gala per convertir-se en una orquestra del millor Broadway, per acompanyar les emocions més intenses del teatre musical i les melodies més encomanadisses de tots els temps. Ens faran vibrar amb títols de Webber i Hammerstein, entre d’altres. Més informació
 

Festival de valsos i danses

Dissabte 21 de desembre. Palau de la Música. 18:30h. Entrada: 18-56€

Andrés Salado dirigeix l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb Sara Blanch com a soprano. El programa inclou diferents obres de la família Strauss, Verdi, Bartók, Montsalvatge, Márquez i Anderson. Més informació

Més, sobre...: recomanacions
Últimes Notícies